thomcioo Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam koledzy! Mam pytanie czy kiedykolwiek zdarzyło się wam po wymianie tarcz klocków i płynu, że pedał hamulca przy jednostajnym wciśnięciu zachowuje się jakby nagle puszczał i za chwilkę dociskał aż czuć na aucie szarpanie - jakby felga lub tarcza była krzywa! Niedawno wymieniałem tarcze klocki i płyn(WSIO ATE) bo prawdopodobnie miałem krzywą tarczę - podczas hamowania czułem dość mocne drgania na kierownicy - po wymianie drgania są już minimalnie odczuwalne ale pozostał głośny dźwięk podczas hamowania (zrobiłem już 400 km) jakby jeszcze się docierało. Mam zamontowane nowe opon i sprawdzone felgi - co to może być za przypadłość POMOCY POZDRAWIAM
Dev Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Mam pytanie czy kiedykolwiek zdarzyło się wam po wymianie tarcz klocków i płynu, że pedał hamulca przy jednostajnym wciśnięciu zachowuje się jakby nagle puszczał i za chwilkę dociskał aż czuć na aucie szarpanie - jakby felga lub tarcza była krzywa! coś masz tam krzywe, może ktos nie doczyścił piast po ściągnięciu tarcz, i załozył na to nowe tarcze sprawdz wszystkie tarcze i zobacz czy nie wykazują zbyt nadmiernego zuzycia
thomcioo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 ok dzięki - przyjrzę się bliżej tarczom - coś na 100% jest nie tak - pedał jest jakiś lekko "gumowy" muszę mocno wcisnąć w podłogę by załączył się ABS! Dzięki kolego!!
daniels Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 ok dzięki - przyjrzę się bliżej tarczom - coś na 100% jest nie tak - pedał jest jakiś lekko "gumowy" muszę mocno wcisnąć w podłogę by załączył się ABS! Dzięki kolego co do tego powyższego objawu miałem to samo w poprzedniej a4 zamontowałem wszystko ATE i pedał niczym guma,mocno trzeba było dociskać,dlatego nigdy więcej ATE,obecnie zakupiłem kpl w serwisie i za tarcze z klockami dałem 1350 i heble jak brzytwy
Rekomendowane odpowiedzi