Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Osiagi 1,9TDI Quattro po modach. Jakie powinny być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawia mnie jakie powinien generowac osiagi 0-100km/h AFN/AVG z Q po modyfikacjach:

1. Sam program czyli 130-140km(miałem jakieś 10,5 sekundy) - przy ori sprzęgle

2. 216ki+turboAWX+FMIC(obecnie mam 9-9,5s, ale nie wystrojony jest) - przy ori sprzegle

3. 230ki+turboBRD+FMIC /pompa11

4. Seryjny AFN/AVG Quattro ~12,5

Osiagi oski nie interesują mnie bo wiadomo ze przy tej mocy bedą nieco lepsze

Jeszcze jedno. Czy jest dosć znaczna róznica w uzyskaniu lepszych czasów za sprawą sprzegła :mysli: dwumas vs jednomas vs wzmocnione :mysli:

Raczej pytanie kieruje do ludzi którzy uzytkuja ten silnik po takich modyfikacjach :notworthy:

Opublikowano

Przyjedź to dostroimy program :)

Moim zdaniem na setup'ie 216+sprezarka AWX+FMIC (jeszcze kolektor moglbys dolozyc AWX - duzo da bo bedzie dostawac pełną piersią) no i bez kata - powinno byc cos kolo 8-8.5, bo to juz by bylo ok. 170ps.

Opcja nr 3 - jak dla mnie przerost formy nad trescią, przy mocniejszym i czestym klepaniu, stary AFN tego dlugo nie wytrzyma...tzn jego podzespoly..

Opublikowano

Przyjedź to dostroimy program :)

Moim zdaniem na setup'ie 216+sprezarka AWX+FMIC (jeszcze kolektor moglbys dolozyc AWX - duzo da bo bedzie dostawac pełną piersią) no i bez kata - powinno byc cos kolo 8-8.5, bo to juz by bylo ok. 170ps.

Opcja nr 3 - jak dla mnie przerost formy nad trescią, przy mocniejszym i czestym klepaniu, stary AFN tego dlugo nie wytrzyma...tzn jego podzespoly..

Mi chodzi o Quattro i wyłącznie, bo oska z mocą 170+ robi setke w jakieś okolice 8s na wzmocnionym sprzęgle

A co do tego

(jeszcze kolektor moglbys dolozyc AWX - duzo da bo bedzie dostawac pełną piersią) no i bez kata

mam od dawna :naughty:

Tylko zastanawia mnie jakie osiagi zrobi wystrojony AFN/AVG z 216/turboAWX/FMIC/kolektorAWX/Quattro

Opublikowano

myślę że gorsze niż ośka więc masz odniesienie :confused4: