Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Nie wskazuje prędkości i nie zlicza kilometrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki mały problem jechałem sobie dziś i nagle przestało pokazywać prędkość oraz nie zlicza kilometrów na vagu sprawdziłem licznik i jest ok wskazówki chodzą natomiast w sterowniku silnika był błąd taki

00625 - Vehicle Speed Signal

27-10 - Implausible Signal - Intermittent

wykasowałem go i juz później się nie pojawił ale nadal nie pokazuje z jaką prędkością jade oraz zliczanie kilometrów obrotomierz chodzi czyżby czujnik walnoł i z której strony on jest bo widze że tam są 2 czujniki i niewiem który jest właśnie od prędkości i jaki koszt takiego czujnika

[br]Dopisany: 24 Maj 2010, 07:41_________________________________________________prosiłbym o numer tego czujnika czy (impulsatora) i jaki koszt

Opublikowano

Podepnę się bo mam taki sam problem gdzieś od tygodnia. Tylko że u mnie czasami działa a czasami nie. w ciągu tygodnia z jakieś 3 razy przestał działać potem znowu zaczął. Przestaje działać głównie na dłuższych trasach ok 100km.

Opublikowano

Podepnę się bo mam taki sam problem gdzieś od tygodnia. Tylko że u mnie czasami działa a czasami nie. w ciągu tygodnia z jakieś 3 razy przestał działać potem znowu zaczął. Przestaje działać głównie na dłuższych trasach ok 100km.

a podpinałeź pod kompa

Opublikowano

Najlepiej podpiac VAG-a i sprawdzic czy ECU widzi predkosc jazdy, jezeli nie to czujnik do wymiany jezeli widzi to szukałbym przyczyny w zegarach.

Opublikowano

miałem to w swojej bylej a4 1,6. Czujnik prędkości przy skrzyni biegów był do wymiany.

Opublikowano

Najlepiej podpiac VAG-a i sprawdzic czy ECU widzi predkosc jazdy, jezeli nie to czujnik do wymiany jezeli widzi to szukałbym przyczyny w zegarach.

właśnie vag nie widzi prędkości a także tempomat przestał działać a jaki koszt i numer tego czujnika do mojego zeciora