Opublikowano 16 Sierpnia 201411 l może ktoś ma zapisana fabryczną wartość tego modułu dla avanta? Jeżeli zmieniałeś kodowanie za pomocą vcds-a, to w pliku Debug zapisywane są zmiany kodowania i adaptacji z dokładna datą i godziną.
Opublikowano 28 Sierpnia 201411 l Czy może mi ktoś powiedzieć które złacze w module komfortu to które ze schematów ELSA. Na module komfort złacza są ponumerowane: 1. Złącze 12pinowe 2. Złącze 16pinowe 3. Złącze 12 pinowe 4. Złącze 20 pinowe 5. Złącze 16 pinowe a na schamatach elsa mam T16i oraz np T16h i tak samo T12h i T12i I nie wiem które to które z numeracji na module komfort. Pilnie proszę o pomoc. Czy dobrze wyczytałem że lampki oświetlenia wewnątrz na nogi są podłączone do złącza numer 2 czyli na schamcie opisane jako T16h ? Ale co z resztą ? Z tego co myślę to: 1. Złącze 12pinowe = T12h 2. Złącze 16pinowe = T16h 3. Złącze 12 pinowe = T12i 4. Złącze 20 pinowe = T20g 5. Złącze 16 pinowe = T16i Dla potomnych. Jestem po montażu modułu komfort 8E0 959 433 CQ Posiada on alarm, pakiet oświetlenie, 433MHz, tylne szyby elektryczne bez korb. Edytowane 28 Sierpnia 201411 l przez PiterEL
Opublikowano 1 Września 201411 l Powie mi ktoś który moduł komfortu będzie pasował do audi a4 b6 2004r 1.9 TDI. Bo w pierwszym poscie nie pisze ze moduły komfortu z b7 pasują do b6 a tu widze że niektóre osoby tak twierdzą. Wiem że będzie pasował moduł z b6 AR taki miałem BD i BA miałem z przodu elektryke z tyłu korby. Wiec jakie moduły by pasowały z b7 bo na allegro z b6 jest bardzo mało. Czy mam się kierować tym że ma być 433 MHz i elektryczne szyby lub korby i wtedy wszystkie opcje co mają taki opis będą pasowały czy też są jakieś inne kryteria czy tam gdzie jest słowo lub korby będzie pasował każdy MK Proszę o szybką odpowiedz może być na pw Edytowane 1 Września 201411 l przez DestroDl
Opublikowano 11 Września 201411 l Panowie potrzebuje uszkodzonego lub zalanego modułu komfortu od audi A4B6 jak komuś jest nie potrzebny to proszę o kontakt [email protected]
Opublikowano 11 Września 201411 l Panowie potrzebuje uszkodzonego lub zalanego modułu komfortu od audi A4B6 jak komuś jest nie potrzebny to proszę o kontakt [email protected] Daj ogłoszenie w DZIALE KUPIE
Opublikowano 14 Września 201411 l Mam irytujace mnie od dłuższego czasu pytanie Co daje lub co zmienia w zasadzie działania jak dodam do sterownika wartość +16384?
Opublikowano 15 Września 201411 l Nie sądzę byś miał auto z wyposażeniem specjalnym i grubszymi, cięższymi szybami. Zapewne sterownik w takim wypadku dopuszcza większe przeciążenie silnika przy podnoszeniu szyby.
