WITT33 Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Odgrzewam stary kotlet czyli pytanie jak w temacie. Silnik 2.0 Turbo benzyna przebieg 66 tys. czy warto zamieniać na coś takiego ?? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-Cat-Delete-Upper-Audi-A4-B7-2-0T-FSI-Downpipe-06-Up-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2ead1e0ba6QQitemZ200472923046QQptZRaceQ5fCarQ5fParts
WITT33 Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Opublikowano 22 Maja 2010 Ale co włożyć? Ten down pipe z ogłoszenia powyżej czy jakaś strumienica?
majkel_majki Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Po co wycinać sprawy katalizator w aucie z niskim przebiegiem, może jeszcze uj wie ile mocy od tego przybędzie ? Po coś innego ten katalizator jest montowany niż żeby go wycinać, potem jedzie prawie nowe auto a z rury śmierdzi jak stary grat i truje wszystkich/ wszystko wokoło moja rada Kolego, zostaw jak jest bo jest ok.
davidoati Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Właśnie też wydaje mi się że wycinanie sprawnego katalizatora to bezsenes.. nie rozumiem jaki cel w tym ?
zbojna Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Po wymianie możesz mieć jeszcze problemy z kontrolka spalin, chyba masz 2 sondy...
WITT33 Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Opublikowano 22 Maja 2010 No tak, dwie sondy. Czyli dobrze myślałem, nie ma sensu... Chodziło o parę koników więcej czyli jak zawsze
alexchem Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 O ho, znalezli sie maruderzy. Jak tak wam na srodowsku zalezy i na swierzym powietrzu to na rowery sie prosze przesiasc i w gory wyprowadzic... Witt33, z kazdego uturbionego silnika warto jest usunac blokade spalin czyli kata. W naszych autach problemem jest druga sonda lambda. Jesli masz zaprzyjazniona stacje kontroli pojazdow :gwizdanie: to smialo montoj przelotowke, ale... bedziesz musial odsunac gniazdo drugiej sondy (przespawac) o pare centymetrow od rury, zeby sonda nie byla w strumieniu spalin inaczej wywali Ci blad. Zawsze mozesz wstawic sportowy katalizator o cpi=100. el-tec robi takie na zamowienie.
Rekomendowane odpowiedzi