kryspin1910 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Rano gdy uruchomie silnik i dam delikatnie gazu jak bym chciał ruszyc zaczyna dławic silnik i gasnie.Gdy popracuje troszke na wolnych obrotach i złapie temperatury da sie ruszyc ale tylko delikatnie a jak sie przełaczy na gaz (sekwencja) jest wszystko wporzadku.Dodam że był podłaczony do komputera i pokazało czujnik tem. wody - WYMIENIONY i nadal to samo.
abc123 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Kolego mam ten sam problem. Moja niunia zachowywała się tak samo. Teraz to już mi wougle na benzynie nie pali, a co dopiero jechać Na lpg wszystko ok. Podejrzenia: pompa paliwa+filtr, przepustnica, zawór ciśnienia paliwa. W następnym tygodniu odbieram samochód od mechanika, jak coś pisz na priv. jak coś znajdzie dam znać co było.
jarek1971 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witam ja mam podobnie zwłaszcza rano przy dodawaniu gazu go dławi i kicha będę zmieniał listwę wtryskową no i zobaczymy
luki1107 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Mam identyczny przypadek. Pompa paliwa byla juz wymieniana ale nie pomoglo. jestem teraz na etapie czyszczenia przepustnicy ... zobaczymy czy pomoze. Jeden z mechanikow powiedzial mi ze to moze byc przeplywomierz lub wtryski...
kryspin1910 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2010 Wiesz o tym że u nas w Polsce mechanicy tylko potrafią przypuszczac co to może byc,ale żaden nie potrafi powiedziec co!!!Jak im powiesz co trzeba zrobic to zrobią!!!Bo inaczej tylko kupe kasy sie wydaje a rezultatu nie widac ,takie jest moje zdanie ...Pozdrawiam
Vinox Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 mam ten sam problem gdy szybko chce ruszyć na zimnym silniku po np nocy dodaje gazu silnik dusi sie lekko a za 2 razem już normalnie szybko rusza wymieniłem filtr paliwka nie pomógł jak cos piszcie co robiliście
iporzech Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Mam ten sam problem, pomoglo mi na pale dni zresetowanie komputera przez sciagniecie klem z aku. ale po paru dniach problem powrocil.
jarek1971 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 :thumbdown:niestety wymieniłem listwę wtrysków benzynowych i dalej to samo dławi go ciągle już 2 lata kombinuję wymieniam podmieniam sprawdzam i nic.
iporzech Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 ja raczej bym wykluczał uszkodzenia mechaniczne sadze ze problem tkwi w komputerze a dokładnie w mapach, u mnie problem zaczął sie gdy gosc podlaczyl interfejs pod lpg i wtedy sie zacząl problem, byłem po porade u paru gazownikow i mechanikow i wszyscy obstawiaja wtryski, swiece i itd. a calkowicie wykluczają moja opcje. Tylko jakimś cudem wszystko dobrze dziala jak wypne bezpieczniki od gazu. Tez słyszalem ze w straszych wersjach lpg takie objawy mogly mieć miejsce, potrafily zmienic sterowanie wtrysku paliwa chodz ponoć w moim to nie mowliwe ale przekonalem sie wiele razy ze to co mowia mechanicy rzadko wiąże sie z prawda.
Rekomendowane odpowiedzi