Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Niepokojący dzwięk po naglym ujeciu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AVFa mam jakies 2 tygodnie, przyspieszenie, kultura pracy i wszystko jest ok. Niepokoi mnie jedna rzecz - gdy dodaje gazu w zakresie od 1400 do 2200 orotow slysze jakby szum, natomiast gdy nagle odejme gaz jest wyraznie slyszalny dzwiek przez okolo 1 sek. przypominajacy tarcie np plastikowej obudowy po asfalcie. Wydaje sie ze dzwiek plynie z okolic turbo badz egr.

Na postoju gdy dodam i puszcze gaz tez jest to slyszalne ale znacznie ciszej ( wida wplyw na ten dzwiek ma obciazenie silnika).

Prosze o wasze opinie, bo chcialbym nalezycie zadbac o to fantastyczne autko :)

Narazie nie piszcie mi o VAGu bo mozliwosc bede mial dopiero w weekend.

Opublikowano

woow tyle stron hehe , ludzie tam o poduszkam, paskach ..... moze mi ktos jakas esencje poda na tacy :)..ja w kazdym razie wracam do czytania ... jeszcze tylko 38 stron :)

Opublikowano

podsumowując te 42 strony - wymienisz pół auta i dźwięk pozostanie albo wymienisz jedną rzecz i zniknie.

Nie słyszałem żeby komuś stało sie w aucie cos poważnego z powodu tego dźwieku (też to mam i już się nie przejmuję).

Opublikowano

turbo zawsze warto przegladnac nie zwazajac na dzwieki ktore sa/nie ma

Opublikowano

podsumowując te 42 strony - wymienisz pół auta i dźwięk pozostanie albo wymienisz jedną rzecz i zniknie.

Nie słyszałem żeby komuś stało sie w aucie cos poważnego z powodu tego dźwieku (też to mam i już się nie przejmuję).

wszyscy to mamy i jest o.k tak ma być i już. Jak kupiłem swoją a4 i po czasie usłyszałem ten dźwięk to :shocked: po dwóch latach dalej to słychać a fura fruwa jak ta lala :wink4: