Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Pytanie o pompowtryski BQ vs AL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szykuje sie do zmiany pompek no i jak mam zmieniac to wole na jakies mocniejsze,no i tutaj mam pytanie do was ktore lepiej wlozyc?

BQ czy AL ? czytalem ze BQ sa bardzo wydajne.Na ktorych pompkach osiagnie sie lepszy moment i Ps?

dzieki za info

Opublikowano

Al to najbardziej wydajne seryjne pompki..Bq są wydajniesze niż popularne BA i inne w 130..

Szykuje sie do zmiany pompek no i jak mam zmieniac to wole na jakies mocniejsze,no i tutaj mam pytanie do was ktore lepiej wlozyc?

BQ czy AL ? czytalem ze BQ sa bardzo wydajne.Na ktorych pompkach osiagnie sie lepszy moment i Ps? i drugie pytanie przy okazji :) czy w seacie Ibiza 1.9 tdi 130 ps byly montowane pompki takie same jak w Awx/Avf czyli BA? ma ktos moze etke Seata zeby to sprawdzic?

dzieki za info

Opublikowano

na pompkach AWXowych wychodza bardzo fajne hybrydy, tzn na korpusy z AWX zakłada się koncówkę 1043 (taka jak AL)

Opublikowano

na pompkach AWXowych wychodza bardzo fajne hybrydy, tzn na korpusy z AWX zakłada się koncówkę 1043 (taka jak AL)

A jaki koszt takowego zabiegu i czas oczekiwania - szczegóły włącznie ze sprawami gwarancyjnymi poproszę na PW :wink4:

Opublikowano

A jaki koszt takowego zabiegu i czas oczekiwania

to zależy od typu i producenta koncówki, czas około tygodnia od momentu przysłania pompek

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=332478&start=0

to na pewno lepsze rozwiązanie niz zakup używek z przebiegien +200 tys km, a wiem ze wielu userow z tego forum bezpośrednio sobie załatwia to u Bogdana, a i koncówki sa dostepne na allegro :)

u mnie gwarancja jest 3 miesięczna na rozpylacz i poprawny montaż

tak naprawde producenci koncówek nie udzielają gwarancji na zainstalowany rozpylacz, jezeli juz zostanie uzyty, jesli na etapie instalacji okaże się ze leje to mozna reklamowac

Opublikowano
  • Autor

ja tez juz mialem kupowac uzywki z allegro no ale na szczescie udalo sie kupic nowe BQ w super cenie :> podobno tez sa wydajne i do 200ps mozna wyciagnac,jak wloze pompki BQ,FIMCA i BRD to i tak nie sadze ze przekrocze 200ps mysle ze wyjdzie ok 190ps a kata wywalic nie moge bo w Danii nie przejde przegladu :gwizdanie:

Opublikowano

Podepne sie pod temat - chodzi mi o pompowtryski BA onr 038 130 073AG ktore mam na sprzedaz ale zastanawiam sie czy moge ich uzyc do mojego (te w aucie maja juz troszke przejechane) , jesli mozna by bylo z nimi cos zrobic fajnego to zachowam dla siebie

Opublikowano
  • Autor

Rafal z tego co mi wiadomo to AG byly montowane w 1.9 105 ps wiec nie sadze ze beda bardziej wydajne niz Twoje BA

Opublikowano

I ja się podepnę , jeśli można ...

