mariuszA4dg Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Witam! Chce wymienić filtry od gazu przy sekwencyjnej instalacji LPG. Podobno powinny być 2 rodzaje filtrów? Czy sie mylę? Jeden filtr wiem gdzie sie znajduje (jak dobrze pamiętam idzie od reduktora do listwy), ale nie mogę znaleść drugiego. Możecie podpowiedzieć gdzie on sie dokładnie znajduje?? Z góry podziękował
juby_p Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 albo na parowniku (reduktorze) albo na rurce miedzianej przed nim
Miszka82 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 ja wymieniałem te filtry jakiś czas temu, filtr fazy lotnej jest na wierzchu, a ciekłej trochę schowany i ciężko się do niego dostać, ja musiałem odkręcić zbiornik płynu chłodzącego wszystko masz tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_arg_wymiana_filtrow_lpg-t119840.15.html i tu http://www.a4-klub.pl/smf/instalacje_lpg_i_cng/odp_b5_adr_jak_dostac_sie_do_filtra_fazy_cieklej-t129296.0.html;msg1546740#msg1546740
mariuszA4dg Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Dzięki wam za konkretną odpowiedź. Mam nadzieje, że nic nie zepsuje w mojej niuni
Miszka82 Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Dzięki wam za konkretną odpowiedź. Mam nadzieje, że nic nie zepsuje w mojej niuni nie zapomnij o zakręceniu zaworu przy butli
d4rk Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 Dzięki wam za konkretną odpowiedź. Mam nadzieje, że nic nie zepsuje w mojej niuni nie zapomnij o zakręceniu zaworu przy butli Jeśli wielozawór przy butli jest sprawny to nie ma potrzeby zakręcania butli.
mariuszA4dg Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 No to teraz mam problem.... parownik mam firmy skorpion Czerwoną szczałką oznaczyłem w którym miejscu znajduje sie filtr. Wykręciłem to aby wyciągnąć filtr. I teraz nie mogę tego wkręcić.... Mieliście już z tym do czynienia? Może macie jakieś podpowiedzi jak to zamontować z powrotem?
Miszka82 Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 No to teraz mam problem.... parownik mam firmy skorpion Czerwoną szczałką oznaczyłem w którym miejscu znajduje sie filtr. Wykręciłem to aby wyciągnąć filtr. I teraz nie mogę tego wkręcić.... Mieliście już z tym do czynienia? Może macie jakieś podpowiedzi jak to zamontować z powrotem? wymieniłeś już ten filtr ? bo coś mi się wdaje, że on jest gdzie indziej ale mogę się mylilć
mariuszA4dg Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Opublikowano 6 Maja 2010 No właśnie nie wymieniłem, bo nie mogę z powrotem tego wkręcić. A filtr na 100% w tym miejscu sie znajduje.
juleknotdead Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 ja mam instalacje BRC sequent 24 i ostatnio sam wymieniłem oba filtry jeden jest w elektrozaworze(filtr fazy ciekłej) a wygląda tak http://www.drypa.pl/index.php?p=productsMore&iProduct=1092 wystarczy od spodu odkręcić śrubke (w pewnym momencie mocno wyleci gaz pozostały w przewodach ale tylko troszke) ja kupiłem na allegro od razu zestaw naprawczy żeby dać nowe uszczelki znastępny filtr fazy lotnej wygląda tak http://www.drypa.pl/produkt1424_FILTRY_DO_LPG_-_Filtry_Fazy_Lotnej__-__-_08FJ99000054_BRC_Filtr_Fazy_Lotnej_.html nic nie zakręcałem przy butli
sołtys85 Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 No to teraz mam problem.... parownik mam firmy skorpion Czerwoną szczałką oznaczyłem w którym miejscu znajduje sie filtr. Wykręciłem to aby wyciągnąć filtr. I teraz nie mogę tego wkręcić.... Mieliście już z tym do czynienia? Może macie jakieś podpowiedzi jak to zamontować z powrotem? Co prawda ja mam scorpiona ST ale na 95% tam filtra żadnego nie ma. Powinien on znajdować sie w elekrozaworze.
Miszka82 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 No to teraz mam problem.... parownik mam firmy skorpion Czerwoną szczałką oznaczyłem w którym miejscu znajduje sie filtr. Wykręciłem to aby wyciągnąć filtr. I teraz nie mogę tego wkręcić.... Mieliście już z tym do czynienia? Może macie jakieś podpowiedzi jak to zamontować z powrotem? Co prawda ja mam scorpiona ST ale na 95% tam filtra żadnego nie ma. Powinien on znajdować sie w elekrozaworze. też mi się wydaje, że nie ma w tym miejscu filtra, jak wymieniałem u siebie też zacząłem odkręcać jakąś śrubkę(okazało się, że to reduktor ) a filtr znajduje się tak jak pisze sołtys85 przy elektrozaworze czyli przy tym "czymś'' niebieskim na zdjęciu - a w zasadzie pod elektrozaworem
mariuszA4dg Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Opublikowano 26 Maja 2010 Filtr w tym przypadku znajduje się tam gdzie zaznaczyłem czerwoną strzałką. Wiem bo to rozkręciłem i wymieniłem ten filtr.
Rekomendowane odpowiedzi