Ciepły Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jako że każdy z Nas lubi coś dobrego zjeść postanowiłem założyć wątek kulinarny Chciałbym aby każdy kto ma jakieś ciekawe przepisy i pomysły na dania różnego typu tu zamieścił mile widziane fotosy
dawcav6 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 no to poleciałeś i to grubo :polew: temat nie jest mi obcy bo na co dzień to ja w domu gotuje nie dla tego że musze ale lubie gotować teraz jest wiosna a więc polecam bigos z młodej kapusty dziś robiłem placki ziemniaczane z młodych ziemniaków +koperek i młody czosnek :decayed:
Ciepły Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 No widzisz ja też lubię i dlatego czasem przydadzą się nowe porady
gurban6 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Mam sporo przepisów na thermomixa.Sprawdzone i super smaczne.Jak coś kogoś interesuje to proszę o pytania.Może pomogę
bossawka Opublikowano 17 Czerwca 2010 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Polecam przepis na pyszne mięsko które może być na kanapki jak i do obiadu podane. Może to być karczek, szynka, boczek, schab co kto woli na prawdę łatwo się wykonuje a jakie pyszneeeeeeeeeeee • Około 2,5 litra wody tak aby zakrywało mięso w garnku ponad 2 cm • Około 1,5 – 2 kg schabu (może być karkówka, łopatka, szynka) • 1/3 lub 1/2 szklanka soli • 1 łyżka cukru • 1 łyżka pieprzu • 1 łyżka majonezu • 5 ząbków czosnku (przecisnąć) • 1 łyżka kolendry • 1 łyżka majeranku • 4-5 liści laurowych • 5-6 ziaren ziela angielskiego • 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego. Marynatę zagotować i wystudzić. Włożyć mięso i ponownie zagotować 5 minut. Zostawić do ostygnięcia (na noc lub na dzień) i ponownie zagotować 10 minut. Zostawić do ostygnięcia i gotowe.
Ciepły Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2010 Antalya Chrzanów i nie ma mocnych [br]Dopisany: 17 Czerwiec 2010, 08:26_________________________________________________Ja wczoraj zrobiłem cannelloni a na deser torcik z truskawkami i bitą śmietaną powiem wam dwa dobre przepisy http://smaker.pl/przepisy/ostatnio-dodane/przepis/tort-smietanowy,35559
michu93 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 i co tematu umarł, a jakieś smaczne żarcie na sylwestra by się przydało
Pucek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 słoik grzybków, słoik śledzików i słoik ogórków na sylwestra w sam raz
stanley Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 słoik grzybków, słoik śledzików i słoik ogórków na sylwestra w sam raz paluszki też by się przydały, co by wiochy nie robić
michu93 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 słoik grzybków, słoik śledzików i słoik ogórków na sylwestra w sam raz paluszki też by się przydały, co by wiochy nie robić czyli standard
Pucek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 no w sumie tak, paluszki muszą być, a miło się robi jak są chipsy a już na poważnie, duży talerz, jakieś koreczki, ogólnie samoobsługa
michu93 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 konkrety panowie, konkrety - szuszi
wiesiek3d Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 a już na poważnie, duży talerz, jakieś koreczki, ogólnie samoobsługa Oooo full wypas, pisze się na imprezkę.
Zmija Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 konkrety panowie, konkrety - szuszi Bardzo dobre jedzonko:)!!| chlopaki ale jedzonko trzeba czyms zapic:) whisky musi byc
Tzieland Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 na przegryzkę polecam kupić salami w plasterkach (lub w całości i pokroić samemu) ale to z pieprzem na brzegach, jak już będziecie mieli plasterki to zwinąć je w rulonik i ułożyć na talerzu proste a do picia idealne
Me.how Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja ze swojej strony moge polecic pstraga pieczonego w folii Sprawa prosta a bardzo smaczna. Składniki : pstrag, koperek, masło, cytryna,czosnek, sól,pieprz Przepis: rybę umyc posypac solą i pieprzem, nastepnie włozyc do środka gałązke koperku mozna wiecej jak ktos lubi, plaster masła (grubosc ok 5mm mozna wiecej w zaleznosci od gustu, dzieki temu ryba nie bedzie sucha), pokrojony ząbek czosnku,na koniec sok z cytryny, (jedna duza cytryna wystarcza na 3 ryby) oczywiscie te składniki wkładamy do środka ryby ,na koniec trzeba to zawinac dość szczelnie w folie alu, gotową rybe wkładamy do nagrzanego piekarnika 200-220 st ,piec ok 20-30 min jak sprawdzic czy ryba jest gotowa? odwinąć folie, widelcem spróbowac wyciagnąc płetwe grzbietową, jeśli wychodzi swobodnie ryba jest gotowa,smacznego
andy_sky Opublikowano 5 Stycznia 2011 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja ze swojej strony moge polecic pstraga pieczonego w folii Sprawa prosta a bardzo smaczna. Składniki : pstrag, koperek, masło, cytryna,czosnek, sól,pieprz Przepis: rybę umyc posypac solą i pieprzem, nastepnie włozyc do środka gałązke koperku mozna wiecej jak ktos lubi, plaster masła (grubosc ok 5mm mozna wiecej w zaleznosci od gustu, dzieki temu ryba nie bedzie sucha), pokrojony ząbek czosnku,na koniec sok z cytryny, (jedna duza cytryna wystarcza na 3 ryby) oczywiscie te składniki wkładamy do środka ryby ,na koniec trzeba to zawinac dość szczelnie w folie alu, gotową rybe wkładamy do nagrzanego piekarnika 200-220 st ,piec ok 20-30 min jak sprawdzic czy ryba jest gotowa? odwinąć folie, widelcem spróbowac wyciagnąc płetwe grzbietową, jeśli wychodzi swobodnie ryba jest gotowa,smacznego ten przepis jest dobry pod warunkiem że dzień wcześniej wstawisz rybę do zalewy,olej cytryna koperek i ok 4 ząbki czosnku i oczywiście sól i pieprz no i pieczenie temp nie wyższa niż 180st i piec dokładnie 25min mniam
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się