eslimak2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam Wymieniłem wałek bo był uszkodzony , założyłem od AFN nowy , moje pytanie jest takie czy metaliczne klepanie zaworów jest normalne czy muszą się zawory wyregulowć po zmianie na nowy czy coś jest nie tak . Dzięki [mod]Proszę używać prefix kolejne wątki będą usuwane[/mod]
Dev Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 raczej tego nie zrobił skoro mu nap.....a w silniku ale że odpalił to chyba cud :>
jaro4444 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 raczej tego nie zrobił skoro mu nap.....a w silniku ale że odpalił to chyba cud :> Tak przypuszczam, dlatego pytam
eslimak2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Tak jak mówisz nie zrobiłem tego nie cofnąłem ich jak możesz to powiedz jak to zrobić wyjąć szklanki i ... trudne to jest wiem że szklanki na to samo miejsce trzeba dać .
Dev Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 wymontuj szklanki i wciśnij do oporu aż cały olej wycieknie z nich ja robię to specjalnie zrobionymi szczypcami, albo w imadle musisz tylko uważać aby nie porysować i uszkodzić elementów
jaro4444 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Włożyć do środka bolec np. z miedzi, brązu, aluminium ... Od stony górnej dać np.kawałek drewna i powolutku skręcić w imadle, aż wypchniesz olej ze środka.
eslimak2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Jestem Zrobiłem jak radziliście użyłem szczypiec i najzwyczajniej trzymałem za popychacz i przód tył tak jaj bym pompował olej pięknie wyciekał Następnie mam pytanie szklanki 1246 się nie uginają inne tak fajnie pracują góra dół tak ma być czy poprostu kupić nowe , a jeszcze jedno 1 szklanka poszła w imadło i wydaje mi się że za mocno cisnąłem bo olej nie wyciekał mogłem coś zepsuć w tej szklance tłoczek w niej chodzi Dopisany: 18 Kwiecień 2010, 19:05
Dev Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 im ciężej chodzi tym jest bardziej szczelna nic w nich nie uszkodzisz chyba że za mocno je ściśniesz i coś zgnieciesz
eslimak2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 ok dzięki chyba jednak jedną zepsułem tam jest kulka i sprężynka chyba ją zgniotłem kupię nowe INA lub Ruville i wymienię włożę poczekam ok 2 godzi obrócę wałem 2 razy upewnię się że tłoki nie uderzą w zawory i powinno być ok
Rekomendowane odpowiedzi