sikor1991 Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Witam! Kumpel niedawno kupił Audi a4 b5, '97r. Auto przyjechało z Holandii. Razem z samochodem były 2 kluczyki bez pilotów. Moje pytanie jest takie iż czy jest możliwość dodania do takiego auta kluczyka, który miałby pilot, i normalne zaprogramowanie jego, bez zmian instalacji ? Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam sikor_1991 !
pepik Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Napisz czy centralny zamek działa ok z kluczyka. Czy zamyka i otwiera wszystko jak trzeba, no i czy jest fabryczny czy dokładany. Miałem podobny problem jeszcze wczoraj koledzy podpowiedzieli mi że wystarczy kupić sterownik centralnego z pilotem i podpiąć się pod centralkę, u mnie sterownik padł a centralke mam dokładaną. Jeszcze tego nie robiłem ale ponoć roboty na 15 min a instrukcja jest tu na forum. Poczytaj w tym wątku http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_domykanie_szyb_z_kluczyka-t1466.0.html;msg1578613#msg1578613
domjenick Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 można zamienić pompki,które są zintegrowane z modułem komfortu za to odpowiadającym-pompka z modelu,który posiada piloty
sikor1991 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Centralny zamek działa z kluczyka, jest on seryjny, nic nie majstrowane A jak myślicie, jest możliwość spróbować zaprogramować jakiś kluczyk od audi bez zmian w elektryce ? Co do wymiany sterownika, chodzi Ci aby zastąpić ten co jest teraz, na ten z możliwością pilota ?
pepik Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Centralny zamek działa z kluczyka, jest on seryjny, nic nie majstrowane A jak myślicie, jest możliwość spróbować zaprogramować jakiś kluczyk od audi bez zmian w elektryce ? Co do wymiany sterownika, chodzi Ci aby zastąpić ten co jest teraz, na ten z możliwością pilota ? Za bardzo Ci nie pomoge bo mnie był innym problem, pilot wogóle nie reagował wiec ja decyduje sie na zakup nowego sterownika z pilotem. Jeśli chodzi o zaprogramowanie nowego kluczyka-pilota to musisz poszukać na forum chyba coś tam było o tym i z tego co pamietam można to zrobić bez ingerencji w elektryke.
sikor1991 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Z zaprogramowaniem pilota nie ma problemu, nie raz to robiłem więc luz chodzi mi tylko czy mogę liczyć że to się uda, do samochodu kumpel dostał dwa kluczyki, każdy bez pilota no i ciekawe jak wygląda to ze strony samochodu, czy ten moduł który odpowiada za centralny zamek, ma w sobie coś, co mogło by odbierać fale z pilota chyba pozostaje kupić w ciemno, bądź pożyczyć od kogoś kluczyk na wytestowanie
lutas Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Nie prościej kupić osobny sterownik centralnego zamka i sobie podłączyć ? Ja tak zrobiłem i jestem naprawdę bardzo zadowolony. Jest bardzo dobry zasięg działania pilota. A montaż nie powinien stanowić problemu, o ile potrafisz coś samemu pomajstrować przy elektryce.
Krupski Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 kolego podaj numer z pompki centralnego jesli to kombi to na tylnym prawym nadkolu jest tam gdzie trójkąt i gaśnica w pokrowcu to ci powiem czy sie uda dodac pilota
sikor1991 Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Opublikowano 4 Maja 2010 Kolego "lutas" co do grzebania w elektryce nie ma problemu, uczę się w szkole elektronicznej i jest to główna z moich pasji. Stąd też moja niechęć do zmieniania czegoś co było zrobione oryginalnie:) jakoś nie wierzę w te super moduły do centralnego zamka, szczególnie z allegro nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie i czy przypadkiem nie "dorobił" sobie pilota do tego oto modułu, do tego rozbierałem kilka takich i uwierz mi że takie coś to tylko ułatwienie pracy dla złodzieja Może trochę pesymistyczna wersja, lecz ja jestem z tych przesądnych Kolego "Krupski" jutro w dzień postaram się podrzucić Ci te numerki Dzięki za zainteresowanie się tematem Pozdro !
