Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pocenie się przewodów....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy to normalne że pocą się przewody, które służą do napełniania klimy z tymi zaworkami ( te metalowe, bodajże aluminiowe)? Wczeniej tego nie zauważyłem a teraz jak otworzyłem maskę przy ponad 20 stopniach to były całe mokre. Jak tak ma być to ok nie będę się doszukiwał :notworthy:

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

jeżeli to woda, to wszystko OK. Jeśli jakiś olej lub coś podobnego to jakaś awaria, niekoniecznie z klimy

Opublikowano

jeżeli to woda, to wszystko OK. Jeśli jakiś olej lub coś podobnego to jakaś awaria, niekoniecznie z klimy

wygląda na wode. Chciałem się upewnić że nić furce nie grozi :)

Opublikowano

to woda normalne ze podczas róznicy temperatur sie skrapla rurki sa zimne na zewnątrz ciepło i sie skrapla przy działającej klimie tak musie sie dziac pozdr

Opublikowano

To ja może się podepnę pod temat. Dziś wieczorkiem (ok 22) po przyjezdzie z klimą (ustawiona na 21stopni więc luz) po wyjściu z samochodu i zgaszeniu silnika usłyszałem psyczenie, które najprawdopodobniej dochodziło właśnie z tych kurków które są przy rurkach omawianych wyżej. Czy to schodzi jakieś ciśnienie nagromadzone przez klime ? czy wszystko ok ? Ps - u mnie też 1 wąż mokry a drugi suchy, mam się bać?

Opublikowano

Syczenie jest normalne (raczej) bo juz ktorys raz o tym slysze i u mnie tez tak robi :>

To schodzi cisnienie z klimatyzacji.

Opublikowano

Uff :) to good, to jeszcze jedno pytanie - jak odpalam klimę to przez parę sekund czuć zapach starych skarpetek które leżały dobrych parę tygodni za łóżkiem, później juz tego nie ma. Trza wyczyścić klimę (odgrzybić) ??

Opublikowano

Uff :) to good, to jeszcze jedno pytanie - jak odpalam klimę to przez parę sekund czuć zapach starych skarpetek które leżały dobrych parę tygodni za łóżkiem, później juz tego nie ma. Trza wyczyścić klimę (odgrzybić) ??

najwyzsza pora :good: musisz ja odgrzybic i smrod zniknie :naughty:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2010, 15:08_________________________________________________a ja tez sie o cos was zapytam jak pojezdze na klimie i pozniej zgasze autko i jest glucha cisza w nim i wokol niego to slychac tak jak by cos sie w podszybiu przelewalo takie charczenie jka nie raz w domu w rurach daje co to moze byc ??? :mysli:
Opublikowano

U mnie po dłuższym używaniu klimy te rurki zachodzą szronem lub wręcz cienką warstwą lodu. Czy to normalne?