driver76 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witam. Problem polega na tym że w mojej a4b6 nagle przestał działać wentylator od klimy. To zajechałem do serwisu klimy, a oni po sprawdzeniu : zero błędów na kompie, czynnik ok ,ciśnienie itd ok. Kurcze co to może być???Niewiedzą ,polecają serwis Audi. : Proszę o pomoc,poradę.
majkel_majki Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Wentylator nadmuchu nie pracuje? Bezpieczniki oczywiście sprawdzone? Jeżeli tak to prawdopodobnie silnik wentylatora się wysypał, trzeba podjechać do elektryka.
driver76 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2010 Dzięki [br]Dopisany: 11 Czerwiec 2010, 10:43_________________________________________________A komputer niepokaże usterki wrazie gdyby padł silnik?
Nonilion Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jak mi padło koło na sprzęgle klimy (taka balszka za 60 zeta) to klima oczywiście nie chłodziła a i wentylator się nie załączał. Błędów brak i testy na VAGu były ok.
majkel_majki Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Kolega pisze, że ciśnienie było sprawdzane i jest ok, sprężarka pompuje. Uszkodzony wentylator raczej powinien wyrzucić błąd, ale tego najpierw bymsię złapał nawet jeżeli nie ma błędu.
lukas_02 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jak mi padło koło na sprzęgle klimy (taka balszka za 60 zeta) to klima oczywiście nie chłodziła a i wentylator się nie załączał. Błędów brak i testy na VAGu były ok. Ale co to było za koło ? Bo ja mam chyba podobnie - wentylator od klimy się nie włącza a sama klima jak się ją załączy na klimatroniku to włącza się i wyłącza, tak co chwila. Konkretnie to dzisiaj zauważyłem dopiero że wentylator klimy nie włącza się... ?No i świergoli mi jak sprężarka się załączy - co to może być ?
musti Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Ja dziś dobijałem klime ale przed tym zanim to zrobili musieli mi założyć sprzęgło koło klimy bo wszystko było ok klima się włączała ale nie dmuchała niestety.Teraz wszystko gra jak należy i dmucha za***iście.Cena 150 zł dobicie + 150 kosz sprzęgło.
Rekomendowane odpowiedzi