blandman Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Witam wszystkich Klubowiczów!! Po długich poszukiwaniach auta dla żony wybór padł na nowego Nissana Note. Mam w związku z tym pytanie: Na co zwrócić uwagę przy odbiorze? Zaznaczam, że jestem dość wymagający jeśli chodzi o jakoś montażu itp.(kupując nawet kilku letnie auta wymagałem aby były w super stanie. Kończyło się to często bardzo długimi poszukiwaniami ale zawsze było warto). Samochód zamówiłem w jednym z warszawskich salonów. Wersja acenta, 1,4 benzyna, dorzuciłem ciemne szyby i chlapacze. Nie wyobrażam sobie, żeby samochód nowy, prosto z salonu miał jakieś niedoróbki. Na co zwrócić szczególną uwagę w Note? Co jeśli znajdę jakieś niedociągniecia w montażu, naprawy blacharskie lub lakiernicze? Walczyć o inny egzemplarz i rabat czy tylko o rabat? Może ktoś z klubowiczów odbierał nowego nissana? Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam.
OLO_GDA Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 po ostatnich zaslyszanych historiach to ja bym szedl po nowe auto z miernikiem lakieru :polew:
soolek Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 ... i z rzeczoznawcą ... Ale fakt faktem, że ... na dzień dobry to Ci powiedzą, że ten typ tak ma. Albo musi sie dotrzeć, jeśli chodzi o sprawy mechaniczne. Obawiam się, że nawet jak znajdziesz coś "poważnego", to i tak będziesz musiał odebrać samochód - wkońcu będzie on już kupiony i zarejestrowany na Ciebie. Jeżeli cokolwiek nie będzie Ci dawało spokoju, to od razu zgłaszaj to na piśmie, żeby był jakikolwiek ślad.
blandman Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Samochód zamierzam dokładnie obejrzeć, również z miernikiem lakieru ale przed odebraniem dokumentów czyli przed rejestracją. Nie wiem jeszcze do końca jak wyjdzie z płaceniem, bo część biorę w kredycie. Najbardziej boje sie kiepskiego montażu i spraw blacharskich. Mój szwagier wozi miedzy innymi nowe auta i znam wiele historii na ten temat....
Buba Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 dlatego miernik musi byc. najlepiej nie wplacaj nawet zlotowki dopoki nie sprawdzisz czy samochod jest z jednej czesci
Hugo Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Sprawdzenie lakieru to podstawa.Bardzo często auta przyjeżdżają do salonów poobijane od kamieni i idą od razu do lakierowania.Zdarzały się też przypadki , że podczas rozładunku auta spadały z lawety i też były naprawiane Tak więc można się spodziewać wszystkiego
blandman Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Jak wspomniałem wyżej sprawy przewozów aut znam z pierwszej ręki więc spodziewam sie, że czujnik lakieru może to potwierdzić. Co moge wtedy wywalczyć?
talib1990 Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 a jest możliwość, że salon udostępni dokumenty transportowe samochodu z fabryki aż do salonu ?
Buba Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 a jest możliwość, że salon udostępni dokumenty transportowe samochodu z fabryki aż do salonu ? a na jakiej podstawie? mega upust albo "nowe" auto dokladnie a jak zadzwonisz do faktow albo tvn to jeszcze pewnie kilka bonusow
tomaszu Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 W tamtym roku odbierałem nowe Berlingo. Oczywiście sprawdziłem każdy element miernikiem grubości lakieru - na szczęście wyszło ok. Zanim odjedziesz z salonu to zabierz sprzedawcę na jazdę próbną. Ja tego nie zrobiłem, a po wyjechaniu okazało się, że auto ściąga na prawo. Było już po godzinach, więc do salonu wróciłem następnego dnia. Serwisant tłumaczył, że takie coś nie podlega gwarancji, ale zlitowali się nade mną i wjechali na podnośnik, żeby zamienić stronami przednie koła - na szczęście to pomogło i później było już wszystko ok, ale jeśli wyszłaby grubsza robota to pewnie byłbym w plecy.. Powodzenia i nie przejmuj się byle pierdołami przy samochodzie, bo umrzesz młodo.. :> Aha, no i pamiętaj, że w baku będziesz miał tylko naparstek paliwa, więc nie wybieraj stacji tylko zjeżdżaj na pierwszą lepszą.
soolek Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Blandman, a w którym salonie bierzesz samochód?
soolek Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Samochód odbieram na toruńskiej. A kiedy? Mam tam znajomego (dostawcze Fiata). Jak będę miał czas podjechać do niego, to może podpytam na co ewentualnie zwrócić uwagę...
blandman Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Byłoby super, no i co moge oczekiwać jesli bedzie coś nie tak jak trzeba?
soolek Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Byłoby super, no i co moge oczekiwać jesli bedzie coś nie tak jak trzeba? Nie mam pojęcia. Nic nie wiem. Jak będę miał chwilę to podjadę i pogadam. Tam pracuje tyle narodu (Fiat, Suzuki, Nissan, Seat, Mitsubishi itd. itp) Jak się czegoś ciekawego, pomocnego dowiem, to dam Ci znać. A kiedy masz odbiór?
Wojtek_A4 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Polecam dzisiejszy odinek PROSTO Z POLSKI na TVN24. Bohaterem jest ''nowe'' robione Audi Q7 prosto z salonu
blandman Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Byłoby super, no i co moge oczekiwać jesli bedzie coś nie tak jak trzeba? Nie mam pojęcia. Nic nie wiem. Jak będę miał chwilę to podjadę i pogadam. Tam pracuje tyle narodu (Fiat, Suzuki, Nissan, Seat, Mitsubishi itd. itp) A kiedy masz odbiór? Czekam na wiadomość od handlowca ale raczej w przyszłym tygodniu. Jak się czegoś ciekawego, pomocnego dowiem, to dam Ci znać.
Rekomendowane odpowiedzi