Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie ?

Mam u siebie zwykłe reflektory a chce założyć ksenony. I teraz opcja

1. Kupić przetwornice plus żaróniki ksenonowe pod H7 - minus tej opcji jest taki, że pozostają soczewki zwykłe a nie pod ksenon wiec ta opcja jest ostateczna

2. kupić reflektory ksenonowe (srebrny środek) razem z przetwornicami itd i te są plug&play z tego co słyszałem

3. opcja to bixenon i teraz tak czy ktoś z was przerabiał ten temat tzn. do auto ze zwykłymi reflektorami wsadzić bixenon i czy jest z tm dużo rezania?? :)

i kolejne pytanie czy istnieja reflektory ksenonowe z czarnym środkiem? tylko ksenonowe nie bixenon?

Zwroccie uwage na to ze ori bi xenon z czarnym srodkiem montowany w S4 B6 rozni sie wielkoscia soczewki (jest mniejsza) od ori bi xenonu z czarnym srodkiem montowanym w A4 B6

Tak naprawde do jest 5 rodzajow lamp

- zwykly odblysnik
- soczewka mala
- soczewka mala xenon
- soczewka duza bi xenon czarne wnetrze lampy
- soczewka mala bi xenon czarne wnetrze lampy,montowana do S4
Pominalem model cabrio i auta na rynek amerykanski

a4b6slinewrclaguna.jpg

POMOCNE TEMATY :

:arrow2: MONTAZ UKŁADU SAMOPOZIOMOWANIA
:arrow2:MONTAZ UKLADU MYCIA SPRYSKIWACZY
:arrow2:REGULACJA SWIATEŁ I REFLEKTORÓW
:arrow2:SCHEMAT BEZPIECZNIKOW
:arrow2:PAROWANIE LAMP BIXENON ROZWIĄZANIE
:arrow2:WYMIANA CZUJNIKA SAMOPOZIOMU
:arrow2:NAPRAWA CZUJNIKA SAMOPOZIOMU
:arrow2:PROCEDURA POZIOMOWANIE REFLEKTORÓW XENONOWYCH
:arrow2: CZYSZCZENIE ODBŁYSNIKÓW LAMP
:arrow2: MONTAZ I DZIAŁANIE UKŁADU SAMOPOZIOMU SWIATEŁ W A4 B7

:arrow2:
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/300675-sterownik-55-bixenon-j431-rozpiska-pinow/#entry4277717

Edytowane przez wrclaguna

Opublikowano
i kolejne pytanie czy istnieja reflektory ksenonowe z czarnym środkiem? tylko ksenonowe nie bixenon?

Tak sa.U mnie na osiedlu koles ma A6 ksenony z czarnymi srodkami :razz: jak najbardziej ze sa :wink: i ladnie to wyglada ale nie w kazdym

Opublikowano
  • Autor

Szewczenko ale ja mówie o reflektorach ksenonowych do A4 B6 a nie A6 ?? nie wiem czy my sie dobrze rozumiemy??

Opublikowano

No wiem ze do A4 B6 ale czy to duza roznica??Sa takie w A6 i sa takze w A4 w czym problem?? :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

OK to czy ktoś słyszał o wyjęciu chromu z reflektora ?? :)

takie małe rezanko :twisted: :twisted:

Opublikowano
mam u siebie zwykłe reflektory ksenonowe a chce założyć ksenony.

poziek, chyba chodzilo Ci ze masz soczewki a chcesz xenony...tak??

Opublikowano
  • Autor

no jasne pomyłka... :???:

Opublikowano

Poziek jak już tak chcesz bardzo rezać to zrób bixenony skrętne :D A co !!! :P Robią fajnego zeza przy odpalaniu :D

Opublikowano
  • Autor

właśnie czytam na audizine, że jest problem z działaniem bixenonów w aucie ze zwykłymi reflektorami wiec najbezpieczniej będzie zrobić zwykłe ksenony ...

szukam info

Opublikowano

A w bixenonie w B6 masz miganie długimi xenonem czy normalną żarówką?

