jendker Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Gdzies wyczytalem ze niektore lampy pasuja zarowno na europe jak i UK... Nie wiem czy to farmazon, ale moze faktycznie isnieja takie lapmy? Jesli tak to jak je rozpoznac? pzdr i dzieki za pomoc
wrclaguna Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 akurat w B6 zwyklych lampach soczewkowych jest wewnatrz taka dzwigienka , ktora mozna przestawiac gora ... dol.
jendker Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Opublikowano 18 Maja 2010 rozumiem, ze trzeba rozbebeszac bryle lampy zeby dostac sie do tej dzwigienki...?
wrclaguna Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 gdzies dawalem fotki na forum ale wystarczy zdjac dekiel od zarowki i zobaczysz dzwigienke
Pawlo 2004 Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 A w jakiej pozycji musi być ta dzwigienka zeby lampa była ustawiona tak zebym mógł śmigać po UK?? Jak macie jakieś foto to chętnie oblookam co gdzie i jak bo mnie to pytanie od jakiegoś czasu też nurtuje
domjenick Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 o ile pamiętam na UK ma byc do góry,ale wykręć lampę,zdejmij klapkę od żarówki i zobaczysz,jak jest ustawiona
Pawlo 2004 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 No to czeka mnie wykręcenie lampy i zaglądnięcie do środka. Wystarczy ściągnąć ta plastikową pokrywkę z tyłu lampy i powinno być widać ta dzwigienkę tak??
Wąski Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 a ja dalej twierdzę ze TA DŹWIGNIA NIE JEST DO tego na pewno nie do ustawiania reflektora z UK na Europe !!! jak coś to na USA
wrclaguna Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 o ile pamiętam na UK ma byc do góry,ale wykręć lampę,zdejmij klapkę od żarówki i zobaczysz,jak jest ustawiona sprawdz w nocy co sie bedzie dzialo czy jakies zmiany beda w oswietleniu w EU lampa ma ta dzwigienke na dole a ja dalej twierdzę ze TA DŹWIGNIA NIE JEST DO tego na pewno nie do ustawiania reflektora z UK na Europe !!! jak coś to na USA takie dostalem kiedys info z ASO
Pawlo 2004 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 no kurde z ciekawości w sobotę wykręce obie lampy i przestawie ta dzwigienke a jak juz bedzie ciemno to sprawdze efekt i dam znać co z tego wyszło
Pawlo 2004 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Ok coś tam wymodze chyba, ze nie będzie kompletnie zadnej różnicy to nie będę fotosów robił zajecie na sobote mam Co mnie wkurza to to, ze wydaje mi się ze słabo mi świecą światła, miałem juz żarówki philips, osram i nawet z tesco jakieś xenony i cały czas tak samo, możliwe, ze moze mam ustawione źle te dzwigienki i światło się jakoś dziwnie rozprasza Moze jest coś w tym co pisze wąski a ja dalej twierdzę ze TA DŹWIGNIA NIE JEST DO tego na pewno nie do ustawiania reflektora z UK na Europe !!! jak coś to na USA
domjenick Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 tu masz schemat-jak to powinno wyglądać w światłach na EU-analogicznie w drugą stronę-UK,prosto na USA
Pawlo 2004 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Prosto na USA?? a co oni są inni?? jak jest na prosto to zasięg swiatła się zmniejsza czy nie? A myślałem ze angole są dziwni
Wąski Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 Prosto na USA?? a co oni są inni?? jak jest na prosto to zasięg swiatła się zmniejsza czy nie? A myślałem ze angole są dziwni zasięg światła jest większy ,dużo u nas nie wolno bo oślepisz
Rekomendowane odpowiedzi