Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 99-01] Jak zrobić zaślepkę wkładki w drzwiach kierowcy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś pacan powyginał mi klapkę i chyba wnętrze we wkładce. Chciałbym ją zaślepić - robił ktoś to, jakies pomysły.

Kojarzy mi się że do passata (nie wiem czy do A4 również podejdzie) są takie zaślepki na wkładkę malowane pod kolor nadwozia.

Chyba że ktos zna jakiegoś magika od naprawy wkładki.

Opublikowano

załóż od anglika :)

Opublikowano

załóż od anglika :)

a co za różnica w angliku też są zamki po obu stronach, co da Passata to tam są zupełnie inne klamki, chyba żeby przełożyć z B5 klapkę z tylnych drzwi do przodu ale nie wiem czy podejdzie :mysli:

Opublikowano

nie kazdy anglik ma zamek w lewychprzednich drzwiach, zamki w obu drzwiach miały tylko te a4 b5 99-01 które nie miały cenralnego z pilota.

Opublikowano

Myślałem o angliku - pewnie podejdzie - oczywiście w grę wchodzi wymiana tylko lewej klamki, bbaaaa i pięknie było by znaleść w kolorze auta ;)

Ale zdaje się że są takie krążki, kapselki które pod obudowę klamki się wkłada.

Opublikowano

ja miałem coś takiego-wkładasz to w zamek,jak kluczyk,dosyć ciasno to chodzi,ale jak podważysz czymś to wyjdzie-można na klej małą monetę zeszlifować-skoro wkładka jest nieurzyteczna... :wink4: tylko wtedy musisz pomyśleć nad awaryjnym otwarciem auta,w razie braku prądu :wink4:
Opublikowano

ja miałem coś takiego-wkładasz to w zamek,jak kluczyk,dosyć ciasno to chodzi,ale jak podważysz czymś to wyjdzie-można na klej małą monetę zeszlifować-skoro wkładka jest nieurzyteczna... :wink4: tylko wtedy musisz pomyśleć nad awaryjnym otwarciem auta,w razie braku prądu :wink4:

to było jakies ori rozwiązanie czy też samoróbka?

Opublikowano

ja bym jednak polecał poszukać lewej klamki bez zamka z jakiegoś anglika

a tu przykład że były montowane w anglikach z lewej strony klamki bez zamka

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13131644

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13748377

Opublikowano

to było jakies ori rozwiązanie czy też samoróbka?

niestety samoróbka,ale przydatna,bo nic do zamka nie włożą-pomyśl nad monetą,albo klamką :wink4:
Opublikowano

Adaś ja nie mam wkładek :decayed: . Jak coś to dzwoń do moskala bierze toporek do szyb i przyjeżdża :decayed::kox:

wtedy musisz pomyśleć nad awaryjnym otwarciem auta,w razie braku prądu :wink4:

tylko czy ktoś to ogarnie u nas na wsi :mysli:

Opublikowano

tylko czy ktoś to ogarnie

małe rezanko i po kłopocie-do linki od maski przykręcasz drugą i puszczasz w dostępnym miejscu-brak prądu i masz linkę już pod ręką,nie musisz włazić pod auto i kombinować z zamkiem maski... :wink4: