Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Opadnięta maska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy da sie podniesc troszke maske jezeli jest ona opadnieta? Mam wrazenie, ze te dwie gumy ktore sa po bokach juz stracily swoje wlasciwosci i przez to mam troszke opadnieta maske. Czy te gumy mozna dokupic w ASO jesli tak o ile jedna sztuka kosztuje?

Opublikowano

tymi gumami da się to wyregulować, trzeba je trochę wykręcić..

Opublikowano

one maja nacięty taki rowek cos jak gwint i jak kręcisz to się wykręca albo wkręca :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne sie pod temat. U mnie maska jest troche opadnieta z jednej strony tylko. Czy tymi gumami regulacyjnymi da sie wyrownac?

Opublikowano

Podepne sie pod temat. U mnie maska jest troche opadnieta z jednej strony tylko. Czy tymi gumami regulacyjnymi da sie wyrownac?

tak

Opublikowano

tak

jak nie to trzeba unieść całe wzmocnienie czołowe.
Opublikowano

tak

no i to jest konkretna odpowiedz bo nie zawsze da sie tymi gumami wyregulowac :good:

Opublikowano

tak

no i to jest konkretna odpowiedz bo nie zawsze da sie tymi gumami wyregulowac :good:

Zazwyczaj spece od rozrządów przy składaniu przodu do kupy zapominają wyregulować wzmocnienie czołowe.( unieść przy dokręcaniu i sprawdzć czy maska z błotnikami i lampami na wysokość pasuje) :wink4:
Opublikowano

U mnie wystarczylo podregulowac gumka. Teraz maseczka idelanie lezy, az milo popatrzec :-)

Szkoda, ze nie wiedzialem tego wczesniej bo w trakcie szukania auta wiele egzemplarzy wyeliminowalem ze wzgledu na opadnieta maske sugerujac sie, ze moga byc powypadkowe.

tak

Zazwyczaj spece od rozrządów przy składaniu przodu do kupy zapominają wyregulować wzmocnienie czołowe.( unieść przy dokręcaniu i sprawdzć czy maska z błotnikami i lampami na wysokość pasuje) :wink4:

Opublikowano

Tak Ci od rozrządu lubią popsuć to . A później mówią ee tu auto musiało być przyduszone i dla tego tak wyszło . Tylko dla czego wcześniej było oki a teraz nie :disgust: hehe

Opublikowano

Tak Ci od rozrządu lubią popsuć to . A później mówią ee tu auto musiało być przyduszone i dla tego tak wyszło . Tylko dla czego wcześniej było oki a teraz nie :disgust: hehe

1. dlaczego piszemy razem :polew:

2. odpowiedz: bo to d..a a nie mechanik skladal :evil:

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta....:-) też po wymianie rozrządu zauważyłem że maska opadnięta ,

próbowałem tymi gumami na masce wyregulować, ale jednak to mało,

potrafi ktoś dokładnie odpowiedzieć jak wyregulować to wzmocnienie czołowe

gdzie i jakie śruby popuścić , może przypadkiem ma ktoś foto story z takiej regulacji??

Opublikowano

No to odgrzałeś prawie z przed trzech lat:grin: spróbuj na zawiasach trochę podnieść

Opublikowano

Zawiasów nie ruszam !! nic tam nie było grzebane na pewno ,

ściągany był przód do rozrządu i po tej akcji jest opad maski...( więc tylko i wyłącznie tu chcę grzebać )

przed wymianą rozrządu wszystko leżało jak ulał.............

Opublikowano

Jak już gumy wykręciłeś na maxa to raczej nic z tym nie zrobisz

---------- Post dopisany at 01:21 ---------- Poprzedni post napisany at 01:03 ----------

Koniec maski czyli przy szybie też jest opadnięta?

Opublikowano

Nie ,przy szybie jest ok, równo z błotnikami , szczeliny idealne,

opadnieta jest zaraz kolo reflektorów, na samym przodzie,

Tutaj jest nizej blotnikow ok 3 mm

i tak jak wspominałem przed rozrządem było równo....

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

---------- Post dopisany at 12:25 ---------- Poprzedni post napisany at 06:36 ----------

Chodzi mi tylko o to czy muszę do regulacji ściągać zderzak??

i które dokładnie śruby poluzować, tak aby to ustawić jak ma być,

a nie odkręcać nie potrzebnie całego przodu.....

Opublikowano

A nie ma regulacji na pasie przednim przy zamku? Tam bym raczej szukał.

Opublikowano

Nom własnie się też przed chwilką z innych źródeł dowiedziałem że prawdopodobnie da się troszkę podregulować tą śrubą którą łapie zamek,

nie tak na pasie jak na masce ( haczyk który łapie zamek ) prawdopodobnie da się go troszkę wkręcać i wykręcać...

jutro będę się może w to bawił jak trochę zelży ten śnieg pierdzielony ;/

strasznie mnie irytuje ta nierówność dlatego muszę coś z tym zrobić....

Opublikowano

uważaj na śrubę, ja jedną ukręciłem...:kwasny:

Opublikowano
uważaj na śrubę, ja jedną ukręciłem...:kwasny:

uuu... to też coś regulowałeś ??

jakieś bliższe porady , typu " czego mam broń ... nie robić" :-)