Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory zespolone po II lifcie - rezanie i montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja mam takie pytanie jak zamontowaliście lampę na wzmocnieniu. byłem u blacharza i ten powiedział mi, że nie da rady tego zrobić bo nie ma jak jest inne mocowanie na wzmocnieniu :wallbash:

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 231,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

artii, lampa pasi na 3 z 4 mocowan.

A jak sie pokombinuje to i moze dorobi do czwartego.

Ja mam na 3 i zyje :kox:

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest na trzy i sie trzyma na sztywno. Co do silniczków to mam ori silniki i weszły na wcisk ale weszły... :decayed: Zapomniałem dodać jeszcze na wstępie: z prawej zawadzała o lampe wtyczka czujnika poziomu płynu sprysków. Lampa nie dawała się wcisnąć na miejsce. wystarczy wyjąć wtyczke, uciąć kable, przylutować je bezpośrednio do styków w gnieździe i wszystko zapaćkać silikonem. Zdało egz.

Opublikowano

byłem u blacharza i ten powiedział mi, że nie da rady tego zrobić bo nie ma jak jest inne mocowanie na wzmocnieniu :wallbash:

witam, zmien blacharza :D nie ma rzeczy ktorej sie nie da zrobic :D

u mnie trzyma sie w 3 miejscach i jest gocior.

Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

byłem u blacharza i ten powiedział mi, że nie da rady tego zrobić bo nie ma jak jest inne mocowanie na wzmocnieniu :wallbash:

witam, zmien blacharza :D nie ma rzeczy ktorej sie nie da zrobic :D

u mnie trzyma sie w 3 miejscach i jest gocior.

Pozdrawiam Jocker01

[...] tekst usunięty przez moderatora nie chciało się robić coś tak czuję muszę sam pokombinować :decayed:

Opublikowano

Może mi ktos napisac numery tych wtyczek, bo nie mogę się z ASO przez tel. dogadać-jakieś osły czy co :wallbash:

Opublikowano

a ja mam prośbę. czy ktoś może zrobić fote dolnych mocowań lampy? bo moje sa nie kompletne i muszę trochę porezac...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może mi ktos napisac numery tych wtyczek, bo nie mogę się z ASO przez tel. dogadać-jakieś osły czy co :wallbash:

Mam ten sam problem co kolega :angry: dzwonie do aso i ni chole... :wallbash: nie mogę się z nimi dogadać. Podajcie mi jakiś numer tych wtyczek lub jakieś inne rozwiązanie, żeby debi.. :kox: wytłumaczyć o co mi chodzi. Jak te wtyki nazwać - bo tłumacząc jak wygladają i do czego służą nic nie wskórałem w aso - ciągle słyszę : podaj numer...podaj numer...podaj numer - mam ich dosyć.

Opublikowano

Ale wy macie te ASO hihihhi

Jacys nie kumaci goscie tam siedza.

Jak zainstaluje program to wrzuce ale pewnie ktos uprzedzi mnie

Opublikowano

nr. wtyczek : 8D0 973 734

Opublikowano
:notworthy: :notworthy: wielkie dzięki kolego! Myslę że nie jestem ostatni który będzie Ci wdzięczny za namiar.[br]Dopisany: 20 Luty 2008, 16:04 _________________________________________________Niesamowite, jaka odmiana, jaki gość w aso przeszczęśliwy... bo już nie musi szukać, poświęcać swojego cennego czasu na pierdoły (zamiast grać w tetrisa...) podałem numer od kolegi Iverson i cud, są takie, dostępne, bez problemu na jutro rano (!), niesamowite powiadam. :> . Tak podsumowując szybciutko informacje: koszt wtyk: 25 zeta/szt, koszt kabelków: 8 zeta/szt (ale kabelek zakończony z obu stron pinami do ewentualnego rozcięcia na pół). Jutro dotrą lampki (220 zeta/szt new Depo), odbiorę z aso kostki.... i montuje, bo po zmianie lampek faktycznie całe autko jakby młodsze się robi kilka latek. Pozdrawiam i dzięki za pomoc. :th:
Opublikowano

zamiast 8 zł za jednego pina z ASO, mogłes miec 16 takich, wystarczyło poczytać troche wiecej :wink4:

co to nr to od dawna są na forum w tym temacie :th:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=10283

