ŁYSY44 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 opisze o co chodzi otóż obrotomierz i prędkościomierz raz działają a raz nie tak pozostałe dwa zegary wyświetlacz od kilometrów wyświetla ładnie ale gdy zaświecę światła to niknie nie mam podświetlenia zegarów lub jest słabe tak jakby było przykręcone na minimum pokrętłem od natężenia oświetlenia które to nie reaguje na regulacje , jak włączam światła to jednocześnie przygasa oświetlenie przycisków na kokpicie i na klimie od poniedziałku zaczynam walkę z tymi niesprawnościami może ktoś podpowie od czego zacząć
lukaszdl Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 miałem podobny problem tylko umie wskazówki zachowywały się normalnie a reszta tak jak u ciebie opisujesz manetka od świateł robiła mi zwarcie wymiana i problem zniknął
zbychzz Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 a sprawdź jakie masz napięcie na alternatorze - może regulator zwariował i stąd ta szopka.
ŁYSY44 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Opublikowano 9 Maja 2010 A właśnie co do kwestii masy znalazłem wcześniej wątek że zegary mogą fałszować przez słabą masę, ale nigdzie nie mogę znaleźć który to kabelek byłbym wdzięczny za jakiś schemat jak znaleźć tą mase
Rekomendowane odpowiedzi