Killer1984 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witajcie, Zakupiłem ostatnio A4'kę i klakson ledwo trąbi - tak, że w kabinie ledwo go słychać, nawet jak mi dziś babcia wjechała przed maskę rowerem i na nią zatrąbiłem to nawet nie usłyszała... i w związku z tym mam dwa pytania 1. Co może być przyczyną? 2. Czy w aucie jest jedna trąbka czy dwie? Pozdrawiam.
lesniak.kam Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 W aucie są dwa sygnały z prawej strony pod zderzakiem sterowane są przekaźnikiem i ich niedomagania mogą być spowodowane słabym stykiem na wtyczce bądź ich końcem. ale jeżeli napięcie do sygnałów dochodzi to proponuje jeszcze spróbować pokręcić srubką regulacyjną ale nie przesadzać bo na maksa dużo prądu pobierają. a jak nie to wymiana
WinterOOOO Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 może spróbuj na wtyczkach do klaksonu psiknąć preparatem do styków . w tych wtyczkach na łączeniu są uszczelki może któraś puściła i dostała się woda. a co do babci to może nie wina klaksonu
fayera Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Też myślę,że trzeba przeczyścić styki skoro coś tam trąbi
Sztomel Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 na swoim przykładzie wiem, że nie mając maty wygłuszającej czyli dolnej osłony pod silnikiem do trąbek klaksonów dostaje się niemała ilość syfu a zwłaszcza mokrego piachu i to kompletnie zabija trąbkę wraz z membraną czyli tak jakby woskowina zbierała się w niemytych uszach do momentu gdy już nic się nie słyszy - więc warto sprawdzić czy nie są zawalone te trąbki klaksonów wewnątrz a jeśli tak to wystarczy tylko je wypłukać wodą bez obawy spowodowania jakiegokolwiek zwarcia.
Rekomendowane odpowiedzi