a4kta Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Witam pewnie mnie skrytykujecie, że nie szukam na forum ale szukałem i nie znalazłem tego co mnie konkretnie interesuję a więc potrzebuję dokładnego opisu odpowietrzania hamulców w mojej audi a4 b5 z 2001 r 1,9 tdi 115 ps doradzili mi znajomi aby najpierw zacząć od odpowietrzenia hamulców i chciałbym sam to zrobić! przyczyny wymiany są takie, że hamulce nie są zbyt skuteczne i pedał hamulca jest miekki lecz nie wpada do samego dna. Pozdrawiam i czekam na opisy i uwagi :)
Dev Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 jezeli masz takowa funkcje w ABS-ie to możesz to zrobic VAG-iem jezeli nie pozostaje tylko deptanie dlaczego zapowietrzyłes układ, co sie stało?
a4kta Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Opublikowano 29 Maja 2010 no kurcze nie wiem co jest może to pompa wacum.Możesz powiedzieć jak to się robi przy tym abs i deptaniu?? dzis patrzyłem kolo pompy wacum i co zauważyłem ten przewód plastikowy co idzie do zbiornika z płynem hamulcowym jest luźny odkręciłem go od pompy i ten sfożeń co mocyje się na nim rurkę jest luźny to jest normalne ???
Dev Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 no kurcze nie wiem co jest może to pompa wacum.Możesz powiedzieć jak to się robi przy tym abs i deptaniu?? dzis patrzyłem kolo pompy wacum i co zauważyłem ten przewód plastikowy co idzie do zbiornika z płynem hamulcowym jest luźny odkręciłem go od pompy i ten sfożeń co mocyje się na nim rurkę jest luźny to jest normalne ??? jest tego mase na forum dział Warsztat - zrób to sam http://www.a4-klub.pl/smf/all_wymiana_plynu_hamulcowego-t80565.0.html
a4kta Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Opublikowano 31 Maja 2010 devastation czytaj dokładnie nie pytam o wymiane płynu ale o odpowietrzenie !
Rekomendowane odpowiedzi