Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kolizja a odszkodowanie dla POLICJI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dzieki jarko :good:. Zapewne finał będzie w sądzie

Opublikowano

Ma się jeszcze dokładnie popytać, jak cos będę więcej wiedział to dam znać.

Opublikowano
  • Autor
:notworthy:
Opublikowano

kurka ale jaja są, może gdzieś grupowo zlepimy A4 i zaprotestujemy niech usłyszą o sprawie nex'a :evil: :evil:

Opublikowano
  • Autor

Panowie jestem załamany. Muszę to zapłacić. Jedyne co mogą zrobić to rozłożyć mi na raty na rok czasu ;(. Policja od czasów zomo ma takie prawo żądać od sprawcy wypadku zwrotu pieniędzy które wypłaciła im ich inspekcja. Podobno chcą zmienić ten przepis, ale na razie jest tak i nie wiadomo kiedy wejdzie to w życie. Niestety pozostaje płakać i płacić

Opublikowano

k**wa mac współczuje :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

~~8.500zł dla sku^%$^&now!!!!! Straciłem szacunek dla POLICJI.

Kuzyn mojej żony jest też POLICJANTEM. Nie pisałem tego bo myślałem że się to rozwiąże. Miał wypadek 8 miesięcy temu. Taka sama sytuacja jak u mnie. Kobieta najechała na radiowóz na światłach, ledwo ich samochód uszkadzając. SKUR&^&*N już 8 miesięcy się leczy!!, ku$%a do komory chodzi na jakieś mrożenia, butów nie może zawiązać. Nie zastanowi się że niszczy kobietę, a skąd on kur%a może wiedzieć czy ona będzie miała za co żyć jak jej później przysolą 20 tysięcy bo było ich dwóch i tamten też udaje. Śmieją się w oczy @#$@#$#@$@#$@#$ .

Opublikowano

Ale jest pojebany ten kraj,dziwne jest to ze OC tego nie pokrywa,ja rozumiem policja inne ubezpieczenia itp ale zeby uwytkownik płacil 8,5 tys :wallbash:

Opublikowano

Kuzyn mojej żony jest też POLICJANTEM. Nie pisałem tego bo myślałem że się to rozwiąże. Miał wypadek 8 miesięcy temu. Taka sama sytuacja jak u mnie. Kobieta najechała na radiowóz na światłach, ledwo ich samochód uszkadzając. SKUR&^&*N już 8 miesięcy się leczy!!, ku$%a do komory chodzi na jakieś mrożenia, butów nie może zawiązać. Nie zastanowi się że niszczy kobietę, a skąd on kur%a może wiedzieć czy ona będzie miała za co żyć jak jej później przysolą 20 tysięcy bo było ich dwóch i tamten też udaje. Śmieją się w oczy @#$@#$#@$@#$@#$ .

rzecznik praw obywatelskich, trybunał konstytucyjny

na pewno się możesz gdzieś odwołać

a jak nie to napisać do gazety czy TV

myślę że warto coś takiego zrobić, szczególnie nagłośnić to bo szkoda tych 8,5 tys

Opublikowano
  • Autor

rzecznik praw obywatelskich,

a jak nie to napisać do gazety czy TV

myślę że warto coś takiego zrobić, szczególnie nagłośnić to bo szkoda tych 8,5 tys

pisałem i dzwoniłem do rzecznika, nic nie da się zrobić. Jest luka w prawie i mogą ściągać od sprawcy. Do UWAGI też pisałem. Co zrobisz jak takie jest prawo. Banda złodziei i cwaniaków

Opublikowano

Szczerze to nie rozumiem tego , to jest jakas kpina i nie wierzę że Ty musisz zapąłcić z własnych pieniedzy :gwizdanie:

Jutro sobie zadzwonie do znajomej pogadac o Tym bo nie wierze w cos takiego ze Ty masz zapłacić pieniadze :wallbash: co innego jeśli bys nie miał ubezpieczenia :gwizdanie: a co by byly gdyby trzeba było im oddać 500 tyś zł ? Tyrał bys do końca życia aby im zapłacić a ubezpieczyciel umywa ręce ?

