Flyer Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Wczoraj moich rodzicow odwiedzil stroz prawa [nie mieszkam w miejscu zameldowania]. Przyszlo foto z fotoradaru. a) nie moge sie teraz stawic na komendzie zeby to wyjasnic, bo jestem daleko... a oni mi mowia, ze w takim razie musza skierowac sprawe do sadu - czyli jak czlowiek jest w Australii i fizycznie nie jest w stanie stawic sie w ciagu paru dni na komendzie, to automatycznie sprawa jest kierowana do Sadu Grodzkiego? jesli na zdjeciu bedzie mlody facet w okularach podobny do mnie, a ja powiem, ze to nie ja, bo np. bylem w Krakowie... co wtedy? podobno troche osob wygralo w sadzie juz takie sprawy :gwizdanie: chodzi o to, ze nikt nie ma obowiazku pamietac kto danego dnia jechal jego autem. z gory dzieki za wskazowki.
soolek Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Pieprzą. W ciągu 30 dni muszą ustalić i zawiadomić właściciela, czyli wysłać poleconym wezwanie. Jeśli w ciągu 30 dni nie uda im się obrobić dokumentacji, wtedy automatycznie do sądu. Jeżeli nie ma pewności, że na zdjęciu jesteś Ty (twarz naprawdę musi być nieczytelna, bo nowe urządzenia podobno robią takie fotki, że w powiększeniu piegi widać ), wtedy możesz iść w zaparte i teoretycznie nic Ci nie zrobią. Ale wszystko zależy od sędziego na jakiego trafisz.
Gość fudi Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 http://www.autoporadnik.pl/prawo/zdjecie-z-fotoradaru-radzimy-co-robic-gdy-nie-widac-twarzy-kierowcy/artykul Poza tym ktoś już opisywał, że jak byś odmówił zeznań w sądzie to sprawa umorzona z braku świadków, poszukaj na forum
maniek TDI Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 W ogóle to trzeba uważac,bo ostatnio dostalem zdjecie z Pruszcza Gd.zrobione z tylu.
Dev Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Wczoraj moich rodzicow odwiedzil stroz prawa [nie mieszkam w miejscu zameldowania]. Przyszlo foto z fotoradaru. a) nie moge sie teraz stawic na komendzie zeby to wyjasnic, bo jestem daleko... a oni mi mowia, ze w takim razie musza skierowac sprawe do sadu - czyli jak czlowiek jest w Australii i fizycznie nie jest w stanie stawic sie w ciagu paru dni na komendzie, to automatycznie sprawa jest kierowana do Sadu Grodzkiego? jesli na zdjeciu bedzie mlody facet w okularach podobny do mnie, a ja powiem, ze to nie ja, bo np. bylem w Krakowie... co wtedy? podobno troche osob wygralo w sadzie juz takie sprawy :gwizdanie: chodzi o to, ze nikt nie ma obowiazku pamietac kto danego dnia jechal jego autem. z gory dzieki za wskazowki. jeżeli jestes w stanie udowodnić że w momencie zrobienia zdjęcia przez fotoradar byłeś w Austrii to mogą Cie w d.... pocałować
Kolkov Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 jesteś w Austarlii :?: przywieź coś co do foty, to powiedz, że była impreza, byłeś dętka i nie wiesz kto prowadził. Mandat oczywiście zapłacisz, ale punkciaków nie dostaniesz
Flyer Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Opublikowano 18 Maja 2010 Najgorsze, ze foty nie przyslali poczta, tylko przyszli do domu... wiec nawet nie wiem na ile jest wyrazna Gdyby to bylo 100PLN to mialbym w nosie, ale bylo chyba 100@50.
Dev Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 jestes w stanie udowodnic że byłeś w Austrii ????
Dev Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 wystarczy że podasz kilka osób i mozna to potraktowac sikiem prostym
1991Kamil Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 A jak ktoś ma przyciemniane szyby. Widać dobrze twarz?
Łepski Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 A jak ktoś ma przyciemniane szyby. Widać dobrze twarz? A czolowa mozna sciemnic :?:
1991Kamil Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Podobno można, ale przepuszczalność światła musi być ok 70%
KANAL Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 A jak ktoś ma przyciemniane szyby. Widać dobrze twarz? Przeciez przedniej czolowej nie ma przyciemnionej? A od tylu nie widac nawet jak nie masz sciemnionej szyby. Masz obowiazek wskazac kto prowadzil pojazd, inaczej mandat 500zl bez punktow.
Łepski Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Podobno można, ale przepuszczalność światła musi być ok 70% Ale bocznych przednich, czolowej ani o % :gwizdanie:
blazal Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 To ja się też pochwalę - bo również dostałem zdjęcie "z tyłu" z trasy pomiędzy Gdynią a Ustką. Jak ktoś chętny to mogę dopisać gdzie konkretnie to ustrojstwo stoi. Przekroczyłem o 22 km/h. Przysłano pocztą z opcjami: - 4 pkt. i 120 zł - 0 pkt i 300 zł (bez wskazania sprawcy) Jeszcze się waham którą wersję wybrać ale wezmę chyba pierwszą bo punktów prawie nie mam BTW: Chyba podjadę gdzieś na komendę i zapytam się czy można punkty na nagrody wymienić
lukaszr Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Jak ktoś chętny to mogę dopisać gdzie konkretnie to ustrojstwo stoi. Jeżeli przenośny to będę strzelał: Redzikowo, Bydlino, Duninowo, Grabno, Zimowiska, Kobylnica ?
Rekomendowane odpowiedzi