Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB 2.5 TDI] - jakie obroty jaka predkosc? TEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie czy moje cacko ma poprawne parametry w zwiazku z tym zwracam sie do wlascicieli :a4fan: z takim samym motorem o podanie stosunku obrotow do predkosci i tak:

2 bieg 3000 obrotów - predkosc

3 bieg 3000 obrotów - predkosc

4 bieg 3000 obrotow - predkosc

5 bieg 3000 obrotow - predkosc

6 bieg 3000 obrotow - predkosc

Prosze tez o podanie rocznika i rodzaju nadwozia swojej furki. Pozdrawiam i licze na szczery odzew :audi::a4fan::quattro:

Opublikowano

no co ty 6 bieg - predkosc wynosi kolo 180-190. :quattro::a4fan:

Opublikowano
  • Autor

no co ty 6 bieg - predkosc wynosi kolo 180-190. :quattro::a4fan:

Twoj sedanik przy 3000 na 6 biegu tyle wyciaga? A jak jest na nizszych biegach????

Opublikowano

Twoj sedanik przy 3000 na 6 biegu tyle wyciaga? A jak jest na nizszych biegach????

jak odbiore go z serwisu to bede sprawdzal i ci napisze ;)

narazie mi zgasl :F

Opublikowano
  • Autor

U mnie na 4 przy 3000 jest 100km/h, przy 4000 jest juz 145km/h, na 5 przy 3000 jest 135, a na 6 przy 3000 mam 160km/h. Przed wymiana rozrzadu szedl nieco lepiej. Wydaje mi sie ze lekko mogli przestawic pompe. Spalanie tez jest odczuwalnie nizsze niz bylo, a nie wiem jakie byc powinno bo to moje pierwsze 2.5 TDI. No chyba ze te parametry przy moim avant quattro sa prawidlowe. Jak myslicie???

Opublikowano

5 bieg 3000 - 140, 6 bieg 3000 - 170-175

te 180-190 to chyba licznik przekłamuje, 180 KM/H mam przy 3150-3200 ob/min na 6 biegu

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Biorac pod uwage moje osiagi to jak myslisz przesuneli mi lekko pompe, tyrbinka jest slaba, czy po prosto w quattro te osiagi takie maja byc???

Opublikowano

Biorac pod uwage moje osiagi to jak myslisz przesuneli mi lekko pompe, tyrbinka jest slaba, czy po prosto w quattro te osiagi takie maja byc???

Myśle że przy quatro mogą takie być[br]Dopisany: 30 Lipiec 2007, 18:53 _________________________________________________Zrobiłem cały test :

1 bieg (3000 ob/min) - 30 KM/h

2 bieg (3000 ob/min) - 50 KM/h

3 bieg (3000 ob/min) - 75 KM/h

4 bieg (3000 ob/min) - 110 KM/h

5 bieg (3000 ob/min) - 140 KM/h

6 bieg (3000 ob/min) - 170 KM/h

napęd na przód - 2.5 AFB Avant :a4fan:

pozdrawiam

Opublikowano

napiszę swoje dane wieczorem - jadę testować :drool:[br]Dopisany: 31 Lipiec 2007, 13:49 _________________________________________________doszedłem z powodu korków i jazdy po mieście :drool: :tongue4: tylko do 4 biegu, wyniki następujące:

1 bieg 3000obr => 30

2 bieg 3000obr => 50

3 bieg 3000obr => 80

4 bieg 3000obr => 120

no i co jak to wygląda dobrze czy źle? acha auto na 100% ma przebieg 185tyś, AFN, sedan, 16 cali felga, FWD

Opublikowano
  • Autor

auto na 100% ma przebieg 185tyś, AFN, sedan, 16 cali felga, FWD

Przebieg sprawdzales VAG'iem czy wierzysz na slowo? W opisie masz AFB a napisales ze AFN :chytry:

Opublikowano

auto na 100% ma przebieg 185tyś, AFN, sedan, 16 cali felga, FWD

Przebieg sprawdzales VAG'iem czy wierzysz na slowo? W opisie masz AFB a napisales ze AFN :chytry:

tfu AFB oczywiście :embarrassed:, jakże by inaczej tylko i wyłącznie AFB, przebieg sprawdzany a ponadto auto od maleńkości we famili, no :gwizdanie:

Opublikowano

Prędkość sprawdzajcie na klimatroniku-opcja szukaj i znajdziecie na forum jak to zrobić

Wskazówki analogowe oszukują !!!

Opublikowano
  • Autor

Prędkość sprawdzajcie na klimatroniku-opcja szukaj i znajdziecie na forum jak to zrobić

Wskazówki analogowe oszukują !!!

Nie moge znalesc tego tematu. Jesli cos wiesz na ten temat albo znasz link pomoz :>

Opublikowano

Prędkość kanał 17 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,4306.0.html[br]Dopisany: 02 Sierpień 2007, 00:40 _________________________________________________Po II lifcie uruchamiasz to tak:wlaczasz przytrzymujac obieg zamkniety i wciskajac nawiew na górę...kody zmieniasz temp + - wybor akceptujesz obiegiem zamkniętym.

Opublikowano

3000 obr/min - 155 km/h --- > 6 bieg

Opublikowano

Prędkość kanał 17 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,4306.0.html[br]Dopisany: 02 Sierpień 2007, 00:40 _________________________________________________Po II lifcie uruchamiasz to tak:wlaczasz przytrzymujac obieg zamkniety i wciskajac nawiew na górę...kody zmieniasz temp + - wybor akceptujesz obiegiem zamkniętym.

a jak wyglada ten znaczek obieg zamkniety : > moze jakies obrazki? :>

Opublikowano
  • Autor

a jak wyglada ten znaczek obieg zamkniety : > moze jakies obrazki?

To taka zagieta dookola strzalka, zaraz obok przycisku "off" :D

Opublikowano

a jak wyglada ten znaczek obieg zamkniety : > moze jakies obrazki? :>

rec1oa5.th.jpg reczb6.th.jpg