Grzesiekkbc Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Koledzy sprawa jest. Od tygodnia buja mi delikatnie autkiem po zakrętach i tak jak w opisie stuka mi coś z przodu. 30kkm temu miałem wymieniany łącznik stabilizatora z lewej strony - firma no name, z prawej jest ori ale tam też puka. Obstawiam, że to łączniki mówią Macie jakieś sugestie?
adam_kkk Opublikowano 6 Maja 2010 Opublikowano 6 Maja 2010 Proponuję zajechać na jakąś stacje diagnostyczną i za 10zł sprawdzą Ci całe zawieszenie. Będziesz wiedział co stuka i co wymienić. Na naszych drogach 30k km nie ma szans żeby nie zużył się jakiś element zawieszenia.
Grzesiekkbc Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 Dlatego obstawiam łącznik na dzień dobry. Śmigam na 18" i gwinciku w miarę komfortowym ale skręconym tak że koła chowają się w nadkolach.[br]Dopisany: 06 Maj 2010, 22:23_________________________________________________Byłem dzisiaj na trzepakach i jest taki problem bo mam auto mocno obniżone tak jak pisałem wyżej i z kanału widać że stabilizator jest bardzo blisko jednego z wahaczy jakieś 8mm i widać na w/w wahaczu, że jest tam ślad od obijania. Czy to może być wina łącznika bo z drugiej strony ta odległość jest większa i tam właśnie mniej puka. Miesiąc jeździłem na tym setupie i nic nie pukało, a puka od 3 tygodni. Sprawdziłem czy mi auto nie siadło jakimś cudem niżej ale jest tak jak było ustawione.
Perezip Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 mam chyba ten sam problem, u mnie jest taki objaw ze jak jade po dołkach to stuka cos z prawej strony, jak ruszam i cofam słychac stukanie. Wymieniłem łączniki z prawej i lewej strony, dalej to samo. wahacze bez luzów, sprawdzone. Mechanik stwierdził ze prawdopodobnie sprężyna, ale w srode ma to zdiagnozować i powiedziec co i jak.
Bogumił Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Na łączniki bym nie stawiał a jedynie na zużyte gałki - one potrafią na nierównościach dość głośno tłuc.
Grzesiekkbc Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 mam chyba ten sam problem, u mnie jest taki objaw ze jak jade po dołkach to stuka cos z prawej strony, jak ruszam i cofam słychac stukanie. Wymieniłem łączniki z prawej i lewej strony, dalej to samo. wahacze bez luzów, sprawdzone. Mechanik stwierdził ze prawdopodobnie sprężyna, ale w srode ma to zdiagnozować i powiedziec co i jak. Kolego to daj znać jaka będzie diagnoza.[br]Dopisany: 09 Maj 2010, 16:40_________________________________________________ Na łączniki bym nie stawiał a jedynie na zużyte gałki - one potrafią na nierównościach dość głośno tłuc. A czy zużyte gałki mogą powodować gorsze prowadzenie samochodu?
Perezip Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 mam chyba ten sam problem, u mnie jest taki objaw ze jak jade po dołkach to stuka cos z prawej strony, jak ruszam i cofam słychac stukanie. Wymieniłem łączniki z prawej i lewej strony, dalej to samo. wahacze bez luzów, sprawdzone. Mechanik stwierdził ze prawdopodobnie sprężyna, ale w srode ma to zdiagnozować i powiedziec co i jak. Kolego to daj znać jaka będzie diagnoza.[br]Dopisany: 09 Maj 2010, 16:40_________________________________________________ Na łączniki bym nie stawiał a jedynie na zużyte gałki - one potrafią na nierównościach dość głośno tłuc. A czy zużyte gałki mogą powodować gorsze prowadzenie samochodu? Mechanik poszarpał,pooglądał nawet przejechał się :gwizdanie: stwierdził że to dolny wachacz i zainkasował 30 zł Ciekawe czy to to, stuki są bardzo głośne a on powiedział ze minimalny luz wyczuł.
adam_kkk Opublikowano 12 Maja 2010 Opublikowano 12 Maja 2010 W moich okolicach za samo sprawdzenie zapłaciłem 5zł Ale faktycznie nawet "lekki" luz może przenosić głośne stuki do kabiny. Moja sztuka dziś stoi na kanale i wymieniają się wahacze. Po zimie posypało się kilka części...
Grzesiekkbc Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Opublikowano 21 Maja 2010 Jestem po wizycie i jest wywalony górny prosty wahacz od strony kierowcy, łącznik po obu stronach i na tyle gumy w belce. Za wahacz, gumy firmy FEBI z wymianą powiedzieli mi 440zł (łącznie z łącznikami które mam już kupione z Lamfordera). Jak myślicie dobra cena te 440zł za wszystko?
Rekomendowane odpowiedzi