marcin248 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam odświeżę temat trochę , podał by ktoś wymiary podwójnej końcówki ? chcę poprawić wygląd końcowego tłumika w swoim klekocie , bardzo spodobały mi się końcówki Kolegi z pierwszego postu Dawida i nie tylko jego ale i u kilku osób w sedanach z batalionu , im więcej tym lepiej wymiarów tzn szerokość, wysokość zewnętrza końcowych rur odstęp między nimi , i szerokość końcówki od lewej do prawej i na koniec ile mm wystaje poza ten plastik pod zderzakiem . pozdro :gwizdanie:
czorny_07 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opublikowano 14 Stycznia 2012 jaka jest średnica montażu w 1,6, chwilowo nie mam auta i nie moge sprawdzić?
Kasjan Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Spotałem się z opiniami że sam końcowy tłumik jak się zmieni ( razem z puszką ) to silnik może stracić moc i spalanie może wzrosnąć. Mam jakąś wiejską końcówkę. Dźwięk jest wporządku chyba ale wstawiłem ostatnio filtr sportowy KN i wcale nie slysze różnicy w dźwieku, może to przez ten tłumik i zastanawiam sie na wsadzeniem z powrotem ori tłumika i jakieś tylko końcówki dołożyć. Co mi radzicie? Pozostać przy tej końcówce czy ori?
JarusKK Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nie zmieni się nic, końcówki zmieniają tyko wygląd środek teoretycznie zostaje ten sam Usuń środkowy tłumik puść go prosto do końca a usłyszysz piękny pomruk V6 Naprawdę będziesz zadowlony No a czy do oski jest taki sam układ wydechu jak do Q??? Bo wg. etka to u mnie początek jest inny (BRAK TURBO ) a potem idzie katalizator przed mostem jest poprowadzony środkowy tłumik do strony kierowcy i za mostem jest końcowy dopiero
yamahayzfr13 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Rodzice w domowym B5 mieli przy deislu w kombi 2 końcowki WM SPort, elipsy. Wygladały bardzo podobnie do ori RS4. Byly to same koncowki z nierdzewki. kosz cos ok,30zł za szt. bez zadnyh dyfuzorów itp
omerta Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 A nie lepiej upolować dwa takie "kotły" z a6 2.5tdi (ojciec miał takie końcówki w swoim byłym 2.5tdi kombi). Zajebi.... to wygląda Sam będę polował na takie końcówki lub tłumik. Średnice mają ok 6cm jak dobrze pamiętam, kozacko to wygląda
yamahayzfr13 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Źle nie wygląda, zalezy jeszcze co komu się podoba Ja jak juz mam zmieniać i coś ciąć czy spawać to wole coś innego niz tylko grubsze zagięte rurki
omerta Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Eeeeee tam ja jestem za prawie serią która nie rzuca się w oczy. Można dać tłumik ala calibra a pod masą 120 kucy, można dać spojler z RS'a a i tak reszta to seria nie wspominając o 120 kucach wiesz o co mi chodzi. Nie zawsze szpącenie musi "grubo wyglądać"
Pawel_M Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Nie zmieni się nic, końcówki zmieniają tyko wygląd środek teoretycznie zostaje ten sam Usuń środkowy tłumik puść go prosto do końca a usłyszysz piękny pomruk V6 Naprawdę będziesz zadowlony No a czy do oski jest taki sam układ wydechu jak do Q??? Bo wg. etka to u mnie początek jest inny (BRAK TURBO ) a potem idzie katalizator przed mostem jest poprowadzony środkowy tłumik do strony kierowcy i za mostem jest końcowy dopiero Między ośką a quattro jest różnica w tłumikach i jak by co to musisz szukać od quattro. Jeżeli chcesz delikatnie zmienić dźwięk wydechu i dodatkowo mieć ładne końcówki to załóż sobie końcowy od S4
Lo-buz Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam, szukam scietych koncowej do mojego samochodu, gdzies widzialem jakies linki ale juz nieaktywne a nikt nie podawal rozmiarow kominow do AEB . U mnie jakos tak chyba bardzo wystaja, wiec musza byc dlugie. Jak ktos zna rozmiary albo z jakiego linka kupic to bylbym wdzieczny. Nie za drogo, zwykle koncówki, zadne tam mugeny Witam, szukam scietych koncowej do mojego samochodu, gdzies widzialem jakies linki ale juz nieaktywne a nikt nie podawal rozmiarow kominow do AEB . U mnie jakos tak chyba bardzo wystaja, wiec musza byc dlugie. Jak ktos zna rozmiary albo z jakiego linka kupic to bylbym wdzieczny. Nie za drogo, zwykle koncówki, zadne tam mugeny. EDIT: Dzis wzielem suwmiarke i jeden komin ma sr. 55mm a dl. okolo 150mm . Tylko zapomnialem zobaczyc jaka jest odleglosc miedzy jednym a drugim.
marcin248 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Armi te same co masz to te co na zdjęciach batalionu np tym ?
Lo-buz Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Moze sie myle, ale czy wy nie macie diesli i nie mieliscie rur w dol ? Wychodzi na to ze obcinaliscie i pozniej wkladaliscie w/w tlumiki i skrecaliscie je ? Bo moje to proste sa I one mieszcza sie miedzy soba ?
Lo-buz Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 marcin248 kupilem ale cisza poki co.. ale kupilem w poniedzialek, dzis do nich napisalem maila i poki co cisza. Z tego co tam widze to maja duzy czas na realizacje, nie spieszy mi sie az tak z koncowkami wiec do wiosny moze przyjda
marcin248 Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Lo-buz ja dostałem info maila że będą takie zamawiać i czy chce zwrot kasy lub czy zaczekam ewentualnie jakąś inną ale aż tak mi się nie śpieszy zaczekam na tą która chciałem
Armi Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Podejdą, tylko trzeba będzie odciąć stare końcówki i przyspawać te. Jak przymocujesz na śruby to prędzej czy później zgubisz. Ja mam te z Twojego drugiego linku (chyba wprowadziłem kolegę Lo-buz w błąd:sad:)
Lo-buz Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Dzis przyszly do mnie kominiki ktore zamawialem. Jutro sprawdze jak sie sprawuja i czy pasuja. Jak bedzie trzeba to i smarkne troche spawem Oby tylko weszly. No i dzis sprawdzilem i bedzie pasowac, ale napewno nie na te srobki Bo ledwo co srobe zlapie. W tygodniu podjade do znajomego to albo punktowo albo obleci spawem i bedzie dobrze. Nie ma potrzeby obcinania starych koncowek. Pozdrawiam.
Armi Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 W dieslu trzeba odciąć stare końcówki:tongue4:
Rekomendowane odpowiedzi