Czy w/w końcówki 1043 (AL) można założyć do korpusów z AVF-a , czy jakieś inne polecasz do około 200 kucy ( może głupie pytanie ale nie znam się na tym ...a słyszałem że dostać dobre wtryski od AL graniczy z cudem - no chyba że nowe , ale cena powala :wallbash: ). Wiem że do tych mocy to nie tylko wtryski (FMIC, BRD ... ) . Doradził byś coś Kolego :naughty:

:hi:

Opublikowano

Tak wlasnie czytalem - pochodza z silnika 1.9 BXE, szkoda bo maja maly przebieg :( ale bede szukal dalej i moze cos znajde

Dzieki za rade :good:

Opublikowano

PIXI na kazdy PD zalozysz te koncowki

Opublikowano

PIXI na kazdy PD zalozysz te koncowki

Dzięki wielkie :notworthy: ............ :good::hi:

Opublikowano

nie ma za bardzo wiekszego znaczenia jaka bedzie baza pod wydajniejsze koncówki 1043, na każdym rodzaju pompek z 1.9 TDI da się zainstalowac poprawnie wydajniejsze koncówki

ale sa 2 rodzaje pompek o roznej indukcyjnosci cewek, trzeba pamietac ze po zalozeniu pompek z innego silnika BIPy moga sie rozjechac i w zasadzie konieczna jest ingerencja tunera w sofcie

Podepne sie pod temat - chodzi mi o pompowtryski BA onr 038 130 073AG ktore mam na sprzedaz ale zastanawiam sie czy moge ich uzyc do mojego (te w aucie maja juz troszke przejechane) , jesli mozna by bylo z nimi cos zrobic fajnego to zachowam dla siebie

na takich juz zakładałem koncówki 1043 FIRADa i działają :)

Czy w/w końcówki 1043 (AL) można założyć do korpusów z AVF-a , czy jakieś inne polecasz do około 200 kucy ( może głupie pytanie ale nie znam się na tym ...a słyszałem że dostać dobre wtryski od AL graniczy z cudem - no chyba że nowe , ale cena powala :wallbash: ). Wiem że do tych mocy to nie tylko wtryski (FMIC, BRD ... ) . Doradził byś coś Kolego

jest tu na forum wykres kolegi co do AVFa robił pompki na firadzie 1043 i z turbo BRD wyszło u Rogala 207KM

Opublikowano

Cowboy , dzięki za odpowiedź i sugestie :good: .

BTW: Pamiętasz nick tego Kolegi .... :mysli:

Opublikowano

na takich juz zakładałem koncówki 1043 FIRADa i działają :)

Czyli mozna zrobic cos fajnego z moich pompek BA :) - w lipcu jade na chipa wiec sie pewnie skusze :) skoro mowisz ze zrobisz to sie zastanowie :good:

Opublikowano
  • Autor

cowboy tez bym chcial zobaczyc wykres tego kolegi co mu wyszlo 207ps bo nie widzialem jeszcze na forum kogos z 1.9 i BRD kto ma ponad 200ps :gwizdanie:

Opublikowano

cowboy tez bym chcial zobaczyc wykres tego kolegi co mu wyszlo 207ps bo nie widzialem jeszcze na forum kogos z 1.9 i BRD kto ma ponad 200ps :gwizdanie:

kurcze szukałem i nie mogę znaleźć...

w każdym razie pompki były przerabiane na koncówkach FIRADa 1043, kolega gdzieś z Lublina jest, na wariata troche to robilismy :)

ufff juz wygrzebałem ;)

wykres.jpg

Opublikowano

:blink: no pięknie wyszło :good: wielki :notworthy: i to przy takiej temperaturze :kox:

Cowboy a nick tego Kolegi :mysli:

Opublikowano

:blink: no pięknie wyszło :good: wielki :notworthy: i to przy takiej temperaturze :kox:

Cowboy a nick tego Kolegi :mysli:

no własnie nie pamietam, bo on załatwiał przez kolege z forum golfa, na pewno tu na forum był ten wykres ale nie moge znaleźć teraz...

Opublikowano

Dzięki Cowboy :good: .... a gdybyś znalazł Kto jest szczęśliwcem w/w moda to rzuć do tematu lub PW , może by coś poczytał na ten temat co i jak zrobił , że tak pięknie wyszło :kox: na pewno nie tylko ja chętnie się dowiem - mogę się domyślać że większość właścicieli AVF-ów .....