Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ABC] Zapala się ABS i ASR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Panowie nie wiem co to moze byc podczas jazdy zapalaja mi sie kontrolki abs i asr.Mam do wymiany klocki hamulcowe moze to miec jakis zwiazek.dodam ze nie zawsze mi sie zapalaja

Opublikowano

raczej nie ma to nic wspólnego z klockami

może to być uszkodzenie czujnika Abs przy którymś kole lub przewodu przy czujniku albo zabrudzenie impulsatora.

Konieczna diagnostyka ---> VAG lub VAS

Opublikowano

a gdzie jest ten impulsator jak to wyglada

Opublikowano

na piaście.

najpierw podepnij VAG-a i zobaczysz jakie błędy wyskakują

Opublikowano

wyskoczyl mi blad ze cos z czujnikiem prawego przedniego koola,wymienilem i ponownie zapwlily mi sie kontrolki podlaczylem kompa i wyskoczyl mi blad lewego przedniego i nie mam pojecia co jest[br]Dopisany: 22 Maj 2010, 20:46_________________________________________________dodam jeszcze ze przed wimiana czujnikow zdarzylem ledwo ruszyc i sie zapalaly kontrolki a po wymianie dopiero po przekroczeniu 60km/h

Opublikowano

musisz sprawdzic pierścienie

może są zabrudzone

Opublikowano

pierscienie czyscilem byly lekko zabrudzone i wyczyscilem a ten czujnik stopu to gdzie mam szukac

Opublikowano

Szukaj przy pedale hamulca u góry.Niestety były one dość wadliwe i bardzo dużo osób spodkało się z tym problemem, koszt czujnika w ASO 40 zł polecam orginał,Jak ci zapalą kontrolki ABS ASR sprawdz śwatła stopu.

Opublikowano

to jesli padl czujnik stopu to nie bede mial swiatel stopu

Opublikowano

Niekoniecznie, przeważnie tak jest że nie ma stopu, ale nie zawsze.Najprościej było by go wymienić zeby mieć pewność.Poszukaj na forum dużo tego było.

Opublikowano

podmienilem czujnik od kolegi ale nic nie pomoglo.A moze byc przyczyna zle ustawiony czujnik albo zla odleglosc od pierscienia?

Opublikowano

czujnik stopu ma autoregulację

aby poprawnie działał należy go zamontowac

Opublikowano

dzis zauwarzylem ze jak jade po rownej drodze to sie kontrolki nie zapalaja i moge jechac nawek 100km/h a gdy wjade na dosyc dziurawa to po chwili sie zapalaja

Opublikowano

czujnik jest luzno osadzony

Opublikowano

czujniki siedza dosyc sztywno bo wszystkie wyciagalem i czyscilem

Opublikowano

witam. Mam ten problem od dłuższego czasu i już mnie męczy. Przy predkosci 130km/h wyłacza sie ABS i ASR i tak do ponownego odpalenia auta.