Opublikowano
A w bixenonie w B6 masz miganie długimi xenonem czy normalną żarówką?

ono a to że jest bixenon to nie znaczy, że właśnie również długie masz xenon, a zwykły xenon to tylko światał mijania :?: :wink:

chyba, że w bixenonie miga sie jeszcze inną zarówką :?: nie mówię o Twoich skrętnych bixenonach, bo do nich do ksiażke obsługi trzeba mieć :razz:

Opublikowano

Np w bixenonie BMW jest extra lampa do migania dlugimi a jak w B6 to nie wiem . Podobno jest tak dlatego ze przesłona soczewki za wolno pracuje .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam kotleta. Mam ori ksenony w moim B6. Jak przerobić je na ksenon plus. Tzn chciałbym mieć biksenon jak w ostatnich wypustach 8E. Czy ktoś posiada zdjęcia rozbranej lampy A4 B6 ksenon i biksenon na której widac różnice. Wiem, że w moich lampach i nowszyh jest ten sam żarnik D1S. Nie wiem niestety czy da sie bez większej rzeźby zamontować elektro przesłone do żarnika i czy trzeba zmieniać soczewke w lampie. Jeżeli ktoś sam wykonwyał taką czynność przosze o info. Nasuwa mi się jeszcze jednae pytanie czy fis nie bedzie wydawał mi błednych komunikatów o przepalonych żarówkach? Czy jak odłacze długie to dostane komunikat że żarówka jest spalona?

BTW w ASO powiedzieli mi, że nie wiedzą konkretnie jaka jest róznica między lampami - ciekawe co oni wogóle wiedzą.

Opublikowano

po co kombinować i przerabiać..jak wystarczy kupić tylko lampy od s'ki z czarnym środkiem..żarówka taka sama jaką masz czyli d1s..musisz sobie tylko kupić mocowanie pod lampe i po robocie..koszt tych lamp od 300 do 700zł w zależności od stanu..

Opublikowano

Ja do siebie wsadzilem bi xenon . Przeszedlez ze zwyklych soczewek. Problem mam tylko z zarowkami postojowymi, jedna mi sie spalila i jak ja wymieniam to nadal komp pokazue mi ze jest spalona no i rzecz jasna nie dziala. Od czasu do czasu tez 2ga postojowka sie wylacza, nie wiem w czym przyczyna. A jako tako jest ok. Do mrygania slozy i bixenon i soczewka obok. Rzezania nie mialem. Tylko jeszcze trzeba kompa odpowiednio zaprogramowac.

Opublikowano

kurde mi też jedna postojówka czasami nie działa..już chciałem wymieniać a tu znowu zaczęła działać..

Opublikowano

heh ok tyle ze mi nie dziala jedna na amen a druga jak na razie raz mi sie wylaczyla:/

Opublikowano
  • Autor
heh ok tyle ze mi nie dziala jedna na amen a druga jak na razie raz mi sie wylaczyla:/

Jak działa u ciebie poziomowanie ??

Opublikowano

ja kupiłem do siebie bixenon z czarnym środkiem a ori miałem zwykłe lampy podłączyłem i wszystko świeci jak należy bez jakiegokolwiek przerabiania a bixenon w audi wygląda tak że na światłach długich świeci zwykła żarówka halogenowa ale przełącza się zapadka w xenonie i xenon świeci dalej niż na światłach mijania a co do tego to czy są srebrne bi to muszę przyznać że nie widziałem jeszcze

Opublikowano
po co kombinować i przerabiać..jak wystarczy kupić tylko lampy od s'ki z czarnym środkiem..żarówka taka sama jaką masz czyli d1s..musisz sobie tylko kupić mocowanie pod lampe i po robocie..koszt tych lamp od 300 do 700zł w zależności od stanu..

o jakie mocowanie lampy ci chodzi? kształt obudowy jest inny?

pozatym nie chce mi się kupować używanych lamp bo w takim stanie jak moje to jeszcze nie widziałem za rozsądne pieniądze, a na szajs zmieniać nie chce.