Opublikowano 15 Września 201411 l Nie nie mam a nawet gdybym miał to tylko z czystej ciekawości Co to zmienia
Opublikowano 18 Września 201411 l Powie mi ktoś jakie MK z b7 będą pasowały do b6 bo te co pasują do b6 jest ich bardzo mało i są bardzo wysokie ceny Audi A4 B6 2004 r Przód elektryka tył korby. Miałem moduł AR czy będą pasowały wszystkie moduły z b7 z opisem 433 MHz lub korby. Proszę o szybkie odpowiedzi jak nie tu to na pw. Bo chciał bym wreszczie ten moduł kupić już jeden z użytkowników proponował mi mk z b7 ale nie wiem czy by był dobry
Opublikowano 19 Września 201411 l W pierwszym poscie jest przeciez opisane : jakie KOMFORTY i do czego pasuja .Niewłasciwy sterownik nie bedzie działal prawidłowo ( chocby centralny zamek ) ze wzgledu na przuczenie kluczyków .Chyba ze ci sie uda to zrobić : ===> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/231992-pilot-od-b7-w-b6/
Opublikowano 19 Września 201411 l Tak jest opisane ale nic nie pisze że mk z b7 pasują do b6 może warto to zmienić
Opublikowano 20 Września 201411 l Witam.Chce zrobic oswietlenie nog kierowcy pasazera i z tylu? Czy ktos mi powie gdzie mam w module komfortu sie podpiac? zrobilem adaptacje na 2 i zapisalo mi a modol posiadam taki 8E0 959 433 J – 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, korby.
Opublikowano 20 Września 201411 l Witam.Chce zrobic oswietlenie nog kierowcy pasazera i z tylu? Czy ktos mi powie gdzie mam w module komfortu sie podpiac? zrobilem adaptacje na 2 i zapisalo mi a modol posiadam taki 8E0 959 433 J – 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, korby. wystarczy poszukać wszystko jest napisane strona 9 post 173 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/12795-all-b6b7-montaz-elementow-pakietu-oswietlenie-kratek-nawiewow-lampki-przedniej/page-9
Opublikowano 23 Września 201411 l Wszedłem w VAG i wynika z tego że mój MK w B6 ma nr 8E0 959 433 AH , Nie znalazłem go w spisie modułów i mam problem ponieważ mój siada i chce go zastąpić na full opcje a nie wiem jaki jest kompatybilny? Edytowane 23 Września 201411 l przez piotrdydo0
Opublikowano 23 Września 201411 l Wszedłem w VAG i wynika z tego że mój MK w B6 ma nr 8E0 907 279 E , Nie znalazłem go w spisie modułów i mam problem ponieważ mój siada i chce go zastąpić na full opcje a nie wiem jaki jest kompatybilny? To nie jest numer MK .
Opublikowano 28 Września 201411 l Witam forumowiczów, proszę o Waszą pomoc, mianowicie mam MK nr 8E0 959 433 BA, przy czym w samochodzie mam A4B6 Avant S-LINE: - oświetlenie nóg - działa, - oświetlenie w drzwiach po otarciu ich - działa, - oświetlenie kabiny - nie działa (działa tylko podświetlenie przycisków), - przód elektr. szyby, tył korbki - działa, - sterowanie/regulacja elektryczna sziedzeń przednich - działa. Niestety od kilku tygodni bezskutecznie szukam w/w modułu, przy czym w aso zaśpiewali sobie *fiufiu 1351zł. Mam pytanko czy to że nie działa oświetlenie kabiny + bagażnika to trzeba od razu zakupić nowy MK? gdyż zazwyczaj pech/usterka to zalanie , lecz u mnie w ciągu ostatnich 2 lat na bank nie miało to miejsca, jak już to zawilgocenie ze względu na mocne grzanie w zimie a na zewnątrz tempertaury ujemne. Czy mogę zakupić MK model 8E0959433BD ? (jest dostępny na allegro) - z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano 28 Września 201411 l A może wina oświetlenia kabiny leży np w uszkodzonym mikro właczniku w zamku drzwi kierowcy...?
Opublikowano 28 Września 201411 l A może wina oświetlenia kabiny leży np w uszkodzonym mikro właczniku w zamku drzwi kierowcy...? Hmm....miałbyś rację, ale którekolwiek drzwi zostaną otwarte to i tak nie świeci, nawet oświetlenie bagażnika. Dodam że bezpieczniki są OK.