Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] N 75 a dolot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to nie jest ten sam zawór n75 jest z białą główką a n18 z czarną :hi:

Opublikowano

3519673.jpg

[br]Dopisany: 27 Maj 2010, 22:29_________________________________________________9 i 29

Opublikowano

Dzięki. Czyli mają one różną charakterystykę pracy. [br]Dopisany: 27 Maj 2010, 22:32_________________________________________________Kolego mógłbyś wrzucić taki schemacik ale od AFN 96

Opublikowano

Dzięki. Czyli mają one różną charakterystykę pracy. [br]Dopisany: 27 Maj 2010, 22:32_________________________________________________Kolego mógłbyś wrzucić taki schemacik ale od AFN 96

nie mają różnej charakterystyki pracy - inna jest tylko charakterystyka ich sterowania przez sterownik silnika, schemat układu podciśnień wklejony wyżej odnosi się również do AFN-a.

Opublikowano

tak jest.

Opublikowano

Jak jeszcze jeździłem szóstką to zawirusowałem ją u jednego kowala... Potem poprawiałem to we Wrocławskim Dynosofcie. Koleś, z Dynosoftu, który jeździł ze mną i robił dynamiczny test pracy silnika i podzespołów mówił, że w pewnym zakresie obrotów przeładowuje mi turbo. Według niego przyczyną był soft sterujący, lub same turbo (kierownice). Nie wspominał nic o N18. Po zmianie softu wszystko wróciło do normy.

Pozdro

Opublikowano

A czy ten zawór N18 może mieć wpływ na przeładowanie

nie.