Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wykonanie otworu w osłonie pod silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaraz po kupnie samochodu założyłem osłonę pod silnik f-my Rezaw-Plast, z której jestem bardzo zadowolony. Jednakże drażni mnie fakt, że przy każdej wymianie oleju muszę ściągać osłonę, którą wcześniej porządnie zamocowałem i wolałbym ją zostawić w spokoju.

Czy dobrym będzie pomysł wycięcia w tej osłonie otworu o średnicy powiedzmy 5cm centralnie pod korkiem spustowym miski olejowej ?

Oczywiście przy normalnej jeździe ta dziura byłaby w odpowiedni sposób zaślepiona i uszczelniona.

Co sądzicie o tym ? Czy ktoś robił podobną modyfikację ?

Opublikowano

Nie wiem co koledzy o tym sądzą ale według mnie głupi pomysł. Osłona osłoną i ma być - to ok. Ale żeby dziure robić na zmianę oleju? Wymieniasz go co 2 tygodnie, że nie chce Ci się odkręcić osłony? Przecież z samej ciekawości czy wszystko pod nią, tzn. nad nią jest w porządku to bym ją odkręcił i pooglądał... dla samego siebie i spokoju.

Moje zdanie jest na NIE! Pomysł :thumbdown:

Opublikowano

mysle ze to nie jest zly pomysl z tym ze gdyby tak mialo byc to raczej by tam zostawili ori otwor a tak to juz jest rezanko :ad:

Opublikowano

ja tam wcale nie mam osłon i jest dobrze, a pomysł nie głupi, wyciąć i masz spokój :wink4:

Opublikowano

Przecież ściagnięcie osłony zajmuje minutke wiec w czym problem?? :gwizdanie:

Opublikowano

którą wcześniej porządnie zamocowałem i wolałbym ją zostawić w spokoju.

no w tym :wink4:, ja nie wiem w czym jest problem, co będzie ta dziurka tam przeszkadzać jak ją wytnie?

Opublikowano

czyli to nie jest ori osłona i zamontowanie nie jest takie łatwe i szybkie jak oryginalnej tak?? jeśli jest zamontowana w jakimś stopniu na stałe to mozesz w niej wyciąć dziurę jeśli ci to nie będzie przeszkadzać

Opublikowano

Czy wy juz nie macie lepszych problemow do pisania na forum.... :confused4: Nie chce Ci sie sciagac a latasz duzo kilometrow robisz dziure mala pod klucz i jestes szczesliwy, my mamy zadecydowac czy Tobie sie chce sciagac oslone czy nie? Mozesz sobie zrobic dziure i wpakowac w nia pozniej np jakas gume np. taka jak montowane sa w podwoziach zeby CI tam nie chlapalo i jest ok. :cool1: :gwizdanie:

Opublikowano

co wypowiedz to inne zdanie :polew: rob jak uwazasz a ta dziura w niczym nie zaszkodzi :gwizdanie:

Opublikowano

Wychodzi na to, ze wczesniej jeździłeś bez osłony i było ok a teraz boisz sie, ze przez mały otwór który chcesz zrobić zabrudzi ci się cały silnik :) wycinaj dziurę i koniec tematu :wink4:

Opublikowano

nie wiem skąd się biorą takie pomysły, olej wymieniasz jak dobrze latasz 2 razy do roku, więc w czym problem? 3 minuty roboty

odkręcają osłonę przy wymianie oleju możesz skontrolować podzespoły, czy wycieków nie ma itp

ja radze wyciąć otwór i aby syf nie leciał do przyszłej wymiany oleju napchać słomy :polew: :polew:

Opublikowano

ja radze wyciąć otwór i aby syf nie leciał do przyszłej wymiany oleju napchać słomy :polew: :polew:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

U mnie nie ma osłony i nie mam tego problemu :mysli: tak się zastanawiałem czy nie założyć? :mysli: Z czego są zrobione te osłony bo słyszałem że z plastiku jeśli tak to nie ma sensu bo zaraz się posypie :thumbdown:

Opublikowano

podczas tegorocznej zimy zerwałem osłonę silnika, szukałem ori używanej bo większość zamienników to gó****no

ktoś z forum polecił mi kupno zamiennika z firmy Rezaw-Plast zaryzykowałem, kosztowała koło 240zł, ale jestem b. zadowolony z zakupu, naprawdę polecam

na allegro ich znajdziesz

Opublikowano

nie wiem skąd się biorą takie pomysły, olej wymieniasz jak dobrze latasz 2 razy do roku, więc w czym problem? 3 minuty roboty

odkręcają osłonę przy wymianie oleju możesz skontrolować podzespoły, czy wycieków nie ma itp

no ja np wymieniam co 3 msc więc jakieś 4 razy w roku i daję radę bez dziury, moim zdaniem pytanie jest bez sensowne i wogóle nie powinno go być w tym dziale :wallbash: ani w innym

Opublikowano

Dokładnie, zamykajcie temat bo to bez sensu rozmowy!

Jak za dużo roboty w 3 min. ściągnąć osłone to możę i oleju nie wymieniaj bo to bardziej czasochłonne :tongue4:

Opublikowano

Ja wymieniam olej 4X w roku i nie wpadłem na pomysł z dziurą w osłonie silnika.Ale myślę,że ten pomysł można zastosować w gaciach biorąc pod uwagę potrzeby fizjologiczne.W końcu człowiek częściej biega za "potrzebą" niż wymienia olej w silniku.

Opublikowano
  • Autor

Ale myślę,że ten pomysł można zastosować w gaciach biorąc pod uwagę potrzeby fizjologiczne.

Darujcie sobie tego typu komentarze. Rozumiem że głodnemu chleb na myśli ?

Wystarczy napisać że "wg mnie to zły pomysł, nie ma uzasadnienia praktycznego" i darować sobie wątpliwe pseudo-inteligenckie elaboraty.

Ludzie pytają o dziwniejsze rzeczy na forum i jakoś nie spotyka się to z taką agresją i prześmiewczością.

Proponuję moderatorowi zamknięcie wątku.