Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] A4 B5 Quattro tylne zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżam temat. Akurat szykuje mi się remont tyłu i byłbym zainteresowany takimi poliuretanami. Ktoś coś montował?

Być może ja się mylę, ale ja naliczyłem 8 tulei na jedna stronę (pięć dolnych i 3 górne) i drążek który nie był w najlepszym stanie. Ponieważ moje auto nie jest wieczne, a wygoda to siostra rodzona mojej kobiety ja poszedłem w gumę: Lem i Meyle. Razem z drążkami wyszło prawie 1k za fanty.

Mechanik mnie zasugerował: rób chłopie komplet (pamiętasz co było z przodem? wymieniliśmy część i za pół roku byłeś spowrotem bo reszta się tłucze). A że ja swoje auta kocham to poszedłem na całość i zrobiłem odrazu obie strony. Czyli jestem pewien 8 sztuk plus drążki. Łącznik stabilizatora był w dobrym stanie, wszyscy twierdzili, że praktycznie się nie psuje.

Edytowane przez kapete

Opublikowano

Odświeżam temat. Akurat szykuje mi się remont tyłu i byłbym zainteresowany takimi poliuretanami. Ktoś coś montował?

Być może ja się mylę, ale ja naliczyłem 8 tulei na jedna stronę (pięć dolnych i 3 górne)

nic sie nie mylisz jest 8 :decayed:

Opublikowano

Ok, planuje zakupić tuleje od poliuretany olkusz. Ale naliczyłem w ich sklepie ze maja tylko 6 do tylu. 3 na górny wahacz i 3 na dolny. Chyba ze liczy jeszcze dwie do stabilizatora to wyjdzie 8. Niestety jeszcze nie miałem okazji sprawdzić na podnośniku jak to u mnie wygląda i ile i gdzie tych tulei przychodzi dlatego takie pytanko. Ma ktoś może schemat takiego zawiasu z opisem elementów żebym mógł sobie przypasować które gdzie przychodzą i ewentualnie których brakuje.

Opublikowano

A tak trochę z innej beczki... czy ktoś jest mi wstanie powiedzieć czy wymiana amorów w quattro różni się znacząco od wymiana w aucie bez napędu na tył ?

Opublikowano

wczoraj zamowiłem komplet tulejek do quattro + od razu komplet do sanek i wszystko razem z wysyłka wyniosło mnie 861zł ..wszystko lemfordera (w tym 2 mahle bo lemfordera jzu sa niedostepne)

pomyliłem sie ..zapomniałem jeszce o 2ch tulejkach wiec razem wszystkie tulejki 1000 złz wys

Opublikowano

jeszcze dochodzą drązki kierownicze oraz łaczniki stabilizatora i tuleje jego :)

Opublikowano

Ja łączników nie wymieniałem. Mechanik zeznał, że są w bardzo dobrym stanie, a w sklepie gościu nie pamiętał, żeby kiedykolwiek sprzedawał - znaczy wniosek:praktycznie się nie psują.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

psuja sie psuja..drążki po jakims tam upuscie lepszy 186zł sztuka a sa potrzebne 2 sztuki ...i dochodza łaczniki po 120zł za sztuke wiec taki zawias z robocizna , konserwacja sanek , nowymi przewodami wychodzi + - 2500zł

• 2 lata później...
Opublikowano

Witajcie,

Panowie proszę o podesłanie numerów tych wszystkich tulejek i jakiegoś schematu jak to wygląda, bo szykuje mi się wymiana całego tyłu i pasuje wiedzieć co i z czym się je. Szukam od wczoraj po necie i na tym forum, a jedyne miejsce, to ten temat, tylko wszystkie linki z tylnym zawiasem są już nieaktywne dlatego odświeżam kotleta. Etka też nie ma rysunków A4 B5 quattro, więc jestem w duuupie. Jest jeszcze temat na innym forum audi, ale też linki nieaktywne.

Proszę o pomoc.

PS. najlepszego na nowy rok :D:D:D

Edytowane przez GreenTroll

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Chciałem odświeżyć temat. Czy ktoś ma ten schemat który przesłał Peterka bo potrzebuję reanimować tylne zawieszenie w moim audiku i potrzebuje się zorientować jak to wygląda i działa. Nie mogę tego już otworzyć w image więc gdyby ktoś podesłał byłbym b. wdzięczny

Opublikowano
Witam,
Chciałem odświeżyć temat. Czy ktoś ma ten schemat który przesłał Peterka bo potrzebuję reanimować tylne zawieszenie w moim audiku i potrzebuje się zorientować jak to wygląda i działa. Nie mogę tego już otworzyć w image więc gdyby ktoś podesłał byłbym b. wdzięczny

Zobacz sobie w etce online https://a4-klub.pl/index.php?/topic/206744-ETKA-ONLINE-po-POLSKU
Ostatnio też korzystałem z tego bo byłem zmuszony do wymiany tulei tylnego zawieszenia.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka