Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Osiągi AFN + chip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

mam pytanie : mierzył ktoś osiągi takiego AFN na standardowym chipie 140KM/315Nm ? chodzi o jakiś uśredniony wynik 0-100, v-max itp

ja tylko tak vagiem zmierzyłem i jest 10 sek do setki - dobry start bez zbędnego boksu i w miarę dobrze zsynchronizowanej prawej ręce z lewą nogą..

Opublikowano

Czas osiągnięcia 100km/h w normie. Tez na samym chipsie tyle gdzies mialem.

Duzo zalezy jakiego masz laga i jak sprzeglo przenosi moment z dołu.

Jezeli chodzi o Vmax to wiecej jak 210-215 nie pojedziesz AFNem, nie ta skrzynia..

Przy 210 ma 4400rpm.

Opublikowano

zgadzam sie z przedmowca :wink4:

tylko, ze mozna osiagnac 220 km/h ale z gorki :naughty: i niestety koniec zabawy ;(

Opublikowano
  • Autor

Z tego wynika że 140KM to akurat pod tą skrzynie jeśli chodzi o v-max bo domyślam się że od 200 to pewnie już mozolne rozpędzanie

Opublikowano

od 180 jest mozolne (przynajmniej u mnie)

do 160 idzie calkiem fajnie :decayed:

Opublikowano

ja przedwczoraj dwie paki waliłem ale przegrałem z omegą kombi cholera wie jaki tam motor był przy 200 km/h powoli zaczęła mnie brać :thumbdown::disgust:

Opublikowano

a 168KM w A4 B6 Avant 6bieg to ile na oko ma do setki? bo nie mam jak zmierzyc obecnie a jestem ciekaw ile spadlo z tych nedznych 10.1 :/

Opublikowano
  • Autor

wczoraj tak testowałem i mi w miarę szybciutko dochodzi do 190km/h czyli do 4tys/obr. Nie ma rozpędzania jakiegoś od 180 do 190 tylko ładnie szybko wskakuje. Wyżej nie próbowałem bo nawierzchnia kiepska (A1)...

druga sprawa : stanąłem kilka razy na linii z vectrą 2.2 benzyna - 147KM i za każdym razem ją brałem na długość auta co najmniej. By było sprawiedliwiej to sam wsiadłem do vectry i audiczka odchodziła na 2 biegu..

Opublikowano

moment robi swoje

Opublikowano

a 168KM w A4 B6 Avant 6bieg to ile na oko ma do setki? bo nie mam jak zmierzyc obecnie a jestem ciekaw ile spadlo z tych nedznych 10.1 :/

Kiedyś przy tej mocy i 356 Nm miałem 9,1 s na mokrym asfalcie

Opublikowano

na mokrym to kiepizna, bo mieli diabelsko, ja mysle, ze na suchym realnie bedzie 8s.

Opublikowano

O dziwo start miałem niezły więc pewnie wiele by się z tego nie urwało 8-8,3 może jest teraz na BRD

Opublikowano
  • Autor

ja przedwczoraj dwie paki waliłem ale przegrałem z omegą kombi cholera wie jaki tam motor był przy 200 km/h powoli zaczęła mnie brać :thumbdown::disgust:

edit : mhm pewnie MV6, albo zdrowa 2.5 V6

Opublikowano

pewnie 2.5 V6, lub 2.5 TDS

bo z 3.0 to raczej byś nie miał szans :decayed:

a

edit : mhm pewnie MV6, albo zdrowa 2.5 V6

a po ile kuniuff one mają? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

kuniuff to one mają dużo sprawdź w necie MV6 chyba 210KM , a 2.5 ma ~174KM z tym że to kolumbryny są i tu potrzeba trochę mocy..

Opublikowano

O dziwo start miałem niezły więc pewnie wiele by się z tego nie urwało 8-8,3 może jest teraz na BRD

ee nie chce mi sie wierzyc, po BRD to mozna latac za najstarszymi 3.0TDI w budzie B7, nie mowie, ze szybciej ale mozna dotrzymac kroku a one maja wysokie 6 (6,8?) do 100km/h, wiec 7,2 jest realne dla BRD w budzie 1.9TDI a tym bardziej ~8s dla 170KM 1.9TDI po czipie

Opublikowano
  • Autor

110KM - ~11.5s

140KM - 10s

170KM - ~8.5s

na to wychodzi...

Opublikowano

110KM - ~11.5s

140KM - 10s

170KM - ~8.5s

na to wychodzi...

dużo zalezy od sprzęgła, jest różnica w osiagach pomiedzy dwumasem a jednomasem wzmocninionym z tego co pamietam ktos porównywał na plus drugiego, oczywiscie nie biore pod uwage kierowcy :naughty:

Opublikowano
  • Autor

no ja tak napisałem mniej więcej standardowo tak jak w temacie :good:

oczywiście... do tego

temperatura, ciśnienie, masa, opony...

to oczywiście ma znaczenie :wink4:

Opublikowano

moja b5 afn na 235 papciach daje 205, na 205 myśle że poszła by 210 i to max :)