wiki Opublikowano 17 Lipca 2007 Opublikowano 17 Lipca 2007 kupilem na szybko felgę stalową na zapas do auta i wszystko niby OK ale w domu na spokojnie zobaczylem że ET na feldze jest 49.5 a na oryginalnych felgach na aucie i w brifie jest ET 49 teraz może smieszne pytanie ale zapytam, jest to pól milimetra różnicy więc nie powinno to chyba przeszkadzać i będzie wszystko gralo , bo chodzi o to że będzie te pól milimetra bardziej odstawać na zewnątrz prawda nie mam auta teraz w domu więc nie sprawdzę pytam bo nigdy nie musialem dokupować felg i za bardzo się w tej materii nie znam
Gość spedyt Opublikowano 17 Lipca 2007 Opublikowano 17 Lipca 2007 bo chodzi o to że będzie te pól milimetra bardziej odstawać na zewnątrz prawda Felga będzie bardziej schowana w nadkole
wiki Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Opublikowano 17 Lipca 2007 ale to nie będzie problemem w koncu to tylko zapas choć na jednej osi kola powinny mieć jednakowe ET i obawiam się efektu jakiegoś ściągania w którąś stronę jak w wypadku zlej zbierzności czy geometri, sam już nie wiem może za bardzo wydziwiam
Yelo Opublikowano 17 Lipca 2007 Opublikowano 17 Lipca 2007 Ja mam na zapasie aluska i musiałem użyc go zimą (stalówki). Do wulkanizatora daleko nie miałem, ale lekko ciągnął, spokojnie można było dojechać... :th:
eMeM Opublikowano 17 Lipca 2007 Opublikowano 17 Lipca 2007 ale to nie będzie problemem w koncu to tylko zapas choć na jednej osi kola powinny mieć jednakowe ET i obawiam się efektu jakiegoś ściągania w którąś stronę jak w wypadku zlej zbierzności czy geometri, sam już nie wiem może za bardzo wydziwiam nie zakladaj, przez te pol milimetra wylecisz na 1-wszym zakrecie jesli wjedziesz w niego powyzej 10 km/h tak samo z cisnieniem, dasz na jednym kole 2,5 bara a na drugim 2,49 to nie ma co ryzykowac z taka jazda kolego jaja se robisz :bicz3: ale dobre to
Rekomendowane odpowiedzi