Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Świecący się AIR BAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie mialem siedzenia z air bag z 97r.jest tam wtyczka z 2 stykami o num.4D0972575 i zalozylem recaro od S4 gdzie wtyczki sa na 4 styki z czego 1 jest pusty num.8D0972 576 pala mi sie poduchy na zegarach bo wtyczek nie da sie podlaczyc trzeba przerabiac kostki ale problem w tym ze nowe maja 1 kabel extra i kolory kabli sa rozne i nie moge rozkminic co do czego a boje sie podlaczac metoda prob i bledow zeby poduch nie wywalilo

macie na to jakis przepis

Opublikowano

Przerabiałem to ostatnio u siebie. Ilość przewodów się zgadza, w starej kostce miałeś 2 w żółtej i 1 w czerwonej, w nowej masz zblokowane w jedną wszystkie 3. Kupujesz ucięte kostki 4pinowe na allegro bo cena nowych w ASO wraz z pinami jest niedorzeczna, łączysz 2 kable ze starej kostki z tymi z nowej, kolory pasują, a tym 3 kablem jest brązowe uziemienie i też je podłączasz do nowej kostki. Jak podasz mi mejla na PW to podeślę ci schemat elektryczny jeżeli coś jest niejasne.

Opublikowano

ok dzieki chlopaki a jeszcze jedno jak patrze na etke od 97-01 rocznikow wszystkie maja 2 styki kostka zolta,tylko recaro mialo 4 styki kosc tez zolta,czy moze cos przeoczylem?bo jak same recaro mialo 4styki w kostce to te kostki sa jak na lekarstwo........dzieki panowie

majki z jakiego rocznika auta wyciagnales kostki?

Opublikowano

Kostka na 4 styki była w fotelach z elektrycznym sterowaniem, bo wtedy nie ma możliwości zapiąć uziemienia poduszek do czerwonej kostki bo idzie nią zasilanie dla fotela. Ja kostki miałem z auta z 99 roku.