Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cena Serwisu Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość proste i ogólnikowe pytanie odnośnie cen serwisu AUDI A4 1.9TDI 115KM (rocznik 2005). Czy faktycznie sa to tak zawrotne ceny jak mi powiedzialo dwie osoby...? :(

Chodzi mi o typowe czesci co sie moze skopac / czesc eksploatacyjne etc. Nie mam tu na mysli podania konkretnych cen (choc fajnie by bylo) chodzi mi bardziej o porownanie cenowe do serwisu np. Forda czy Opla, Volkswagena, BMW. Czy rzeczywiscie sa to tak duze roznice cenowe?

Pozdrawiam

Opublikowano

Śmiem twierdzić, że nia ma żadnych.

Okrzyczane awaryjne zawieszenie - fakt przód powiedzmy, że drogi i najlepiej wymieniać całość. Ale tył bezobsługowy.

Zawieszenie w Mondeo '94 kosztowało mnie tyle, co teraz w Audi.

Z tego co czytałem, to zawiecha w BMW też tania nie jest.

Co do VW - Passat to to samo co Audi, więc cena części mechanicznych musi być ta sama.

Przede wszystkim trzeba kupić dobry egzemplarz, bo jak kupisz trupa, to potem powiesz że ... fakycznie drogo, jak trzeba będzie wszystko po kolei wymieniać.

Opublikowano

Kolego, nie ulega wątpliwości, że ASO AUDI do tanich raczej nie należy, chociaż jak porównać je z ASO ferrari to wychodzi taniocha :tongue4:. Ceny mają różne, chociaż przeważnie są one wyższe niż gdzie indziej. Ale ta " wysoka cena" to pojęcie względne. Pamiętaj, że sprzedają oni raczej części oryginalne- to duży plus. Biorąc pod uwagę np. olej, klocki, tarcze nie wychodzi to aż tragicznie, przynajmniej o jakość możesz być spokojny. Ale np. ze zderzakami itp jest gorzej, bo np zderzak do B6 avant to koszt ok 1300 PLN, gdzie na allegro możesz wyrwać go za kilka stówek. Trzeba pamiętać też o częściach, które po za ASO są albo bardzo albo w ogóle niedostępne i czasem warto zapłacić więcej. Jeżeli pytasz o części do B7 to polecałbym serwis auta ale np w ASO SKODA, części od tego samego dystrybutora (KT) a ceny robocizny to 1/3 tego co w AUDI. :wink4:

Opublikowano

Dzieki,

Troche mnie uspokoiliscie ;-)

Tak jeszcze z czystej ciekawosci odnosnie wspomnianego przedniego zawieszenia to o jakich mniej wiecej pieniadzach mowimy?

Opublikowano

niom mi za wymiane oliwy w skrzyni powiedzieli 1000zl :polew: myslalem ze faceta smiechem zabije a on na mnie jak na debila patrzyl :polew:

Opublikowano

Dzieki,

Troche mnie uspokoiliscie ;-)

Tak jeszcze z czystej ciekawosci odnosnie wspomnianego przedniego zawieszenia to o jakich mniej wiecej pieniadzach mowimy?

Przede wszystkim szukaj auta z jak najmniejszym udokumentowanym przebiegiem i wystrzegaj się okazji bo nikt prezentów nie robi. Zawieszenie to jeden z mitów ludzie zakładają tanie zamienniki i narzekają. Przy przebiegu ok 200 tys. trzeba się liczyć z tym, że praktycznie amortyzatory i zawieszenie mogą nadawać się już do wymiany tak samo sprzęgło.

Opublikowano

Co do autka to musze pewnie liczyc, ze przebieg bedzie w granicach 140-160tys km.

Na jakie podzespoly zwrocic szczegolna uwage przy takim przebiegu - auto sprowadzone z francji lub niemiec ?

Pozdrawiam

Opublikowano

ze przebieg bedzie w granicach 140-160tys km.

tak to standardowy przebieg wszystkich sprowadzanych aut :polew: :polew:

czasem widełki są do 180tyś :decayed: