yahoo Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam prosiłbym o analize logów. Dziś kupiłem kabelek i podłączyłem pod kompa. Auto mam od około 3 miesięcy. Tuż przed kupnem pierdzielnał napinacz i pasek się zerwał i był robiony rozrząd, głowica, popychacze, itp. Ostatnio miałem regenerowaną pompe wtryskową. Wymiana przewodów do wtryskiwaczy. No i dziś po kupnie kabla postanowiłem zrobić logi (tylko statyczyne) Żadnych błędów nie ma co do silnika. Oto logi: BASIC SETTINGS: Grupa 000 BS Grupa 003 BS Grupa 004 BS Grupa 011 BS NORMALNE: Grupa 000 Grupa 001 Grupa 003 Grupa 004 Grupa 007 Grupa 013 Grupa 023 I prosiłbym w takim razie ocenienie czy z autem jest ok. Problemów i błędów nie ma. Większość silnika zrobiona Aha i ważne pytanie, robiłem dziś pierwszy raz w życiu logi i przy Basic Settings podczas logowania mrugała mi co jakiś czas lampka świec żarowych. Czy tak ma być ? Dzięki z góry za odpowiedzi
yahoo Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2010 rozumiem, że patrzymy na drugą pozycję w 000BS tak ? Mam około 38 a powinno być koło 50 ? dobrze rozumiem ? Dorzuciłem reszte logów i czy reszta jest ok ? turbawka, egr itd ? Aha i czy od tego kąta wtrysku mogą rano popychacze klekotać ? (chodzi o to że podobno były 2 miesiące temu robione a już klekotają z rana) [br]Dopisany: 19 Kwiecień 2010, 18:40_________________________________________________Aha i jeszcze jedno. Grupa 013 coś mi nie pasuje, nie wiem jakie mają być wartości i co dokładnie oznaczają ale na innych logach są zupełnie inne wartości.
Arczi1977 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Grupa 13 pokazuje korekcje dawki pompowtrysków/wtryskiwaczy. jest ok a nawet b.d. A to jest prawie dziewica. Cos jest ze sterowaniem turbiny W grupie 11BS na On powino byc pow 1000mbar a na Off około 900mbar moze zaworek, radziłbym sprawdzic N75 zawór sterujacy praca turbawki. zrób logi dynamicze grupy 3,8,11. A kontrolka siwiecy zarowej podczas vagowania BS to jak najbardziej, poprostu informuje o tescie silnika. EGR jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi