dynar1983 Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 mam problem z moim audi a4 kombi 1.9 tdi 110 ps 97 od jakiegoś czasu spalanie wynosi ponad 7 litrów przy gwałtownym wciśnięciu gazu puszcza czarnego dyma ale co dziwne ma teraz kopa jak nigdy na 5 biegu od 110 km w góre idzie jak rakieta wszystko ok tylko że zabija mnie cena paliwa bo miesięcznie robię około 7-8 tyś km.a zaczeło sie od pękniętego węża od interculera któty skleiłem i nie wiem gdzie mam szukać problemu.
DaRo93 Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 hmm powiedz mi ... który TDi jak mu nie dasz gwaltownie w dupe nie zakopci ?? przepływka - nie bo ma kopa turbo - gdyby sie konczylo kopcił by .. ale mowisz ze ma kopa ... stawiam na wtryski .
goldi Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 Siedem litrów to normalne spalanie w mieście i wiadomo jak dasz gaz do dechy to zadymi to w końcu klekot pamiętaj że tym autkiem trzeba śmigać dynamicznie jak nie chcesz mieć problemów z turbinką zrób logi jak chcesz wiedzieć co jest w jakiej kondycji
dynar1983 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Opublikowano 14 Maja 2010 no wiem ale wcześniej było poniżej 6 i jeździłem tak samo ale dziwi mnie że od jakiegoś czasu naprawde jakby inny silnik na 4 biegu di 150 moment wcześniej tak nie było a to już 7 diesel a 4 tdi z audi i żaden nie miał takiego kopa.[br]Dopisany: 14 Maj 2010, 17:38_________________________________________________a co to logi bo nie czaje podłączenie pod komputer?
scuzz Opublikowano 14 Maja 2010 Opublikowano 14 Maja 2010 Poczytaj : http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html
Rekomendowane odpowiedzi