Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AGB] Pierwsze w Polsce B6 2.7L V6 biturbo S-line 486PS 590NM [str. 232]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

a czemu tyle czasu ci to zajelo :) ?

nic nie mow, jestem wsciekly.

mialem problemy z przeplywka, pierwsza diagnoza - przeplywka > wymienilem > zrobilem z 500km, znowu zaczela przerywac > mechanicy > diagnoza > ecu > szukanie ecu > kupilem zly przez pomylke :) > dzis podjechalem do diagtronika... okazalo sie, ze ecu, ktore kupilem, mimo, ze od tego samego silnka (ARE), to ma inna generacje IMMO i nie podejdzie > szybkie obadania auta... i znaleziony problem! > wtyczka od przeplywki, ktora byla przerabiana podczas swapa sie rozpadla (luty na kablach puscily) [to nie wina Nosba - zeby ktos nie pomyslal] > naprawiona wtyka, auto smiga...

Reasumujac - 450PLN przeplywka nowa, 600PLN nowe ecu psu w dupe... auto smiga na starym ecu, przeplywce, ktora myslalem, ze wykonczylo spiecie.

Juz chyba nigdy nie zaufam zadnego mechanikowi :thumbdown:

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 282,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

uuuu faktycznie , teraz zaluje ze zapytalem , ale z drugiej strony to ze teraz auto smiga -> bezcenne :)

Opublikowano
  • Autor

auto bez przeplywki jezdzilo tak samo, tylko pewnie palilo wiecej :)

Opublikowano

Juz chyba nigdy nie zaufam zadnego mechanikowi :thumbdown:

Trzeba było otworzyc maske , obadać dokładnie kable (tez przerabiałem opcje zjebanej przepływki w AEB ) i dopiero wtedy przy nierozwiązanym problemie udać sie do mechanika , a panicz taki wygodniś to trza becelować :kox: :kox: :kox:

Fly , nie łam sie , masz teraz zapasową przepływke i ECU w razie "W" :good:

Opublikowano
  • Autor

wiesz, czlowiek uczy sie na bledach, jak auto zaczelo mi samo hamowac, to mialem w glowie przypadek buby (w dodatku palilo mi sie esp i przestalo dzialac), nie pomyslalbym, ze to kwestia przeplywki... dopiero jak ja odlaczylem to problem ustepowal - wiec padlo na nia.

drugiej przeplywki nie mam, bo oddalem do aso i wzialem nowa.

prawdopodobnie w przyszly weekend wlatuje FMIC :kox: i wywalamy na razie srodkowy u mnie, bo jednak to nie tylko lacznik, ale spory tlumik, mam nadzieje, ze bedzie fajniej. :evil:

Opublikowano

jak chcesz posłuchać jak śmiga tylko na końcowym to wpadaj, końcowy się już wypalił i przestało rzęzić :kox:

co do mechaników to wreszcie doszedłeś to sensownego wniosku :good:

ja w wakacje przymierzam się do rezania wydechu, może zrobie kilka :rolleyes:

Opublikowano

wiesz, czlowiek uczy sie na bledach

ofkoz :good:

wywalamy na razie srodkowy u mnie

bardzo mądra decyzja :good::kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

Buba, nie ma sensu sluchac Twojego, bo Ty masz 1 koncowy, a u mnie i tak zostana 2 koncowe + mam 2 oddzielne uklady od turbin.

to slychac ewidentnie u Nosba w aucie :)

Opublikowano

ja w wakacje przymierzam się do rezania wydechu, może zrobie kilka :rolleyes

Końcowe w RM Motors 350 zł / sztuka jakby ktoś potrzebował. Wygląd coś jak u poźka w siwym :kox:

Nosb mówił, że dobre tłumiki robią..a resztę można pospawać z rur samemu :naughty:

Opublikowano

mi na luzie styka wyciete wszystkie oprócz końcowego , szkoda Raguś ze jak bede jechał odstawiać swojego do malowania to nie zajade najpierw do Ciebie bo byś obsłuchał , jest bajka :rolleyes:

Opublikowano

mi na luzie styka wyciete wszystkie oprócz końcowego , szkoda Raguś ze jak bede jechał odstawiać swojego do malowania to nie zajade najpierw do Ciebie bo byś obsłuchał , jest bajka :rolleyes:

Obadam przy okazji na jakimś spocie jak wielce oświecony raczy się zjawić :decayed:

Opublikowano

Obadam przy okazji na jakimś spocie jak wielce oświecony raczy się zjawić :decayed:

jak bede jechał odebrac auto po malowaniu to zajedziemy z mundrym grzesiem

Opublikowano

jak bede jechał odebrac auto po malowaniu to zajedziemy z mundrym grzesiem

Wiem :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

:shocked::slina:

Opublikowano

ostro :)

Opublikowano

na tym filmiku chwilowe spalanie nie mieści się na skali :cool1: sorry za ot

Opublikowano

jak wczoraj obejrzałem ten filmik to szukam info o k24 :naughty:

ja w wakacje przymierzam się do rezania wydechu, może zrobie kilka :rolleyes

Końcowe w RM Motors 350 zł / sztuka jakby ktoś potrzebował. Wygląd coś jak u poźka w siwym :kox:

Nosb mówił, że dobre tłumiki robią..a resztę można pospawać z rur samemu :naughty:

własnie próbuje się z nimi dogadac co do wielkości

Opublikowano

LUBIE TO :kox:

Opublikowano

ja pitole :slina:

Opublikowano
  • Autor

cos mi sie wydaje, ze SID idzie po cichu w tym kierunku... 3.0l juz ma pod maska :)

a moja padaczka za tydzien jedzie na FMIC, bedzie gruby :decayed: