Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Domyślny kod otwarcia bluetooth dla audi a4 b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbuję ogarnąć bluetooth w aucie, tzn. zrobić tak by działało :decayed:.

Telefon, którego używam to nokia e71.

I po kolei : wyszukuje w telefonie urządzenia współpracujące, znajduje AUDI HVF 3113 i jak klikam w telefonie połącz z urządzeniem to prosi o kod dostępu. Ja niczego nie ustawiałem jeszcze. Jaki może być ten kod domyślny?

Nie mam żadnej instrukcji PL do auta i robię to tak trochę na oślep :wink4: , ale chyba powinienem się z autem połączyć i powinno działać, co? :mysli:

Tylko jaki może być ten kod ??

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tylko jaki może być ten kod ??

1234

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie działa :mysli:

Opublikowano

hej,a jakie masz radio...

Ja mam BNS i tam mozna w opcjach radia ustawic kod do BL.

jak sie go zmienia to nie wiem bo ja mam standardowy pin.

zobacz w opcjach radia

Opublikowano

Co znaczy "nie działa" ?

* Nie przyjmuje PIN'u?

* Czy może przyjmuje, ale nadal nie można korzystać z zestawu BT ?

Edit: 2010.06.06, 12:16

Swego czasu sam miałem problem, by zmusić telefon do współpracy z BT w moim aucie:

[b6 AVF] Problemy z zestawem głośnomówiacym bluetooth.

Co prawda mój tel. to Sony Ericsson, a nie Nokia, ale sama procedura "parowania" urządzeń powinna być taka sama.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

W telefonie wyszukuję sprzęt, z którym chcę się powiązać: AUDI AHV, wybieram połącz, łaczy i prosi o pin( kod otwarcia), podaję 1234 i wyskakuje " nie można nawiązać połaczenia" :mysli:[br]

Opublikowano

sprubuj jeszcze w radiu znalezc opcje z kodem pin i go podaj pozniej wyszukiwanie z komorki i ten sam kod podaj w komorce...

Opublikowano
  • Autor

łatwo powiedzieć jak nie mam w radiu polskiego języka i błądze :wink4: , chyba sprawa bluetooth zostanie wstrzymana do czasu wgrania języka PL :mysli:

Opublikowano

a w jakim jezyku masz?

Opublikowano

...jeśli masz vagola podłącz wejdz w 77 telefon i adaptacje i kanał 135 tam jest kod bt może ktoś sobie zmienił :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Tygrys, mam niemiecki i angielski :wink4:[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2010, 21:49_________________________________________________a vaga nie mam :gwizdanie:

Opublikowano

Tygrys, mam niemiecki i angielski :wink4:

To ci dam instrukcje po niemiecku :evil: Dzisiaj tak do 16-stej powinnienem zdazyc

[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2010, 11:05_________________________________________________A wiec tak:

WCISKASZ PO KOLEI KLAWISZ TEL I SETUP

f5c7da43ca74cdd3med.jpg

Nastepnie TELEFONEINSTELLUNGEN

8649986a2bec9873med.jpg

Nastepnie BLUETOOTH PIN EINGABE

8ec520fc4ac8f7c1med.jpg

Nastepnie wduszasz to wielkie pokretlo

568be7f06f33982cmed.jpg

Teraz podajesz nowy 4-cyfrowy PIN

f6a2de32d94d6ccfmed.jpg

Dalej nie patrzylem, ale chyba trzeba go zapisac i gotowe i pozniej ten PIN podajesz w komorce przy polaczeniu z zestawem AUDI HVF 3113 i powinno zaskoczyc.

Powodzenia! :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj mając chwilkę czasu i chęci ustawiłem ten bluetooth. Wszystko tak jak opisał Tygrys. :notworthy: Teraz śmiga aż miło. :good:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam u mnie jest to samo w moim telefonie wyskakuje AUDI HVF1729 ciekawe czy i u mnie to zadziala co opisał kolega Tygrys

Opublikowano

witam u mnie jest to samo w moim telefonie wyskakuje AUDI HVF1729 ciekawe czy i u mnie to zadziala co opisał kolega Tygrys

Spróbuj. :cool1: Bo rozumiem, że standardowy kod 1234 nie działa?
Opublikowano

no wlanie 1234, 12345. 0000,00000, nie dzialaja takze jak cos to dam znac na forum

Opublikowano

witam kolegów, u mnie w aucie połączyłem się z BT dwoma telefonami, a trzecia komórka nie widzi BT w aucie, co to może być?? dwa pierwsze telefony to nokia i iPhone, ten trzeci też nokia i jak ustawie wykrywanie aktywnych urządzeń to nie widzi BT z autka ;( ma może ktoś na to jakąś radę?

Opublikowano

no wlanie 1234, 12345. 0000,00000, nie dzialaja takze jak cos to dam znac na forum

To sobie go sam zmien. Opis masz na 1-szej stronie w moim poscie. :cool1:

Opublikowano

witam ostatnio zaczelem się bawić moim telefonikiem w aucie i podczas wyszukiwania urządzeń zanlazlo mi audi audi uhf 1729 wic probowalem sie z tym połączyć wpisywałem kody 1234,12345,0000,00000,1729, i nie moglo sie polaczyc koledzy powiecia mi co to za funkcja w moin aucie dodam ze posiadam radio concert cd może wie ktos jak sie dostac do tego kodu?[br]Dopisany: 06 Styczeń 2011, 09:02_________________________________________________no witam niestety nic to nie dalo przyjzalem sie dikladnie wszedlem w opcje komputera i nic tam nie znalazlem dodam tylko ze na wypozazeniu mam radio concert cd wlasnie przeszukuje ksiazke od radia ale nistety jest po niemiecku [br]Dopisany: 06 Styczeń 2011, 09:09_________________________________________________niestety nie dziala

Opublikowano

A własnie! Mój opis sie dotyczy RNS E, ale jeżeli masz opcje TELEFON w radiu to tez powinno to być możliwe. Ale z tego co sie orietuje to w concercie tego nie ma...