Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Podczas jazdy zaświecają sie kontrolki ABS i ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie w czasie jazdy zaswiecaja mi sie kontrolki ABS i ESP i swieca sie dopuki nie zgasze auta. Sprawdzam przyciskiem Check czy sa jakies bledy i nie ma nic - na koncu pojawia sie przycisk OK. Jesli chodzi o zachowanie auta to nic sie nie zmienilo. Co to moze sie dziac, co sprawdzic zeby zlikwidowac ten problem :?:

Opublikowano

Jedynie podpiecie VAG-a moze cos powiedziec ale wnioskuje ze padł którys czujnik ABS-u.

Opublikowano

Sprawdź akumulator, bo gdy jest słaby to ABS, ESP jest wyłączane i zaświecają się kontrolki. Jeżeli aku jest tylko przypadkowo rozładowany, to podczas jazdy powinien się doładować i wszystko powinno wrócić do normy.

Opublikowano

No wlasnie moze byc slaby akumulator bo sie rozladowal kompletnie. I naladowalem go tylko troche przez godzine i odpalil na nim. I tak jezdze. Dzis oddalem auto do mechanika i powiedzial ze padl czujnik temperatury i stopu i dlatego te kontrloki sie swiecily.

Opublikowano

czujnik stopu tak cena okolo 50 pln ASO :cool1: .... czujnik temperatury :mysli:

Opublikowano

Tzn. mowil ze wlasnie tak sie dzieje od czujnika stopu i policzyl mi za niego 53zl. A prz okazji znalazl na vagu, ze czujnik temp padl

Opublikowano

Widzę, że te te czujniki stopu to jakaś audikowska tradycja rodzinna. :sarcastic: Też miałem z nim problemy i i z rozładowanym aku ale myślałem, że jeszcze pochodzi. Niestety, trzeba było kupić nówkę i teraz jest o.k. - 18 miesięcy :gwizdanie:

Opublikowano

Zacznij od podłączenia VAG-a