domjenick Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 wepnij na próbę pompkę z auta,który ma pilota i zobaczysz,czy zadziała-jesli wtyczki podpasują-powinno działac
lutas Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Stąd też moja niechęć do zmieniania czegoś co było zrobione oryginalnie:) jakoś nie wierzę w te super moduły do centralnego zamka, szczególnie z allegro Gdyby tak na to patrzeć, to wszystko musiałbyś kupować w ASO - a i tam możesz trafić na jakiegoś babola, reguły na to nie ma. A co do zmian rozwiązań oryginalnych - w większości masz rację, jednak czasem warto coś zmienić dla własnej wygody. Nie wszystkie oryginalne rozwiązania są świetnie przemyślane i wykonane, choć większość użytkowników by sobie tego życzyła. Z tym "kto siedzi po drugiej stronie" to już trochę zalatuje science-fiction
sikor1991 Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Oto numer pompki: 8L0 862 257 E Co do przeróbek, wiem że czasem warto coś zmienić itp sam lubię czasem coś pogrzebać i zrobić " po swojemu" lecz akurat tutaj wolałbym się nie mieszać jeżeli nie da rady zaprogramować pilota to tej centralki, będę szukał nowej oryginalnej do której da rade to zrobić
Krupski Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 wychodzi u mnie ze nie możesz dodać pilota scyzoryka (oryginallnego) do tego modelu pompki
sikor1991 Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 A gdyby tak zmienić tą pompkę na inną, oczywiście oryginalną ? np. 8L0 862 257 A , E, D lub P ?
damian12759 Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 a czy do pompki z literka B na koncu mozna zakodowac pilot do centralnego poniewaz niedawno wymienilem stara pompke (miala uszkodzony wirnik) chyba z litera E i wlasnie sie zastanawiam nad kupnem pilota ale do konca nie jestem pewien czy bedzie dzialac. moze ktos cos podpowie
sikor1991 Opublikowano 19 Maja 2010 Autor Opublikowano 19 Maja 2010 a wcześniej miałeś z literką E i nie miałem pilota ?? Miałeś jakieś problemy przy przekładaniu z E na B ?
Ramzes7934 Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 ja mam podobny problem,,, kupilem orginalny kluczyk scyzoryk z pilotem i chcialbym to jakos zestroic z moim centralnym zamkiem. Jesli chidzi o numerki na pompce to jeszcze nie wiem, ale wydaje mi sie ze bedzie podobnie jak u kolegi... slyszalem ze jest jakis modul w audi (orginalny) ktory odbiera sygnal z pilota i mozna go jakos podlaczyc do pompki po czym zaprogramowac do niego pilot, ma dzialac slyszal ktos o takim rozwiazaniu??
NYNA Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 W aucie w którym fabrycznie nie było otwierania z pilota pompka raczej nie będzie miała sterowania falami radiowymi więc trzeba kupić odpowiednią pompkę która będzie to posiada, później kupujemy pilot kluczyk scyzoryk też o odpowiednich numerach, a nie pierwszy lepszy bo nie każdy z daną pompką działa.Polecam gościa ze Starego Sącza który od lat się tym zajmuje i wie co do czego ma być żeby działało, sprzedaje też pompki na allegro ale nicka nie pamiętam.Mnie przesłał pompkę z zaprogramowanym pilotem tylko przełożyłem do auta(2 minuty roboty) i wszytko działa, kluczyk mam oryginalny scyzoryk wszystko ori. Dla zainteresowanych podaję numer do niego na pewno pomoże: 505-041-881
Ramzes7934 Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 wpadl mi do glowy taki pomysl... zdobylem kluczyk (scyzoryk) od VW Passata zdaje sie i jak wiemy w VW Seat Skoda pompki nie byly zintegrowane z modulem radiowym, tylko modul byl osobno i teraz gdybym zdobyl taki modul z VW z czenstotliwoscia odbierania odpowiadajaca mojemu kluczykowi 433 MHZ czy moglbym to jakos polaczyc do kupy zeby to zagralo??
P-U-M-A Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ja mam samochód z 95r. 2 klucze i otwieram samochód normalnie przy drzwiach. Musiał bym kupić pilot i co dokładnie jeszcze aby mógł zamykać z pilota i otwierać?[br]Dopisany: 12 Grudzień 2010, 21:25_________________________________________________http://allegro.pl/sterownik-c-zamka-najmniejszy-pilot-scyzoryk-i1344605356.html Mogę kupić coś takiego?
Rekomendowane odpowiedzi