miszcz_kierownicy Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam. Czy to normalne że pocą się przewody, które służą do napełniania klimy z tymi zaworkami ( te metalowe, bodajże aluminiowe)? Wczeniej tego nie zauważyłem a teraz jak otworzyłem maskę przy ponad 20 stopniach to były całe mokre. Jak tak ma być to ok nie będę się doszukiwał Z góry dzięki za pomoc
mech15 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 jeżeli to woda, to wszystko OK. Jeśli jakiś olej lub coś podobnego to jakaś awaria, niekoniecznie z klimy
miszcz_kierownicy Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2010 jeżeli to woda, to wszystko OK. Jeśli jakiś olej lub coś podobnego to jakaś awaria, niekoniecznie z klimy wygląda na wode. Chciałem się upewnić że nić furce nie grozi
LAKIER88 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 to woda normalne ze podczas róznicy temperatur sie skrapla rurki sa zimne na zewnątrz ciepło i sie skrapla przy działającej klimie tak musie sie dziac pozdr
Fifiński Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 To ja może się podepnę pod temat. Dziś wieczorkiem (ok 22) po przyjezdzie z klimą (ustawiona na 21stopni więc luz) po wyjściu z samochodu i zgaszeniu silnika usłyszałem psyczenie, które najprawdopodobniej dochodziło właśnie z tych kurków które są przy rurkach omawianych wyżej. Czy to schodzi jakieś ciśnienie nagromadzone przez klime ? czy wszystko ok ? Ps - u mnie też 1 wąż mokry a drugi suchy, mam się bać?
dante0018 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Syczenie jest normalne (raczej) bo juz ktorys raz o tym slysze i u mnie tez tak robi :> To schodzi cisnienie z klimatyzacji.
Fifiński Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Uff to good, to jeszcze jedno pytanie - jak odpalam klimę to przez parę sekund czuć zapach starych skarpetek które leżały dobrych parę tygodni za łóżkiem, później juz tego nie ma. Trza wyczyścić klimę (odgrzybić) ??
klysek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Uff to good, to jeszcze jedno pytanie - jak odpalam klimę to przez parę sekund czuć zapach starych skarpetek które leżały dobrych parę tygodni za łóżkiem, później juz tego nie ma. Trza wyczyścić klimę (odgrzybić) ?? najwyzsza pora musisz ja odgrzybic i smrod zniknie [br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 15:08_________________________________________________a ja tez sie o cos was zapytam jak pojezdze na klimie i pozniej zgasze autko i jest glucha cisza w nim i wokol niego to slychac tak jak by cos sie w podszybiu przelewalo takie charczenie jka nie raz w domu w rurach daje co to moze byc ???
miszello Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 U mnie po dłuższym używaniu klimy te rurki zachodzą szronem lub wręcz cienką warstwą lodu. Czy to normalne?
LAKIER88 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 jak najbardziej przy sprawnej klimie szron na rurkach to norma
Rekomendowane odpowiedzi