wujek007 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam mam mianowicie taki problemik padło mi podświetlenie klimy przycisków sterujących z tym że nie do końca bo jak się w nocy przyglądałem to delikatnie się żarzyło wyświetlacz działa normalnie to dziwne chyba. Następnie dwie diody na podsufitce nie palą się totalnie, pokrętła od nawiewów, podświetlenie podstawki na napoje, włącznika świateł przeciwmgielnych i asr. Nadmieniam że jeszcze nic nie sprawdzałem może to być wina bezpiecznika jak tak to jakiego? Z góry dziękuje za pomoc
chudineze Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 A przekręcałeś w liczniku któreś pokrętło? bo chyba nim ściemniłeś podświetlanie
wujek007 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Bezpieczniki ok. Przekręcałem pokrętło i zegary się ściemniają ale niema to nic wspólnego z tym ze nie pali sie cała reszta już sam nie wiem
AudioBas Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 A u mnie nie świecą te: Działa tylko podświetlenie od świateł awaryjnych (biały znaczek podświetlony na czerwono + duży czerwony trójkącik) oraz cały wyświetlacz od klimy (temperatura i obok siła nawiewu). Ktoś pomoże? A może w moim roczniku nie były podświetlane te przyciski???
wujek007 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 Podobny problem ale i tak nikt nie jest zainteresowany pomocą ja jeszcze tego nie zrobiłem jak sobie poradzę napisze ty też kolego odpisz pozdrawiam
AudioBas Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Wyciągnąłem jeden z przełączników, podałem napięcie bezpośrednio na diodę i działa. Więc przyczyna leży po stronie braku napięcia na stykach w samochodzie ;-) Dziś pogrzebię trochę tam zobaczymy co wyjdzie ;-) Zegary i reszta działa ok ;-) U mnie tylko świeci to:
wujek007 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 tak samo i ja miałem ale dzwonił mechanik do mnie i zrobił bo już mi się nie chciało w to bawić dopytam go co się zwaliło i odpiszę
AudioBas Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Ooooo super, jakbyś mógł byłbym wdzięczny![br]Dopisany: 07 Maj 2010, 13:59_________________________________________________ :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: Tylko nie pytajcie co było przyczyną bo nie wiem ;-) Rozebrałem wszytskie przełączniki ruszałem kostkami, może coś nie łączyło ;-)
Rekomendowane odpowiedzi