Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ET 49 a 49.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupilem na szybko felgę stalową na zapas do auta i wszystko niby OK ale w domu na spokojnie zobaczylem że ET na feldze jest 49.5 a na oryginalnych felgach na aucie i w brifie jest ET 49

teraz może smieszne pytanie ale zapytam, jest to pól milimetra różnicy więc nie powinno to chyba przeszkadzać i będzie wszystko gralo :mysli:, bo chodzi o to że będzie te pól milimetra bardziej odstawać na zewnątrz prawda

nie mam auta teraz w domu więc nie sprawdzę :disgust:

pytam bo nigdy nie musialem dokupować felg i za bardzo się w tej materii nie znam :decayed:

Opublikowano

bo chodzi o to że będzie te pól milimetra bardziej odstawać na zewnątrz prawda

Felga będzie bardziej schowana w nadkole

Opublikowano

ale to nie będzie problemem w koncu to tylko zapas choć na jednej osi kola powinny mieć jednakowe ET i obawiam się efektu jakiegoś ściągania w którąś stronę jak w wypadku zlej zbierzności czy geometri, sam już nie wiem może za bardzo wydziwiam :mysli:

Opublikowano

Ja mam na zapasie aluska i musiałem użyc go zimą (stalówki). Do wulkanizatora daleko nie miałem, ale lekko ciągnął, spokojnie można było dojechać... :th:

Opublikowano

ale to nie będzie problemem w koncu to tylko zapas choć na jednej osi kola powinny mieć jednakowe ET i obawiam się efektu jakiegoś ściągania w którąś stronę jak w wypadku zlej zbierzności czy geometri, sam już nie wiem może za bardzo wydziwiam :mysli:

nie zakladaj, przez te pol milimetra wylecisz na 1-wszym zakrecie jesli wjedziesz w niego powyzej 10 km/h

tak samo z cisnieniem, dasz na jednym kole 2,5 bara a na drugim 2,49 to nie ma co ryzykowac z taka jazda

kolego jaja se robisz :bicz3: ale dobre to :polew: