blondas728 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Witam, mam taki problem, mianowicie zepsuł się przepływomierz - po dodaniu gazu "myśli" ze 2s. po czym wyrywa do przodu, na niskich obrotach się dusił i gasł. Odłączyłem kostkę i dolegliwości jak ręką odjął, ale już tak nie wyrywa. Moje pytanie brzmi: czy mogę na przykład przełożyć przepływomierz od passata b5 110KM, a jeśli nie to od czego by sprawdzić czy to rzeczywiście to?!
vauxhall95 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Logi dynamiczne i bedzie wiadomo.
tmstp Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 Witam, mam taki problem, mianowicie zepsuł się przepływomierz - po dodaniu gazu "myśli" ze 2s. po czym wyrywa do przodu, na niskich obrotach się dusił i gasł. Odłączyłem kostkę i dolegliwości jak ręką odjął, ale już tak nie wyrywa. Moje pytanie brzmi: czy mogę na przykład przełożyć przepływomierz od passata b5 110KM, a jeśli nie to od czego by sprawdzić czy to rzeczywiście to?! Raczej nie przekladaj od tego passata - musialby miec taki sam silnik. Ale jesli duszenie sie zniklo po odpieciu przeplywki to raczej wskazuje na nia. Ale zeby byc na 100% pewnym bez logow sie nie obejdzie.
domjenick Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 Raczej nie przekladaj od tego passata - musialby miec taki sam silnik niekoniecznie- jeśli wtyczka będzie pasować,to można podpiąć-w przepływomierzu jest cienki drucik,który się nagrzewa,a przepływające powietrze go studzi- różnica temperatury jest konwertowana na g/s i ukazywana w blokach pomiarowych,nie ma żadnych przeciwskazań poza wtyczką
Rekomendowane odpowiedzi