Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Skrzynia 5 biegowa a szkrzynia sześcio biegowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolony z 6 biegów. Super sprawa w trasie a w mieście to nie przesadzajcie wcale nie jest tak że trzeba niewiadomo jak się namachać lewarkiem, wielkiej różnicy nie ma. Na Twoim miejscu szukałbym 6 biegowego, ale jak trafi się dobra 5 to kupuj.

ps. wczoraj leciałem autobanem 240km/h co w 5 biegowym AWXie jest raczej nie osiągalne, nie mówiąc już o AFN'ie

Nieźle, ja swojego rozpędziłem do 230km/h

Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolony z 6 biegów. Super sprawa w trasie a w mieście to nie przesadzajcie wcale nie jest tak że trzeba niewiadomo jak się namachać lewarkiem, wielkiej różnicy nie ma. Na Twoim miejscu szukałbym 6 biegowego, ale jak trafi się dobra 5 to kupuj.

ps. wczoraj leciałem autobanem 240km/h co w 5 biegowym AWXie jest raczej nie osiągalne, nie mówiąc już o AFN'ie

masz serie czy cos dłubnięty ? ja w swoim mam lekkiego viruska :wink4:

Opublikowano

Co by nie pisał skrzynia VI jest :good: - miałem przyjemność pojeździć Audi A6 1,9TDI z modyfikacją (moc 194KM) i byłem zachwycony jak ten samochód z tą skrzynią śmigał (a dodam, że nie jestem zwolennikiem diesla) - jak będę zmieniał samochód to będę szukał wersji ze skrzynią VI biegową.

Opublikowano

masz serie czy cos dłubnięty ? ja w swoim mam lekkiego viruska

Najzwyklejsza seria, nic nie dłubana

Opublikowano

a jezdziles kiedys samochodem z 6 biegami ze twierdzisz ze roznicy nie bedzie?

Ja również skłaniam się zdecydowanie ku 6-cio biegowej skrzyni, po przesiadce na 5- biegowe auto na poczatku "szukalem" 6stego biegu na trasie :) wiadomo że przy kupnie cieżko wszystko sobie wybrać ale jeśli jest możliwość to radze 6cio biegowe :good:

Opublikowano

Ja mam 5 biegową i w najbliższym czasie bede zmianiał na 6. Dla mnie 6 ma tylko i wyłącznie same zalety.

Opublikowano

ps. wczoraj leciałem autobanem 240km/h co w 5 biegowym AWXie jest raczej nie osiągalne, nie mówiąc już o AFN'ie :tongue4:

sugerujesz ze AFN nie poleci nawet 220km/h?? to sie z Toba nie zgodze

Opublikowano

ps. wczoraj leciałem autobanem 240km/h co w 5 biegowym AWXie jest raczej nie osiągalne, nie mówiąc już o AFN'ie :tongue4:

sugerujesz ze AFN nie poleci nawet 220km/h?? to sie z Toba nie zgodze

A co seria poleci 220? :D Chyba z górki na pazurki :D

Opublikowano

niestety nie wiem czy ja mam calkowicie serie bo nie bylem na hamowni ale raczej nic nie bylo robione i lecialo do wrocka 215 licznikowe. a te 220 napewno by jeszcze poszlo bo widac ze chcial :tongue4:

nie wiem jakie oznaczenie skrzyni jutro sprawdze :)

Opublikowano

niestety nie wiem czy ja mam calkowicie serie bo nie bylem na hamowni ale raczej nic nie bylo robione i lecialo do wrocka 215 licznikowe. a te 220 napewno by jeszcze poszlo bo widac ze chcial :tongue4:

nie wiem jakie oznaczenie skrzyni jutro sprawdze :)

heh ja z seryjnego 1Z z górki wycisnąłem 210km/h ale to jest już straszna rzeźba, na dłuższą mete to by chyba flaki wypluł bo obroty na czerwonym były, nie mówiąc już o hałasie w środku, ojciec ma paska AVB dłubniętego na 135KM ale na autobanie to też porażka, co z tego że jest moc jak ponad 180km/h to juz nie idzie jechać bo strach że silnik z ramy wyskoczy :naughty:
Opublikowano

hmm no w sumie tez racja ale nie wiem czy czytałes dokladnie

na trasie przy predkości ok 200Km/h mam ok 4,1 tys r/min

wiec nie wiem czy to tak strasznie duzo ( znajomy kreci SB'eka do prawie 6 tysiecy :tongue4: ale to juz boli :kox:) z glosnoscia szło wytrzymać :)

nie twierdze ze to bardzo przyjemna jazda ale jechac sie da :decayed: i to całkiem spoko :)

Opublikowano

znajomy kreci SB'eka do prawie 6 tysiecy :tongue4: ale to juz boli :kox:) z glosnoscia szło wytrzymać :)

nie twierdze ze to bardzo przyjemna jazda ale jechac sie da :decayed: i to całkiem spoko :)

diesel 6 tys :polew: o czym my w ogóle gadamy

Opublikowano

da sie oj da sie

to nie zwykly diesel to SB :decayed:

koniec :offtopic:[br]Dopisany: 27 Maj 2010, 20:21_________________________________________________prosze diesel do 6000 tys :)

dla niedowiarków

Miruk spójrz :gwizdanie:

Opublikowano

filmik widziałem już jakiś czas temu, przecież tak zrobionym dieslem,z takimi obrotami nie pojeździsz w normalnych warunkach użytkowania, tzn. kilka lat, kilkadziesiąt-set tyś. kilometrów, to jest extreme na jeden sezon :naughty:

Opublikowano

a mi tu cos smierdzi. ja tu slysze PB a nie ON

Opublikowano

A jak odróżnisz dźwięk diesla od benzynowca kiedy w kabinie słychać muzyczną sieczkarnię?

Opublikowano

a mi tu cos smierdzi. ja tu slysze PB a nie ON

mi tez sie cos tak wydaje, ze to pb... :gwizdanie:

Opublikowano

to diesel na 99% !

raz widać troche wskazówki obrotomierza i jest on z diesla

dwa znajomy ma też ten sam silnik i wieksze turbo które budzi sie przy 2.5 tys obrotów ale za to pompuje do konca :) +boost pin + govmod i kreci sie do 5,5 - 6 tys. :notworthy:

Opublikowano
:offtopic:
Opublikowano

Mam 6 biegową skrzynię u siebie i uważam że to lipa. Piątka jest duzo wygodniejsza.