Tak jak wspomniałem , jutro sie dowiem co i jak :wink4:

ps. a jaka jest ta luka w prawie ? mozesz wyjaśnić ? :cool1:

Opublikowano

Na moje oko jst to niemożliwe w przypadku którym masz normalnie ubezpiczenie. CO by nie było to ty dokonałeś wszystkich formalności związanych sie z poruszaniem się po drogach publicznych i związanych z tym wypadków, kolizji. CO w takim razie z osobami które są nie wypłacalne, gdy kwota jest 10x wieksza od twojej albo 100?? Ja bym się prawował w tej sytułacji podpytam jeszcze znajomego aplikanta co mzna w tej sprawie zrobić.

Opublikowano

Niezłe jaja :wallbash:

To jest wyłudzenie w ramach prawa.

nex, przyciśnij jakieś TV, napisz do Faktu i SuperExpress - może wtedy ktoś się tym bardziej zaineteresuje.

Poza tym jak możesz, to napisz coś więcej, co powiedział Ci prawnik i o jakie przepisy dokładnie chodzi.

Może ktoś by to nagłośnił.

Opublikowano

Ja mam podobny dzień i podobne odczucia odnośnie naszego kraju i praw w nim panujących ze względu na pewne zdarzenie z dzisiaj. Na układy nie da rady i tyle. Kolejny raz boleśnie się o tym przekonałem. Współczuję. :blink:

Opublikowano

chłopie znajdz sobie lepszego prawnika!!!!!!!! , to nie możliwe żebyś ty musiał płacić tą kase , albo pozwij ubezpieczalnie

Opublikowano

chłopie znajdz sobie lepszego prawnika!!!!!!!! , to nie możliwe żebyś ty musiał płacić tą kase , albo pozwij ubezpieczalnie

Dokładnie!

NEX ubezpieczenie masz na Osobie i na mieniu ! a Wiec nie bedziesz płacił pieniedzy, rozmawialem własnie w tej sprawie, wysyłają taki pisma i co poniektórzy płacą :wallbash: ale od tego jest ubezpieczyciel!

na pw. masz namiary na radce prawnego który sie takimi rzeczami zajmuje!

ps. Nie panikuj!

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Cuber :good: zadzwonię i Wam powiem co się dowiedziałem.[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 14:18_________________________________________________Cuber od tego radcy prawnego dowiedziałem się, że miał takie 2 sprawy w sądzie i obie zakończyły się dla sprawcy tym że musiał zapłacić. Kaput

Opublikowano

Ja zaproponuję może jeszcze jedno wyjście: Rzecznik Praw Ubezpieczonych, myślę że warto spróbować zadzwonić, wiele nie kosztuje, a może coś pomoże.

Dla mnie jest absurdem, że płacąc ubezpieczenie można być od czegoś nieubezpieczonym (będąc trzeźwym i z prawkiem).

Opublikowano
  • Autor

Ja zaproponuję może jeszcze jedno wyjście: Rzecznik Praw Ubezpieczonych, myślę że warto spróbować zadzwonić, wiele nie kosztuje, a może coś pomoże.

pisałem i dzwoniłem do rzecznika, nic nie da się zrobić. Jest luka w prawie i mogą ściągać od sprawcy. Do UWAGI też pisałem. Co zrobisz jak takie jest prawo. Banda złodziei i cwaniaków

jak byś czytał wszystkie posty to byś widział że już się z nimi kontaktowałem :wink4: i że powiedzieli że właśnie chcą zmienić ten przepis że to sprawca ma pokrywać policji szkody cielesne itd ale niestety na razie jest tak a nie inaczej. Kazali wysłać wszystkie pisma do nich, że będą próbowć interweniować ale szanse są znikome. Pisma zostały wysłane

Opublikowano

Czytałem i zrozumiałem że chodzi o Rzecznika Praw Obywatelskich :embarrassed: Bo to o nim wspominał ktoś kilka postów wyżej.