Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chcialbym wszystkim powiedziec że silniczki do lamp pasuja takze od skody fabii :)mam pytanie czy pasuja od jakiegos innego samochodu te zaslepki ,dekielki czy jak je bog chce nazwac :) bo w aso sa drogie prosze o odp

• 5 tygodni później...
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Ostatnio zmieniłem lampy dzielone valeo (na żarówkę H4) na zespolone depo i mam pytanie czy po włączeniu świateł długich powinna też świecić soczewka? W Boschach na 2 H7 świecą się chyba jednocześnie i niema problemu a u mnie po włączeniu długich gaśnie soczewka ;(. Czy ktoś już to przerabiał albo ma na to jakiś pomysł? :mysli:

Opublikowano

mialem ten sam problem, trzeba przełożyć kabelki w zesplonym przełączniku, prosta sprawa, robilem to 5 minut, opis poszukaj na forum :hi:

Opublikowano

WIELKIE DZIĘKI kolego Paplotryg1 :thankyou2:

Opublikowano

Koledzy biore sie za wymiane lampek na ORI zespolone mam komplet dzisiaj kupilem za 300zl z silniczkami, ale uchwyty byly zerwane. Kostki juz zamowione jest jeden problem te lampy maj na dole uchwyt w poziomie, tak gdzies miedzy lampa a kieronkiem, a stare mialy pionowo. poradzcie cos jak to zrobic.

Opublikowano
  • Autor

o ile pamietam nowe zespolone nie maja mocowania miedzy lampa a kierunkiem. maja tylko jeden poziomy bolec przy atrapie.

Opublikowano

Koledze Filutek chodzi pewnie o to

A4Valeotyl.jpg

O ile wiem to nie jest uchwyt do mocowania bo on wypada na podłużnicy można go wkrecić i lampa sie troche zaklinuje. :wink4:

Opublikowano

Dokladnie oto mi chodzilo DSZ33 lampki zamontowane swieca za***iście. Pozdrawiam

Opublikowano

Dokladnie oto mi chodzilo DSZ33 lampki zamontowane swieca za***iście. Pozdrawiam

No to autko odrazu odmłodniało :naughty:

A tak na marginesie to wie ktoś dokladnie do czego służy ta "śrubka" o którą pytał Filutek ?? Ja ją wykręciłem i troche zaklinowało lampe że nie lata ale ona do tego służy ?? Czy też nie ?? :tongue4:

Jak ktoś wie niech sie podzieli. :gwizdanie:

Opublikowano

A tak na marginesie to wie ktoś dokladnie do czego służy ta "śrubka" o którą pytał Filutek ?? Ja ją wykręciłem i troche zaklinowało lampe że nie lata ale ona do tego służy ?? Czy też nie ??

Jak ktoś wie niech sie podzieli.

Mi sie wydaje ze w poliftowej jest na belce uchwyt w tym miejscu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i po co mi link do tematu który jest w koszu a ponad to jestem jego autorem ?

Opublikowano

dejvt kolega przecież ci dał linka jak to samemu zrobić jeśli go niewiedzisz masz poraz kolejny http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/b5_reflektory_zespolone_po_ii_lifcie_rezanie_i_montaz-t15032.0.html pozdrawiam i życzę miłej pracy :)

Opublikowano

super :) w takim razie ktos mi jeszcze podpowie co trzyma lampę po odkręceniu 4 srub od gory ?

Opublikowano

ori valeo trzymają się na trzech śrubach dwie z góry, jedna po wyjęciu kierunku, czwarty punkt trzymania się lampy to taka zapadka, aby z niej wyjąć lampę należy po odkręceniu trzech śrub reflektor przesunąć w kierunku od chłodnicy na zewnątrz auta. Jeśli lampa nigdy nie była wyjmowana albo dość dawno , to trochę ciężko schodzi, ale dasz rade, a jak coś to pisz na gg 7770920

Opublikowano

jeśli masz lampy obecnie dzielone czyli kierunek osobno i lampa osobno wyciągasz kierunek i zboku masz jedną śrube którą należy również odkręcić z lampy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam takie pytanie jakie xenony do tego H1 czy H7 ?

Opublikowano
  • Autor

H7

Opublikowano

jeszcze sobie wezcie pod uwage ze lampy zespolone mocuje sie w 4 punktach a nie jak montuja ludzie na 3 ! wtedy ta lampa lada i uderza o zderzak powodując jego wycieranie, trzeba dorabiac uchwyt