irlandczyk007 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam.Mam nastapujące elementy:wzmacniacz hifonics 4400,głośniki hsk 165,kondensator dietz,kable glosnikowe dietz,kabel napieciowy dietz,kable sygnałowe dietz,subwwoder infinity reference 1250 własnoręcznie robiony.Chciałbym to zamontować w moim b6 sedanie.Jak sie za wszystko zabrać.Szukałem i nieznalazłem opisu instalacji ze zdjęciami . dziekuje
fidmac Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Dawaj na priv pomoge Tobie wszystko ogarnac ja u siebie tez wszystko sam zakladalem :tongue4:Tez przebywam w IE
Orange Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 a nie można by na forum opisać co i jak? mnie też czeka instalacja... Pozdrawiam!
fidmac Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 Mozna by ale nie robilem fotostory i teraz to tak ciezko opisywac ale pewnie gdzies na forum jest opisane . Jak bys wlecial do mnie Orange bylo by latwiej ale troszke bys musial jechac . Pozdrawiam
irlandczyk007 Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Opublikowano 1 Maja 2010 Własnie panowie.Przydały by sie zdjęcia i opis krok po kroku.Fajnie by było.audi o yeah
Artur82 Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 to sie tak nie da krok po kroku...Orange napisz na pocztaek jakie masz radio...ori czy nie...bo to jest wazne a dalej moge tu pisac krok po kroku jak to zrobic :gwizdanie:
Orange Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 Radio oryginalne które zostanie zastąpione Clarionem 778, ramka ori do radia już kupiona, ze starego auta musze wyciągnąć stare klocki, kupić kable nowe 35mm2 i jazda tylko jak ładnie zdemontować plastiki zeby poprowadzić kable, wygłuszyć drzwi? no i przeprowadzenie prądowych z aku? najbardziej by mnie cieszyło schować wzmacniacze, tylko czy zmieszczą sie w boczki? (sony XM 6020) ew widziałem ze ktoś montował pod płytą bagażnika a nad kołem zapasowym.. ktoś ma jakieś ciekawe zdjęcia instalacji? cokolwiek?
fidmac Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 Zobacz tutaj http://www.a4mods.com/library/interiors/?album=Trunks
Orange Opublikowano 2 Maja 2010 Opublikowano 2 Maja 2010 ładne i estetycznie, ma ktoś może zdjęcia jak to wygląda w avancie?
irlandczyk007 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Opublikowano 24 Maja 2010 Jak narazie nikt nienapisał jak przeprowadzic instalacje.Zacznijmy od kabla napieciowego.Któredy go pociagnąć od akumulatora?Jak sie do tego dostac.Zdjęcia mile widziane.
Orange Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 od aku puszczamy np tak: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_kable_do_wzmacniacza_b6-t132695.0.html;msg1591486#msg1591486
irlandczyk007 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Opublikowano 25 Maja 2010 Swietnie.Teraz kolejna rzecz.Jak przeciagnac kable przez tylna kanape>
studziany Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Szczerze to ja bym nie ciągnął kabli aż spod akumulatora. Widomo, że to jest najczęściej stosowana metoda zasilania ale ja bym zastanowił się nad pociągnieciem plusa i masy spod specjalnych miejsc od strony kierowcy. W b6 widać super te miejsca po ściągnięciu obudowy kolumny kierowniczej. Są tam chyba wszystkie kable zasilające wszystkie elementy elektryczne oraz skrzynke bezpieczników w samochodzie. Lutujesz końcówke oczkową ( oraz bezpiecznik wcześniej) i zakładasz na śrubę. Trzeba wziąć pod uwagę to, że zasilanie i sygnały powinny być prowadzone innymi miejscami. Ja zakładałem u siebie oryginalną instalację radiową na tył ze wzmakiem i zrobiłem to tak, że zasilanie i masę pociągnąłem progiem od kierowcy wpinając się kablami w miejsca które opisywałem na początku-obok kolumny kierowniczej, a sygnał z radia puściłem progiem od pasażera. Kable przeciąga się z kabiny do bagażnika odkcając końcówki tapicerki tylnych kanap (cięzko to opisać ale zobaczysz jak ciągnąć kable po tym jak idzie zasilanie do lamp). Powodzenia pozdr
Orange Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 zależy kto jaki ma sprzęt, ale jak ktoś ma kabel już 16mm2 i bezpiecznik 60 A to bym puścił prosto z aku... aż tyle się nie zaoszczędzi czasu nie przeciągając kabli pod maske.
irlandczyk007 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Opublikowano 25 Maja 2010 ałuzmy orange ze puszczmy kabel od aku to ktoredy on wychodzi od wewnatrz?Jak rozebrac dzwi do montazu?
Orange Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 jeszcze nie robiłem instalacji w b6 ale napewno wyjdzie gdzieś pod nogami (dokładniej to nad nogami) najlepiej patrzeć wewnątrz gdzie wyłazi wpychając go od strony maski, trzeba zdjąć schowek, albo osłone pod kierownicą w zależności którą stroną chcemy puszczać kabel. tu jest pokazane jak rozebrać drzwi http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_demontaz_boczka_od_strony_pasazera_oraz_wymiana_raczki-t23854.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_naprawa_przerwanego_kabla_od_glosnika_w_gumowym_polaczeniu_drzwi_z_buda-t131981.0.html w innych tematach w zrób to sam tez można znaleźć instrukcje rozbrojenia drzwi.
irlandczyk007 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Opublikowano 26 Maja 2010 Swietnie.Teraz musimy zdjac kolejna czesc w dzwiach ta od zewnatrz.Jak to zrobic?Trzeba matami wygłuszyc zew czesc drzwi.
Orange Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 tą od zewnątrz to chodzi Ci o aluminiową blachę?
Orange Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 pewnie jest przykręcana, tylko jak to rozebrać żeby nic nam na głowę nie spadło to nie wiem bo jeszcze nie robiłem, może znajdzie sie ktoś dobry który opisze dalszy etap prac
Rekomendowane odpowiedzi