Opublikowano

Dzięki kolego za podpowiedź, sprostowanie: aso 8 zeta/szt kabel z dwoma pinami - więc 1 pin to 4 zeta/szt. Może źle patrze, lecz w linku który dodałeś jest instrukcja w języku niemieckim (jest to obcy dla mnie język :no:), jest mała sprzeczka dwóch użytkowników forum :confused4: odnośnie bezsensownych wtrąceń informacji :gwizdanie: kiedy już nie ma takiej potrzeby, jest faktycznie w końcu całkiem przypadkiem podany numer kostki z aso :), ale na temat pinów :mysli:, jakie zamienniki dokładnie :mysli: to ja nie widze :no:. A szczerze mówiąc, jak już uparty pan w aso, który wczesniej twierdził że nie ma takich kości, a po podaniu numeru od kolegi Iverson stwierdził że no faktycznie istnieją takowe zaproponował mi sam :shocked: ,nie pytany o dalsza pomoc, ori piny do tej kostki... to troszke mnie z tropu zbił swą uprzejmością :gwizdanie: i zgodziłem sie na ori bez targowania. A musisz wiedzieć że w tym aso na które jestem skazany (bo bliziutko mam), zobaczyć przejaw człowieczeństwa i chęci pomocy to bardzo żadkie zjawisko, a już troche krwi mi napsuli. ;( Pozdrawiam i dzięki za próbę pomocy - lecz kolega Iverson pomógł mi prawdziwie i w momencie kiedy najbardziej tej pomocy potrzebowałem. :th: Pozdrawiam. :)

Opublikowano

w tym linku który podałem masz wszystkie potrzebne numery :chytry:

w tym temacie w którym własnie piszemy dwie strony wczesniej masz opisaną alternatywe do ori pinów

już nie bede wspominał że jeżeli w wyszukiwarce wpiszesz "jaki nr kostki" to też znajdziesz :przebiegly::decayed:

pozdro

Opublikowano

Wczoraj dokonałem rzezi na moich starych lampach bosch :evil:, i zamieniłem je na nowiutkie zespolone depo... :naughty: Praktycznie wszystko z powyższego opisu się sprawdza :th:, schemacik też :)... tylko trochę przekombinować chciałem z silniczkami... kurde gdzieś sczytałem na forum że ktoś, gdzieś, jakoś pokombinował i weszły mu w depo silniczki ori ze starych lamp :no: - sprawdziłem, ciołem, giołem, kleiłem, błagałem stare ori silniczki żeby weszły :no: - ogłaszam wszem i wobec że faktycznie jest to technicznie, mentalnie, historycznie... najzwyczajniej w świecie nie możliwe :no: . Owszem, po kilkunastu próbach weszły mi całe w obudowe (jakis cud że nie popsułem lamp), ale wtedy okazuje się że bagnet (to białe plastikowe co wystaje z silnika i popycha klosz) jest najzwyczajniej w świecie za długie. Tak czy inaczej, jeśli ktoś się zastanawia czy uda mu się wykorzystać stare silniczki jakoś je przerabiając - niech sobie odpuści i skorzysta z mojego błędu - jest to niewykonalne!! :angry:. Teraz muszę namierzyć te silniczki od punto, jakieś paśi przeciwmgielne i po zamontowaniu tego wszystkiego uznam zadanie za zakończone. Jeszcze jedno, sam montaż lamp w otworach - osiągalne są trzy mocowania z czterech dostępnych, należy użyć troszkę siły żeby zatrzasnąć na dole (umiarkowane puknięcie ręką w lampę i samo wskakuje). Byłem w stacji diagnostyki, pan popatrzył, pochwalił, lekko podregulował i 10 zeta skasował. Miłej zabawy z wymianą (i ni hu hu nie prubójcie wykorzystać starych silniczków :no: - strata czasu).

Opublikowano

Jeszcze jedno, sam montaż lamp w otworach - osiągalne są trzy mocowania z czterech dostępnych, należy użyć troszkę siły żeby zatrzasnąć na dole (umiarkowane puknięcie ręką w lampę i samo wskakuje).

W co Ty tam pukales, :mysli: u mnie bez problemu wkladam i wyciagam, Bez zadnego pukania.

Opublikowano
  • Autor

Max mniej emotów, bo oczopląsu dostaję :kox:

Opublikowano

No, bo może już się wyrobiło, jeśli chodzi o zatrzask na dole z boku, tu miałem lekkie problemiki żeby bolec przy nowych lampach wskoczył mi w stare gniazdo... i to właśnie w tym momencie pomogło lekkie puknięcie z boku (w kierunek)... i wskoczyło. A wcześniej napychałem, napychałem a to mi ciągle wychodziło :confused4:

Opublikowano

NIe sie wyrobilo tylko trzeba kupowac ori lampki, a nie jakies DEPO :tongue4:

Opublikowano

Ha ha, śmieszne, naprawdę - a czytał kolega początek tego wątku gdzie to kol endriuu (przy okazji: będę ograniczał emotki :confused4:), robił rachunek sumienia w konfrontacji valeo us depo? Wynikało z tego że nie odbiegają materiałem i wykonaniem aż tak bardzo od siebie. Nie mam osobiście porównania - bo valeo nie widziałem, lecz depo które zamontowałem wczoraj poza tym jednym , podkreślam małym problemikiem, wkomponowały się w autko jakby tam zawsze siedziały. Anyway, w sumie to nie wiem dlaczego kolega tak się czepnął tego puknięcia - chciałem jedynie przekazać następnym wymieniającym z czym ja miałem jakieś problemy. Zalecam spox i pozdrawiam.