Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Mocno dmucha z wlewu oleju pozatym cos klekocze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było sprawdzane ciśnienie na każdym około 3,1. ogólnie auto ma moc turbina po regeneracji i głowica robiona. a4b5 AJM PD. Mocno dmucha z wlewu oleju chyba nie powinno?

Opublikowano

powinno

przeciez jest tam spora kompresja i jest to prawidłowe

PD też robią swoje

tylko teraz pytanie czym dmucha??

oliwą

powietrzem

resztkami silnika :decayed:

Opublikowano

Z tego co pamiętam na ręce było parę malutkich plamek oleju, coś tam dmucha nie wiem co to chyba powietrze , dodam ze silnik nie był rozgrzany. Postaram się sprawdzić na rozgrzanym.

Opublikowano

to powiem jedno

olej to :wink4:

Opublikowano

ma dmuchać :decayed:

nie szukaj sobie problemu, było już o tym na tym forum

Opublikowano

Ok dzięki. No szukam przyczyny czego innego zrobilem glowice nowe szklanki zawory uszczelniacze i po przejechaniu tracy do holandi okolo1500kilometrow (troche mu dalem ognia na autobanie w niemczech) zaczeło mi cos klekotac(klekot nie metaliczny) jakby zawór ale tez mocno z dolu silnika slychac. No inie wiem co to.

Opublikowano

może za bardzo dałeś mu w palnik

rozgrzany olej spowodował, że panewka dostała

Opublikowano

Ale ojciec mechanik mowil ze juz by sie rozpadl jak by panewka(ze 300kilometrow zrobilem ). temperatury nie przekroczyl no i to bylo ze osiagalem licznikowe 200 i za moment odpuszczalem tak ze 3 razy ( Oby to tylko szklanka)

Opublikowano

od takiego czegoś nic się nie dzieje

Opublikowano

od takiego czegoś nic się nie dzieje

dokładnie, ja jak jechałem to na tempomacie było ustawione 180km/h i tak chyba ze 3 godziny i nic się nie działo i nie dzieje :wink4:
Opublikowano

Tdi zawsze ma jakiś tam przedmuch z racji duuużej kompresji która jest w silnikach Tdi :cool1:

Jeśli natomiast kopcił by niebieskim dymem no to oznaczało by to powolne kończenie się silnika :kwasny:

Opublikowano

Jakie kupiłeś szklanki, bo jak jakieś tanie badziewie to chyba tu tkwi problem.

U mnie jest to samo.

Niedługo wkładam nowe ori.

Opublikowano

No właśnie nie wiem mechanik kupował. W poniedziałek stawiam do mechanika będę wiedział co i jak. Ale obawiam się że to nie szklanka. Wydaje mi się że bardziej słychać pod silnikiem. Wszystko jest możliwe gdyż miałem wcześniej przygodę z urwanym napinaczem rozrządu. Dlatego robiłem głowice. Możliwe że duł coś tam oberwał.

Opublikowano

to jest bardzo dobra okazja do wstawienia innego dołu silnika, mocniejszego...

i wyrezanie 180+ koni :decayed: