Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wszystko jest na schemacie. Żółty to PLUS i podłączyć musisz go do styku nr 7 w nowej wtyczce. Brązowo-niebieski to MASA - nr 6. Brązowo-biały to SYGNAŁ (środkowy kabel w starej wtyczce) i do nr 5.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wielkie dzieki. nie doczytalem na schemacie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

co do schematu to jeżeli ktoś ma inaczej poukłądane piny w kostce to faktycznie może pójść wszystko w diobły. proponuje wtedy wziąć sobie kontrolke na 12V (taki długopis z kablem) podpina sie kabel do uziemienia i dlugopisem dotyka do kabli.

np, włączas postojówki dotykasz do każdego kabla i jak sie zaświeci kontrolka to znaczy że to od postojówek, zapamiętujemy i włączamy mijania, patrzymy i teraz powinna sie zapalić kontrolka na kablu od postojów i od mijania. tak samo z długimi. do silniczka u mnie szły tak samo kable tak podpiołem i jest dobrze. brązowy kabel to jest iziemienie. ale żeby sie przekonać że to jest uziemienie wystarczy pod niego podpiąć kabel uziemiający z kontrolki i dotknąć do kabla z postojówek przy zapalonych. jeżelisie zaświeci to na bank jest to masa.

wtyczka tak jak pokazywał kolega w valeo i depo jest OK.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

takie małe pytanie :

potrzebne jest 14 pinów z przejscia z valeo na valeo soczewki, tak ?

Opublikowano
  • Autor
takie małe pytanie :

potrzebne jest 14 pinów z przejscia z valeo na valeo soczewki, tak ?

Dokładnie. 14 pinów i dwie wtyczki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wyrezane ori kostki + piny z kostki ISO do głosników samochodowych :

asasauv0.jpg

as1ju1.jpg

as2uv9.jpg

koszt operacji to kostki z ASO 40 zł/2 szt. i dwie wtyczki ISO do głosników 4 zł/szt.

piny z kostki ISO pasują idealnie, wystarczy je tylko wyciagnac, ja pomogłem sobie nożem do tapet :gwizdanie:

także zamiast wydawac 5 zł na 1 kabel z ASO mozna kupic sobie kostke ISO z 8-ma kablami :)

podziękowania dla szogun0 za sugestie zeby tak zrobic :th:

pozdro

Opublikowano

A jak te lampy Depo spisują się zimą? Dalej bezproblemowo? Głównie mam na myśli szczelność klosza.

Opublikowano

Też mam reflektory depo i nie nażekam nie parują , dopasowane idealnie, świecą super, żadnych problemów z montarzem, a efekt super :):a4fan:

Opublikowano

Ze schematu wynika, że przeciwmgielne pozostają bezużyteczne. Ktoś ma jakiś pomysł jak to zagospodarować?

Opublikowano

Heh dobrze rozumiem, to po przejściu z boschów po I lifcie na soczewki depo/valeo zaostajemy pozbawieni przednich przeciwmgielnych, tak? co zrobić w takiej sytuacji? czy coś pomieszałem?

Opublikowano
  • Autor

DEPO w zimie spisują sie tak jak ori. Właśnie byłme w gorach, w nocy mróz po -16 i wszystko ok. nigdy nie widzialem pary pod kloszem. a co do halogenow sprawa jest prosta. ja planuje zakup dwoch ori albo i nie, halogenow okrągłych i wmontuje je w zderzak tak jak w ori. podciagne kable z wiazki od boschow i sprawa zalatwiona. nic prostszego...

Opublikowano

ja zastanawialem sie nad kupnem ori halogenow z kratkami ze zderzako po lifcie, i wmontowac je w moj zderzak ale nie wiedzialem czy to wypali, iw koncu sie nie zdecydowalem... ale pomysl dobry...

Opublikowano

co do halogenow sprawa jest prosta. ja planuje zakup dwoch ori albo i nie, halogenow okrągłych i wmontuje je w zderzak tak jak w ori. podciagne kable z wiazki od boschow i sprawa zalatwiona. nic prostszego...

rozumiem, to chyba jedyne wyjście, nie?? a przednie przeciwmgielne są w ogóle wymagane?

Opublikowano

Nie są wymagane, to element wyposażenia.

Wadą przeciwmgielnych w zderzaku jest ich popularność wśród amatorów cudzej własności. :(

Opublikowano

Przeciwmgielne jest wymagane tylko z tylu. Jesli chcesz halogeny, zawsze mozna cos wyrzezbic.

Opublikowano

Witam mam depo juz zamontowałem ale za cholere nie moge tam dojsc jak wyglada sprawa z silniczkami??? te ze starych lamp sa za duze i nie mieszcza sie w obudowe, czy moze o czyms nie wiem. :bicz2:

Opublikowano

Było już :bicz: silniczki z punto 2 pasują ideolo :thumbup::a4fan:

Opublikowano

a moge jescze o link prosic?? bo nie moge znalezc :bicz3: :bicz3: chodzi mi o jakies fotosy jak to zrobić, bo interesuje mnie jak to poukladac zeby to weszlo do "DEPO"

Opublikowano

Witam mam pytanko . Też zmieniłem w sowjej audi światełka ale mam mały problem bo nie wiem jak przychodza siłowniki do regulacji wysokości i jakie mam kupić . Dzieki za podpowiedzi