Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Domykanie szyb z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po odłączeniu akumulatora automatyka przestaje działać. Żeby ponownie ją aktywować należy przełącznikiem (w drzwiach) podnieść szybę do samej góry, puścić (przełącznik) i znowu przytrzymać przełącznik jak do podnoszenia na 1 sekundę.

Opublikowano

Kolega próbowałem 10 razy, szyby dalej nie działają... Nie działa domykanie

Opublikowano

Zobacz jeszcze czy w adaptacjach komfortu na Ch62 nie wyleciało kodowanie...

Były już takie przypadki, że po odłączeniu aku, funkcje komfortowe nie działały - po jakimś czasie wracały same (np. Bieńkowi na myjce :polew:)

Opublikowano

A jakie ma być kodowanie jak coś?

Opublikowano

15 jeśli masz pełny dach lub 255 jeśli masz szyber...

Opublikowano

Dzięki wielkie Bart-S za pomoc. Miałem kodowanie 95, zmieniłem na 255 i wszystko gitarka :notworthy:

Opublikowano
:):good:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam temat.

Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić :kox:

Mam moduł komfortu i z kluczyka dział mi i otwieranie i domykanie szyb bez żadnych problemów.Nie wiem jednak jak zrobić aby to działało z pilota do alarmu.Poprzedni właściciel twierdził że się da ale nie pamięta jak :wallbash:

Alarm raczej dokładany jest więc nie wiem jaki to model i typ alarmu :gwizdanie: Czy ktoś potrafił by po wyglądzie pilota rozszyfrować alarm i sposób zaprogramowania go tak aby działało domykanie i otwieranie szyb ?

Tutaj zdjęcie pilota:

zdjcie119k.jpg

Opublikowano

z tego co widzę to kluczyk nie jest oryginalny, więc wątpię, żeby działało domykanie z pilota

Opublikowano

z tego co widzę to kluczyk nie jest oryginalny, więc wątpię, żeby działało domykanie z pilota

Hmm :mysli: u mnie jest alarm dokładany, pilot nie oryginalny i domykanie z pilota działa :mysli:

Opublikowano

No właśnie z tego co wyczytałem to u jednych działa a u mnie nie.Raz co prawda udało mi się domknąć szyby z pilota podczas zamykania samochodu ale tylko raz :confused4: Przy otwieraniu samochodu szyba opuściła się tylko o jakiś centymetr.Więcej taka sztuczka już mi nie wyszła :wallbash:

Opublikowano

U mmie zamyka szybki i szyber i z kluczyka i z pilota tyle że, zdalne sterowanie montowałem w warsztacie więc nie wiem jak mi to podłączyli że, działa.

Opublikowano

Hmm :mysli: u mnie jest alarm dokładany, pilot nie oryginalny i domykanie z pilota działa :mysli:

bo alarm jest podpięty pod moduł komfort, który to w momencie uzbrojenia wysyła do komfortu sygnał a ten (moduł komfort) domyka szyby.... przy takich dokładanych alarmach nie trzeba trzymać przycisku zamykania samochodu by domykały się szyby... tylko uzbrojenie alarmu i szybki same lecą do góry :naughty:

[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 00:09_________________________________________________

No właśnie z tego co wyczytałem to u jednych działa a u mnie nie.Raz co prawda udało mi się domknąć szyby z pilota podczas zamykania samochodu ale tylko raz :confused4: Przy otwieraniu samochodu szyba opuściła się tylko o jakiś centymetr.Więcej taka sztuczka już mi nie wyszła :wallbash:

nie masz co się stresować... sprawdź jaki masz zainstalowany alarm (po pilocie nie rozpoznam) i podaj info... wtedy podyskutujemy czy alarm jest dobrze podpięty (a powinien w momencie uzbrojenia się domknąć szybki przez moduł komfortu)

Opublikowano

Hmm a gdzie to sprawdzić i jak ? :mysli: Pewnie chodzi Ci o centralkę,gdzie jej szukać ? Jestem zielony w takich tematach :kwasny:

Opublikowano

tak patrzę na ten pilot i jest podobny do alarmu BLOKER na 433MHz... możesz rozkręcić na pilota i zobaczyć jaka jest częstotliwość jego pracy (na płytce powinno być napisane...)..hhhhmmmm Magic też ma piloty z zasuwaną klapką.... w sumie ta chińszczyzna może być wykorzystywana przez różnych producentów alarmu więc po pilocie nie dojdę...

Opublikowano

bo alarm jest podpięty pod moduł komfort, który to w momencie uzbrojenia wysyła do komfortu sygnał a ten (moduł komfort) domyka szyby.... przy takich dokładanych alarmach nie trzeba trzymać przycisku zamykania samochodu by domykały się szyby... tylko uzbrojenie alarmu i szybki same lecą do góry :naughty:

Dokładnie u mnie tak jest zamykam auto jednym przyciskiem, uzbraja sie alarm i szybki lecą w górę :decayed:

Opublikowano

ja centralkę na forum kupowałem :> , a montował mi warsztat, coś kloeś marudził jak mu powiedziałem żeby centralka sterowała szybami że, będzie musiał się komfortem pobawić więc trochę mu to zajmie i będzie drożej , nie wiem może mnie naciągnął ale , działa a w sumie zapłaciłem chyba coś koło 100

Opublikowano

tak patrzę na ten pilot i jest podobny do alarmu BLOKER na 433MHz... możesz rozkręcić na pilota i zobaczyć jaka jest częstotliwość jego pracy (na płytce powinno być napisane...)..hhhhmmmm Magic też ma piloty z zasuwaną klapką.... w sumie ta chińszczyzna może być wykorzystywana przez różnych producentów alarmu więc po pilocie nie dojdę...

Chyba trafiłeś z tym Blokerem.Co prawda na płytce pisze coś innego ale na jednym z elementów jest wpis 433

zdjcie120i.jpg

Opublikowano

częstotliwość pracy pilota nie jest przyporządkowana do producenta a 433 to pewien "standard" najczęściej wykorzystywany przez te zabawki... Po pilocie nie dojdę z jakiego alarmu to jest... po producencie mógłbym napisać coś więcej (jak powinno być podłączony, co sprawdzić itp) a tak duupa...

Moja propozycja jest taka byś podjechał na spota (na pewno jest ktoś kumaty od takich spraw i temat ogarnie) lub jakiś mechanik/elektronik.

Ewentualnie wpadaj do nas na spota w niedzielę (Łódź) to damy radę. :wink4: