Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kulinaria i przepisy ... :)


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że każdy z Nas lubi coś dobrego zjeść postanowiłem założyć wątek kulinarny :) Chciałbym aby każdy kto ma jakieś ciekawe przepisy i pomysły na dania różnego typu tu zamieścił mile widziane fotosy :)

Opublikowano

no to poleciałeś i to grubo :polew: :polew: :polew:

temat nie jest mi obcy bo na co dzień to ja w domu gotuje nie dla tego że musze ale lubie gotować

teraz jest wiosna a więc polecam bigos z młodej kapusty

dziś robiłem placki ziemniaczane z młodych ziemniaków +koperek i młody czosnek :decayed: :decayed:

Opublikowano

No widzisz ja też lubię i dlatego czasem przydadzą się nowe porady :)

Opublikowano

Mam sporo przepisów na thermomixa.Sprawdzone i super smaczne.Jak coś kogoś interesuje to proszę o pytania.Może pomogę :kox:

Opublikowano

Polecam przepis na pyszne mięsko które może być na kanapki jak i do obiadu podane. Może to być karczek, szynka, boczek, schab co kto woli na prawdę łatwo się wykonuje a jakie pyszneeeeeeeeeeee

• Około 2,5 litra wody tak aby zakrywało mięso w garnku ponad 2 cm

• Około 1,5 – 2 kg schabu (może być karkówka, łopatka, szynka)

• 1/3 lub 1/2 szklanka soli

• 1 łyżka cukru

• 1 łyżka pieprzu

• 1 łyżka majonezu

• 5 ząbków czosnku (przecisnąć)

• 1 łyżka kolendry

• 1 łyżka majeranku

• 4-5 liści laurowych

• 5-6 ziaren ziela angielskiego

• 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego.

Marynatę zagotować i wystudzić. Włożyć mięso i ponownie zagotować 5 minut. Zostawić do ostygnięcia (na noc lub na dzień) i ponownie zagotować 10 minut. Zostawić do ostygnięcia i gotowe.

Opublikowano

2_54727881_IMG_4794_.jpg

Antalya Chrzanów i nie ma mocnych :)[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2010, 08:26_________________________________________________Ja wczoraj zrobiłem cannelloni a na deser torcik z truskawkami i bitą śmietaną powiem wam dwa dobre przepisy :)

http://smaker.pl/przepisy/ostatnio-dodane/przepis/tort-smietanowy,35559

Opublikowano

i co tematu umarł, a jakieś smaczne żarcie na sylwestra by się przydało :decayed:

Opublikowano

słoik grzybków, słoik śledzików i słoik ogórków :decayed:

na sylwestra w sam raz :tongue4:

Opublikowano

słoik grzybków, słoik śledzików i słoik ogórków :decayed:

na sylwestra w sam raz :tongue4:

paluszki też by się przydały, co by wiochy nie robić :wink4:

Opublikowano

słoik grzybków, słoik śledzików i słoik ogórków :decayed:

na sylwestra w sam raz :tongue4:

paluszki też by się przydały, co by wiochy nie robić :wink4:

czyli standard :decayed:

Opublikowano

no w sumie tak, paluszki muszą być, a miło się robi jak są chipsy :polew:

a już na poważnie, duży talerz, jakieś koreczki, ogólnie samoobsługa

Opublikowano

konkrety panowie, konkrety - szuszi :decayed:

Opublikowano

a już na poważnie, duży talerz, jakieś koreczki, ogólnie samoobsługa

Oooo full wypas, pisze się na imprezkę.

Opublikowano

konkrety panowie, konkrety - szuszi :decayed:

Bardzo dobre jedzonko:)!!|

chlopaki ale jedzonko trzeba czyms zapic:) whisky musi byc :thumbup:

Opublikowano

na przegryzkę polecam kupić salami w plasterkach (lub w całości i pokroić samemu) ale to z pieprzem na brzegach, jak już będziecie mieli plasterki to zwinąć je w rulonik i ułożyć na talerzu :decayed: proste a do picia idealne :wink4:

Opublikowano

Ja ze swojej strony moge polecic pstraga pieczonego w folii

Sprawa prosta a bardzo smaczna.

Składniki : pstrag, koperek, masło, cytryna,czosnek, sól,pieprz

Przepis: rybę umyc posypac solą i pieprzem, nastepnie włozyc do środka gałązke koperku

mozna wiecej jak ktos lubi, plaster masła (grubosc ok 5mm mozna wiecej w zaleznosci od gustu,

dzieki temu ryba nie bedzie sucha), pokrojony ząbek czosnku,na koniec sok z cytryny,

(jedna duza cytryna wystarcza na 3 ryby)

oczywiscie te składniki wkładamy do środka ryby :decayed:,na koniec trzeba to zawinac dość szczelnie

w folie alu, gotową rybe wkładamy do nagrzanego piekarnika 200-220 st ,piec ok 20-30 min

jak sprawdzic czy ryba jest gotowa? odwinąć folie, widelcem spróbowac wyciagnąc płetwe

grzbietową, jeśli wychodzi swobodnie ryba jest gotowa,smacznego

Opublikowano

Ja ze swojej strony moge polecic pstraga pieczonego w folii

Sprawa prosta a bardzo smaczna.

Składniki : pstrag, koperek, masło, cytryna,czosnek, sól,pieprz

Przepis: rybę umyc posypac solą i pieprzem, nastepnie włozyc do środka gałązke koperku

mozna wiecej jak ktos lubi, plaster masła (grubosc ok 5mm mozna wiecej w zaleznosci od gustu,

dzieki temu ryba nie bedzie sucha), pokrojony ząbek czosnku,na koniec sok z cytryny,

(jedna duza cytryna wystarcza na 3 ryby)

oczywiscie te składniki wkładamy do środka ryby :decayed:,na koniec trzeba to zawinac dość szczelnie

w folie alu, gotową rybe wkładamy do nagrzanego piekarnika 200-220 st ,piec ok 20-30 min

jak sprawdzic czy ryba jest gotowa? odwinąć folie, widelcem spróbowac wyciagnąc płetwe

grzbietową, jeśli wychodzi swobodnie ryba jest gotowa,smacznego

ten przepis jest dobry pod warunkiem że dzień wcześniej wstawisz rybę do zalewy,olej cytryna koperek i ok 4 ząbki czosnku i oczywiście sól i pieprz no i pieczenie temp nie wyższa niż 180st i piec dokładnie 25min mniam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...