Siwy Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Panowie w czasie jazdy zaswiecaja mi sie kontrolki ABS i ESP i swieca sie dopuki nie zgasze auta. Sprawdzam przyciskiem Check czy sa jakies bledy i nie ma nic - na koncu pojawia sie przycisk OK. Jesli chodzi o zachowanie auta to nic sie nie zmienilo. Co to moze sie dziac, co sprawdzic zeby zlikwidowac ten problem :?:
wojtek26 Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Jedynie podpiecie VAG-a moze cos powiedziec ale wnioskuje ze padł którys czujnik ABS-u.
zbigok Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Sprawdź akumulator, bo gdy jest słaby to ABS, ESP jest wyłączane i zaświecają się kontrolki. Jeżeli aku jest tylko przypadkowo rozładowany, to podczas jazdy powinien się doładować i wszystko powinno wrócić do normy.
Siwy Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Opublikowano 24 Maja 2010 No wlasnie moze byc slaby akumulator bo sie rozladowal kompletnie. I naladowalem go tylko troche przez godzine i odpalil na nim. I tak jezdze. Dzis oddalem auto do mechanika i powiedzial ze padl czujnik temperatury i stopu i dlatego te kontrloki sie swiecily.
wrclaguna Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 czujnik stopu tak cena okolo 50 pln ASO .... czujnik temperatury
Siwy Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Opublikowano 24 Maja 2010 Tzn. mowil ze wlasnie tak sie dzieje od czujnika stopu i policzyl mi za niego 53zl. A prz okazji znalazl na vagu, ze czujnik temp padl
zbigok Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 Widzę, że te te czujniki stopu to jakaś audikowska tradycja rodzinna. Też miałem z nim problemy i i z rozładowanym aku ale myślałem, że jeszcze pochodzi. Niestety, trzeba było kupić nówkę i teraz jest o.k. - 18 miesięcy :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi