Gość zdeniu Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 więc tak, gdy dojeżdżam np. do skrzyżowania, staje, silnik wpada jakby w wibracje aż trzęsie nadwoziem na obrotomierzu obroty właściwie się nie zmieniają ~ 850obr to samo jest również na postoju wystarczy że przegazuje i problem znika choć nie zawsze za pierwszym razem czy ktoś miał podobna sytuacje :?: co to może być :?: PS. proszę tylko aby co druga odpowiedź nie była typu „podłącz pod Vaga” :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Na zimnym i na ciepłym silniku? Zaraz po odpalniu tez nim telepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 temperatura bez znaczenia, po odpaleniu tez telepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Zła dawka paliwa, kąty wtrysku może. Bez podpięcie pod Vaga się nie obędzie niestety, taka prawda :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 wyglada na problem z ukladem paliwowym .... moze dawka paliwa za mala ,moze którys wtrysk zdycha, moze pompa wtryskowa .... moze jednak pomoze podpiecie pod Vag'a ... ;-) moze inni cos dopisza .... zupelnie cos nowego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 99,9 % dwumas siada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 99,9 % dwumas siada nie strasz .... :twisted: p.s ale jest to bardzo mozliwe ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 99,9 % dwumas siada nie strasz mnie :mrgreen: a tak przypadkiem przy dwumasie to wydaje mi sie ze przede wszystkim bylyby szarpania przy ruszaniu tak mi sie wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 to tez jest jeden z objawow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baskecior Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Sugeruje zaczac od podstaw, ale zakładam że to już zrobiłeś. Dwumasa gdy siada to raczej na wyższych obrotach czuć drgania, u Ciebie powodem moze byc niska dawka, lub po prostu zuzyte elementy ukl wtryskowego. Podnies na VAG`u nieco wolne obroty i obserwuj motorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu88 Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 U mnie mam te same objawy, tylko w moim audiku dzieje sie tak tylko wtedy jak temperaturka otoczenia przekracza 20stopni C, zima mam calkowity spokoj i nawet zapominam o tym, gdy wraca lato autko drzy, gdy przegazuje go to raczej nic nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 U mnie mam te same objawy, ...... , gdy przegazuje go to raczej nic nie daje czyli nie te same objawy u mnie po przegazowaniu , czasem po drugim mija objaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baskecior Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 U mnie mam te same objawy, tylko w moim audiku dzieje sie tak tylko wtedy jak temperaturka otoczenia przekracza 20stopni C, zima mam calkowity spokoj i nawet zapominam o tym, gdy wraca lato autko drzy, gdy przegazuje go to raczej nic nie daje To logiczne, im wyzsza temp zewn tym mniejsza dawka paliwa. Stad drżenie silnika. Dodatkowo starzenie się zawieszenie silnika i samego silnika wpływają niekorzystnie na poziom kultury pracy silnika. Masz 2 drogi: zwiększyć dawkę albo wolne obroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 więc tak Panowie odkopuje temat bo nadal nie rozwiązany z jednej strony brak czasu a z drugiej kogoś na miejscu kto by się znał wymieniłem dwumas wraz ze sprzegłem (cały komplet) zanikły obajwy podszarpywania podaczas ruszania autem tak więc dwumas powoili chyba się konczył nadal jednak sa objawy delikatnego telepania budą na wolnych obratach ale tylko po nagrzaniu, gdy silnik jest zilmny, jest dobrze Podnies na VAG`u nieco wolne obroty i obserwuj motorek. powiem Ci tak że byłem w serwisie i wymiaka ze pracują tak leszcze bo gość "diagnosta" stwierdził że nie ma możliwość podnieść obrotów no i nie wiem już co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 plecionka pewnie do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 plecionka pewnie do wymiany sprawdzana przy wywalaniu kata przez dwoch "fachowcow" i twierdzą że nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 no nie wiem mialem taki sam objaw jak ty i pomoglo po wymianie a wygladala jak nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 no nie wiem mialem taki sam objaw jak ty i pomoglo po wymianie a wygladala jak nowa i tez miałes taki objaw tylko po nagrzaniu sie silnika :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 tak tylko po nagrzaniu a jak byl zimny zero drgan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 hmm, no to chyba jednak wymienie koszty nie są az tak wielkie ale moze i pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi